majonez - 14247 przepisów (strona:647/950)

schab zapiekany w kapuście włoskiej 123

wymysł, żeby podać go w towarzystwie kapuchy :) Może nie do końca...moim wymysłem jest to, żeby podawać TEN schab w towarzystwie kapusty :D * 1,5 kg schabu * 4 łyżki majonezu * 3 ząbki czosnku * przyprawa uniwersalna * odrobina soli * pół łyżeczki pieprzu * pół łyżeczki papryki słodkiej i ostrej * majeranek - 2 łyżki Czosnek przecisnęłam przez praskę i połączyłam z pozostałymi składnikami. Natarłam marynatą

Pieprzyć z Fantazją
Sałatka z makaronu 167

Przepyszna sałatka inna nisz nasze tradycyjne  bo bez majonezu który zastąpiony został  pysznym sosem .Przepis pochodzi z kuchni  Niemieckiej a dostałam go od koleżanki  która tam mieszka  . Składniki 250 g makaronu ryżowego 3 łyżki oleju  1 papryka 2 ogórki kiszone 1/2 puszki kukurydzy  mięso z trzech ugotowanych w rosole pałek z kurczaka

W królestwie smaków Beaty
PASTA JAJECZNA - NAJPROSTSZA I NAJLEPSZA 103

szczęśliwych kurek babci" ze szczypiorkiem podana na świeżej bułce posmarowanej masłem ...  Smaki dzieciństwa 😊       SKŁADNIKI: 5 jajek na twardo 1 łyżeczka musztardy delikatesowej szczypiorek 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu Greckiego szczypta majeranku jarzynka (u mnie suszone warzywa z solą bez zbędnej chemii )  sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka gotujemy na twardo, następnie ścieramy na tarce

Marcepanowa kuchnia
Wiosenny tuńczykowy lunch 165

łyżka soku z cytryny (lub octu winnego) szczypta soli 4 łyżki oliwy z oliwek świeżo zmielony pieprz Sos czosnkowy: 1 ząbek czosnku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka majonezu light Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Sos  winegret: Do małego słoiczka  wlewamy miód, oliwę  i sok z cytryny lub ocet winny, dodajemy  sól oraz pieprz, słoiczek

Wanilia i Kardamon
Szparagi z sosem holenderskim 115

składniki się połączą, a otrzymana masa zgęstnieje. Do gęstniejącego sosu, cały czas mieszając rózgą, stopniowo wlewamy roztopione, gorące masło. Finalnie sos powinien mieć gładką konsystencję, a gęstością przypominać majonez (u mnie był minimalnie rzadszy). Doprawiamy solą. Podajemy od razu

Smaki Na Talerzu
Praktyki w restauracjach 102

godzinach obiadowych wszyscy zasiadają do jednego stołu i spożywają wspólnie posiłek. Jest to czas gdzie można porozmawiać i dowiedzieć się nieco o kulturze i kuchni hiszpańskiej. Szparagi z majonezem, awokado i batonik ze słonecznika Ananas obtoczony „włosami anielskimi” z lodami kokosowymi ”Flan” podany z marakują i kremem waniliowym La paella Valenciana Artykuł Praktyki w restauracjach pochodzi z serwisu Kuchnia hiszpańska

Gotuj po hiszpańsku
Sałatki do pracy 281

bazyliowym pesto Sałatka z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi Sałatka z zielonymi szparagami, z szynką szwarcwaldzką, mozzarellą i parmezanem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i czarnymi oliwkami Sałatka ziemniaczana z majonezem Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Sałatka z fasoli i ciecierzycy Sałatka z kaszy jaglanej z ziołowym dressingiem Surówka Coleslaw z czarnuszką

Moja smaczna kuchnia
Karkówka z grilla 220

karkówkę będziecie grillować zbyt długo może zrobić się sucha. Mięso klasycznie podajcie z musztardą oraz ketchupem, pieczywem i jakąś smaczną sałatką, np. Sałatką grecką lub Pomidorami z serem i majonezem – za tym dodatkiem przepadają moi znajomi Zobaczcie też: Sos czosnkowy z ziołami Szaszłyki na grilla z kurczakiem Masło czosnkowe z ziołami | Na grilla, na grzanki Przepis na karkówkę

Kuchnia Bazylii
Szybka zapiekanka makaronowa dla jednej osoby 200

Farfalle) papryka czerwona (ja miałam 100g) 1 mała cebula przyprawy do piersi z kurczaka (lubczyk, pieprz czarny, papryka słodka, sól) Sos:  mała śmietana 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majonezu lubczyk, pieprz czarny Wszystko razem wymieszać. Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy tak jak jest napisane na opakowaniu. 2. Piersi z kurczaka kroimy na małą kosteczkę i przyprawiamy. 3. Na rozgrzanej patelni

My World by Dagmara Rek
Pasta jajeczna ze szparagami i koperkiem 136

Składniki: 3-4 jajka 1/3 pęczka zielonych szparagów 250 g serka homogenizowanego naturalnego 1/2 pęczka koperku 1 łyżka majonezu 2 łyżeczki musztardy sól i pieprz do smaku Jajka obrać ze skorupek, zetrzeć na grubej tarce, Szparagi pokroić w paski 4 mm, koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, schłodzić. Doprawić solą i pieprzem. Pastę podawać rozsmarowaną na kromkach chleba

Czerwień i błękit
PASTA KANAPKOWA Z JAJKIEM I KURKAMI 172

miski włożyć ugotowane na twardo, oskubane jajka, przestudzone kurki, wszystko zblendować przy pomocy blendera. Dodać do smaku sól, paprykę ostrą i gałkę muszkatołową, wymieszać (opcjonalnie można dodać łyżeczkę majonezu

Zrób to smacznie
TARTA FRANCUSKA Z PIECZARKAMI I POMIDORKAMI 138

smaku 🍴15 dag sera żółtego tartego np. cheedar  Masa: 🍴 200 ml śmietany 18 % 🍴1 jajko 🍴15 dar sera żółtego tartego 🍴sól i pieprz do smaku 🍴 1łyżka ketchupu i majonezu 🍴 dodatkowo: 2 garście rukoli  PRZYGOTOWANIE: 1. Formę do tarty wykładam papierem do pieczenia a następnie wykładam ciasto . 2. Pieczatki myję a następnie smażę na maśle na rumiano , dodaję obraną

Gotowanie Patki
Kaczek w winie 103

już się zarumieni, przykręć na średni ogień i smaż do miękkości. Dodaj wino i podsmaż aż wyparuje. Do mięsa na sam koniec dolej sok z limonki i łyżkę majonezu. Smaż chwilę dynamicznie mieszając. Gotowe! Smacznego

Keto Przepisy
Tzatziki 131

smażonych oraz pieczonych mięs lub chrupiących grzanek opiekanych na ruszcie. Tradycyjnie tzatziki przygotowujemy na naturalnym jogurcie greckim, jednak istnieją także przepisy, w których do przygotowania greckiego sosu używa się majonezu bądź kwaśnej, gęstej śmietany. Prawdziwe greckie tzatziki to jednak chyba jogurt i taki też składnik będzie zawierał przepis. Przepis na tzatziki z twarogiem. Smak sosu tzatziki można wzbogacić dodając

Moja Książka Kucharska
Placki ziemniaczane jak pizza 153

ziemniaków dodać jajko, mąkę i przyprawy.Wymieszać i usmażyć dość duże placki [ u mnie placki z  3-4 łyżek ciasta]. Usmażone placki przełożyć na blaszkę.Placki można posmarować majonezem lub sosem czosnkowym, ułożyć pieczarki,  pokrojoną paprykę i pomidora.Posypać tartym serem. Chwilę zapiekać, aż ser się rozpuści

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania