majonez - 14247 przepisów (strona:649/950)

Lunchbox mocy 144

przerzucamy do lunchboxa. Na górę wrzucamy pokrojone pomidorki, rzodkiewkę i odrobinę koperku, zalewamy łyżka oliwy i kilkoma kroplami soku z cytryny. Wersja dla hardcorowców :P zamiast oliwy dajemy łychę majonezu - jeśli ktoś uwielbia jego smak tak jak ja :) Można wcinać na zimno jak i na ciepło. Smacznego !!! Wartość odżywcza oraz kalorie: Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Roladki schabowe 135

roladki poszły z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i masełkiem ( uwielbiam !!! ) oraz szybką surówką obiadową tzw. co mamy w lodówce ( sałata lodowa, pomidorek, jogurt naturalny, majonez , sól, pieprz) .  Wartość odżywcza oraz kalorie: Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Jajka w sosie chrzanowym 143

również do wędlin i mięs. 6 jajek ugotowanych na twardo rzeżucha/ posiekany szczypiorek do posypania Sos chrzanowy do jajek: 1 słoiczek chrzanu 3-4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu 3 żółtka ugotowane na twardo sól, pieprz i odrobina cukru do smaku Wszystkie składniki na sos zmiksować i odstawić na kilka godzin (najlepiej całą noc) do lodówki. Jajka obrać

Smakołyki Asi
wspaniala salatka na drugie sniadanie ,lub kolacje 106

awokado ,wszystko wymieszać ,dodać sos do sałatki,Delikatnie wymieszać i gotowe:))  do sałatki można dodać makaron,lu zjeść z grzanka pokrojoną w kostkę ,możliwości jest wiele. ps, z majonezem jest również pyszna .sos najlepiej dać na 10-15 minut przed podaniem .przepis mój i szczerze polecam ,bo sałatka jest pyszna

w mojej kuchni
Schab po cygańsku 118

prosty, jedynie długi czas pieczenia ale coś za coś, chcemy zjeść smacznie czasem trzeba poczekać. W oryginale schab po cygańsku, ale u mnie po modyfikacjach próbach i błędach bez majonezu na wierzchu. No to lecimy: Składniki :  1kg schabu 150g tartej mozzarelli 3 marchewki 3 cebule sól, pieprz, maggi Schabik kroimy na 10 kawałków, marchewkę kroimy w talarki, cebulkę

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Karkówka w musztardzie 178

wszystkożerców dorzucamy ryżyk czy jakieś pieczone ziemniaczki i mamy pełnowartościowy posiłek. Dla hardcorowców polecam patent, który zaczerpnąłem od BigMajka jako dodatek do karkówki - kiszona kapusta zmieszana z majonezem - jadałem wchodzi mega ;) Składniki: 1kg karkówki 150g musztardy kilka ząbków czosnku sól, pieprz Mięsko kroję na dziesięć 100g plastrów (łatwiej mi potem dzielić na porcje :P) nakłuwam dziurkaczem i lekko rozbijam. Przyprawiamy

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Pasta kanapkowa z awokado 93

więc trwa to kilka sekund. Generalnie przyprawy dałem takie jakie miałem pod ręką. Wyszła naprawdę bardzo pyszna i sycąca kolacja :) Składniki: pół awokado 5 jajek ugotowanych na twardo łyżka majonezu łyżka oliwy z oliwek garść świeżej pietruszki garść świeżego szczypiorku sól, pieprz kilka kropel soku z cytryny Wszystkie składniki miksujemy na gładka masę :) Smacznego !!! Wartość odżywcza oraz kalorie:   Wartość

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Surówka z selera naciowego wg diety dr Dąbrowskiej – przepis krok po kroku 178

surówka z selera naciowego wg diety dr Dąbrowskiej jest już gotowa! Osoby, które nie są na diecie dr Dąbrowskiej, mogą śmiało zastąpić ogórki kiszone prażonymi ziarnami słonecznika i dodać majonezu. Dzięki temu otrzymają pożywną sałatkę   A Wy lubicie seler naciowy? Co dobrego z niego przyrządzacie? Koniecznie podzielcie się swoimi pomysłami!   Sm acznego!   A jeśli szukacie pomysłu

Okiem Blondynki by McBlondi
Kukurydziane taco z warzywami 133

warzyw: oliwa z oliwek 1 łyżka sok z cytryny  1/2 szt. płatki chili - 1/2 łyżeczki sól  do smaku Możesz zrobić też sos z jogurtu i majonezu zamiast winegretu

AZgotuj!
Sos czosnkowo - ziołowy 109

Składniki: - 2 łyżki majonezu - łyżka śmietany - przyprawy: sól, czosnek granulowany, oregano, tymianek Przygotowanie: Składniki wymieszać, doprawić (zioła rozetrzeć w dłoni przed wsypaniem do sosu), odstawić do lodówki na minimum godzinę

Kulinarne blogowanie
Sałatka wiosenna -bardzo stary przepis ale tą sałatkę bardzo lubię 1080

pieczarek usmażonych 20 dag sera zółtego startego na tarce 20 dag wędliny pokrojonej w kostkę przyprawy 1 puszka kukurydzy to wszystko dajemy do miski i mieszamy z majonezem doprawiając przyprawami ,sałatka jest bardzo pyszna i smaczna

Moje Wyroby
Najlepsze surówki do obiadu! 1601

także hamburgerów. Ta surówka wspaniale wzbogaci każde danie, zarówno smakowo jak i kolorystyczni. SURÓWKA COLESLAW PRZEPIS TUTAJ To bardzo popularna, znana i lubiana surówka na bazie kapusty, marchewki i majonezu. Jeśli jeszcze jej nie próbowaliście to gorąco Wam polecam, ponieważ jest pyyyszna! Idealnie sprawdza się jako dodatek do obiadów, grilla, a także do burgerów. SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
Lekka sałatka z kurczakiem i sałatą lodową 162

osolonej wodzie sałata lodowa seler naciowy – 1 seler posiekany w plastry ser żółty starty na grubych oczkach garść prażonego słonecznika Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, sól, pieprz, 1 ząbek czosnku Wszytskie składniki mieszamy. Sałatka jest szybka i pyszna, polecam. Doskonale nadaje się na kolację, imprezę.   Artykuł Lekka sałatka z kurczakiem i sałatą lodową pochodzi

MojaQchnia.pl
Kanapki zapiekane z mozzarellą 118

Propozycja śniadaniowa lub kolacjowa. Zdrowsza alternatywa zwyczajowych tostów. Sami będziecie zdziwieni jakiego smaku nabiera mozzarella. Zapiekane kanapki bez sera żółtego, bez majonezu i innych kalorycznych dodatków. Zdrowo i pysznie. Mój mąż kręcił nosem na mozzarellę, a potem zajadał się aż mu się uszy trzęsły. Na pewno nie pożałujecie. Składniki na kanapki zapiekane z mozzarellą (około 5 kanapek): 10 kromek chleba

Karola gotuje
Szparagi owinięte dojrzewającą szynką 128

Składniki: 9 sztuk białych szparag 9 plastrów szynki szwarcwaldzkiej 2 łyżki masła 2 łyżki bulionu drobiowego sól pieprz Sos: 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon 2 łyżeczki musztardy miodowej sól pieprz Wykonanie: 1. Szparagi umyć, oczyścić, ugotować na półtwardo w lekko osolonym wrzątku i odcedzić. 2. Każdą szparagę owinąć szynką szwarcwaldzką

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania