majonez - 14247 przepisów (strona:655/950)

Sałatka z tuńczykiem i awokado 158

sosie własnym 2 awokado 40g rukoli 50g świeżego szpinaku 4 jajka 10 pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula 1 pęczek szczypiorku sól pieprz Sos: 4 łyżki śmietany 18% 4 łyżki majonezu 1 łyżka soku z limonki sól pieprz Wykonanie: 1. Tuńczyka odsączyć z zalewy, a szpinak, rukolę umyć i osuszyć. 2. Awokado obrać i pokroić w grubsze plastry. 3. Jajka ugotować

Szalona Kuchnia Eweliny
PIECZEŃ WIEPRZOWA Z SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 157

surówką z kapusty pekińskiej w miseczce z naleśnika. SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Kapustę poszatkować, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ogórka, awokado, sok z połowy cytryny, sól pieprz, tymianek i majonez

harrisa
Tygodniowy przegląd śniadaniowy – 5 przepisów na zdrowe śniadania 167

Dodajemy do nich serek twarogowy, musztardę i posiekany szczypior. Dokładnie mieszamy, solimy i pieprzymy do smaku. Pastę podajemy na ciemnym chlebie, obłożoną plasterkami ugotowanego na twardo jajka skropionego ostrym majonezem chili i posypujemy pociętą cieniutko sałatą rzymską

Karo in the Kitchen
Marynowane kotlety schabowe 263

smażymy kotlety z dwóch stron *** *** Mięso smażymy na mocno rumiany kolor, dość krótko na średnim ogniu *** *** Smacznego *** POLECAM TAKŻE: KOTLETY SCHABOWE INACZEJ PRZEPIS TUTAJ SIEKANE KOTLECIKI Z KURCZAKA I MAJONEZU PRZEPIS TUTAJ OSZUKANE ZRAZY PRZEPIS TUTAJ Artykuł Marynowane kotlety schabowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Sałatka z tuńczyka i selera naciowego 122

sałatce fajnego smaku. 4 łodygi selera naciowego 1/2 dużego twardego i kwaskowatego jabłka (użyłam Granny Smith) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185g) 3 łyżki kukurydzy 2-3 łyżki majonezu sól  i  pieprz do smaku Tuńczyka osączyć z zalewy i lekko rozdrobnić.  Seler i jabłko pokroić w kosteczkę.,dodać kukurydzę,tuńczyka i majonez.Delikatnie wymieszać,doprawić do smaku

Kolorowa kuchnia Elki
Placuszki z Piersi Kurczaka z Papryką i Pieczarkami 113

SKŁADNIKI: - 500g. piersi z kurczaka - 200g pieczarek - 200g papryki (u mnie czerwona i żółta) - 3 jajka - 5 łyżek mąki - 1 łyżka musztardy - 2 łyżki majonezu - 1/2 łyżeczki soli - szczypta pieprzu WYKONANIE: Mięso, pieczarki i paprykę kroimy w dość drobną kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy jajka i mąkę. Mieszamy składniki. Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na oleju

Dziś Ja gotuje
Big Woyda 117

Woyda w Twoim domu... :) Składniki: bułka żytnio-pszenno-owsiana (Przepis:  Bułki żytnio-pszenno-owsiane ) masło kapusta pekińska  pomidor pieczarka papryka czerwona sól i pieprz ulubiony sos lub majonez, ketchup lub sos czosnkowy Agnieszki (Przepis:   Sos czosnkowy ) Przygotowanie: Bułeczkę kroimy poziomo na 3 cześci. Można  nożem, ja jako typowy przykład leniwego mężczyzny zrobiłem to na krajalnicy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sałatka meksykańska z nachos 361

pomidorowego sól, pieprz łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka oregano puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy czerwona cebula 1/2 sałaty lodowej opakowanie chipsów nachos  2 łyżki posiekanego szczypiorku Sos: 1 szkl majonezu 1 szkl jogurtu greckiego 1/2 szkl keczupu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki Na oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać posiekany czosnek i mięso mielone. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i oregano

Smakołyki Asi
Pasta z jajek i awokado 962

awocado Składniki: jajka ugotowane na twardo, rozdrobnione widelcem lub mikserem 1 dojrzałe awokado, obrane, bez pestki i pokrojone w drobną kostkę i skropione sokiem z połowy limonki 1 łyżka majonezu 1/2 małej cebuli, bardzo drobno posiekanej szczypiorek, drobno posiekane – ok. 1 łyżki sól i pieprz do smaku Przygotowanie pasty z jajek i awokado: Mieszamy wszystkie składniki w misce, doprawiamy solą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety schabowe według Magdy Gessler 207

smażenia kotletów koniecznie użyjcie smalcu, dzięki któremu będą miały ten wyjątkowy smak i będą dobrze wysmażone. Zobacz też: Kotlety mielone – smaczne, sprawdzone Kotleciki z kurczaka z serem i majonezem Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych Kotlety z kurczaka Przepis na kotlety schabowe wg Magdy Gessler Drukuj przepis Porcji: 5 Czas gotowania: 3 godziny Składniki 500 g schabu 300 ml mleka

Kuchnia Bazylii
Kanapka drwala na ostro 🍔 222

giganta. W ofercie była kanapka drwala na ostro – z papryczkami jalapeno. Zapowiadało się ostro jedzenie, ale niestety ostrość została ograniczona do właśnie wspomnianych papryczek. Sos w kanapce to majonez ze śmietaną – nie daje żadnych ciekawych doznań kulinarnych. Polecam wam mój dip jalapeno . Postanowiłem więc odtworzyć z drobnymi poprawkami kanapkę z baru Mc Donald’s. Bierzemy się

Kuchennyviral.pl
Seler naciowy z rodzynkami (lub żurawiną). 201

dnia (i nocy) sprawdza się równie dobrze. Polecam. Składniki: 1 seler naciowy garść drobnych rodzynek lub suszonych żurawin 1-2 łyżki jogurtu greckiego lub gęstej śmietany 1-2 łyżki majonezu sok z cytryny sól Wykonanie: Seler w miarę możliwości (i cierpliwości) obrać z włókien i pokroić w dosyć drobną kostkę. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, wymieszać i odstawić

zadanie-gotowanie
Sałatka z buraków. Przepis krok po kroku. 187

rano wspomniała o barszczu ukraińskim na obiad… ja jednak zostanę przy planowanym rosole.   Sałatka z buraków. Składniki:   700 g ugotowanych buraków 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej 0,5 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli 1 starty ząbek czosnku sok z połowy cytryny   Ugotowane buraki dowolnie pokrój. Ja lubię dosyć duże kawałki

kuron.com.pl
Aromatyczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą 140

propozycja na imprezową przekąskę. Składniki: 240g wędzonej makreli 3 jajka 150g kiszonych ogórków 100g rzodkiewki 7 listków świeżej bazylii 4 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 3 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1.  Makrelę dokładnie obrać ze skóry, ości i rozgnieść widelcem. 2.  Ogórki i rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odcisnąć  z nadmiaru

Szalona Kuchnia Eweliny
Kolorowa sałatka z tuńczyka, kaszy pęczak i kolorowych warzyw 134

kaszy pęczak 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1/2 pęczka świeżej natki z pietruszki sól pieprz Sos: 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: 1.  Kaszę pęczak ugotować w lekko osolonej wodzie według instrukcji  na opakowaniu. 2.  Bób ugotować do miękkości

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania