PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotlety schabowe marynowane PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotlety Twardowskiego PRZEPIS TUTAJ *** *** Oszukane zrazy PRZEPIS TUTAJ *** *** Rolady/zrazy z karkówki PRZEPIS TUTAJ *** *** Kebabowa karkówka PRZEPIS TUTAJ *** *** Siekane kotleciki z kurczaka i majonezu PRZEPIS TUTAJ *** *** Kurczak pieczony w maślance PRZEPIS TUTAJ *** *** Strogonow PRZEPIS TUTAJ *** *** Schabowe roladki z suszoną śliwką PRZEPIS TUTAJ *** *** Kruche i soczyste kotlety schabowe w musztardzie PRZEPIS TUTAJ *** *** Zrazy z mięsa
Blog z ApetytemProsta surówka z czerwonej kapusty na zimno . Chrupiąca, bo niegotowana. Delikatnie zmiękczana tylko octem z czerwonego wina. Bez żadnych zbędnych dodatków. Bez śmietany, bez majonezu, bez cukru, bez cebuli czy jabłek. Tylko kapusta, olej, ocet i miód. Idealna do dań obiadowych. Ulubiona do dań z wieprzowiny. Wegańska i bez glutenu. The post Surówka z czerwonej kapusty appeared first on Moja
Moja Delicjapastę 1 ząbek świeżego 1/2 łyżeczka soli Pieprz Sos: 4 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżeczka granulowanego czosnku lub 1/2 roztartego ząbka 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka lekkiego majonezu lub 1/2 łyżeczki miodu Sól do smaku Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 180 st. Batata obierz i pokrój w kostkę o boku 1-1,5 cm. Cieciorkę odcedź
Niedzielny kucharzSkładniki: 200 g filetów ala matias 1 szalotka 3 ogórki konserwowe 1/2 słoiczka grzybów marynowanych 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Filety śledziowe zalać wodą i ostawić na noc do … Czytaj dalej Śledzie w sosie tatarskim
czarrna od kuchnipodałam z surówką wiosenną a’la coleslaw PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: MARYNOWANE KOTLETY SCHABOWE PRZEPIS TUTAJ KOTLETY SCHABOWE INACZEJ PRZEPIS TUTAJ SIEKANE KOTLECIKI Z KURCZAKA I MAJONEZU PRZEPIS TUTAJ OSZUKANE ZRAZY PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ
Blog z ApetytemTortilla z kurczakiem i sosem czosnkowym to bardzo szybka propozycja na obiad. Do jej przygotowania użyjemy praktycznie samych zdrowych, dietetycznych składników (no może poza majonezem) więc z całą pewnością mogą sobie pozwolić na taki obiad nawet osoby będące na diecie :) Przyprawiając kurczaka wykorzystajcie Wasze ulubione przyprawy będziecie mieli wtedy pewność, że będzie on idealnie pasował w Wasz gust :) Nie będę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zdrowych i pysznych surówek nigdy dość, tym razem posiekałam to co miałam w lodówce i tak padło na kapustę, pora i jabłko. Niby klasyk ale tym razem dodałam majonez wegański z aquafaby czyli z wody z ciecierzycy i dzięki temu ma inny, bardziej wyrazisty smak. Pokosztujcie i takiej surówki, zapraszam. Surówka z białej kapusty z porem i jabłkiem. ROZWIŃ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: fasola czerwona ( bardzo lubię tą z firmy Jamar ) kukurydza ogórek kiszony szynka pokrojona w paseczki ser żółty pokrojony w paseczki ugotowany makaron warzywny -kolorowy sól pieprz natka pietruszki majonez lub jogurt naturalny Wszystkie składniki mieszam w takich proporcjach, jak dużo mamy ochotę zjeść sałatki Szybka- pyszna. Artykuł Szybka sałatka makaronowa – idealna do pracy pochodzi z serwisu Moja
MojaQchnia.plłyżeczka ziaren kolendry 2 łyżki posiekanej natki pietruszki olej do smażenia Surówka z kapusty pekińskiej: 1/2 kapusty pekińskiej szczypta granulowanego czosnku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól do smaku Dodatki: humus kiełki (u mnie brokułu) ogórek, papryka lub inne ulubione chrupiące warzywa opieczone pełnoziarniste bułki Sposób przyrządzenia: 1. Cebulę i czosnek pokrój
Kuchnia w Słońcu Skąpanapastę 1 ząbek świeżego 1/2 łyżeczka soli Pieprz Sos: 4 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżeczka granulowanego czosnku lub 1/2 roztartego ząbka 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka lekkiego majonezu lub 1/2 łyżeczki miodu Sól do smaku Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 180 st. Batata obierz i pokrój w kostkę o boku 1-1,5 cm. Cieciorkę odcedź
Niedzielny kucharzSkładniki (na 2 porcje): 2 marchewki małe opakowanie twarogu mały jogurt łyżka majonezu łyżeczka musztardy (opcjonalnie) sól Przygotowanie: Marchewki obieram i trę na drobnych oczkach na tarce. Mieszam z resztą składników, aż powstanie gęsta pasta (można użyć blendera) i przyprawiam do smaku. Najlepiej smakuje na pszennym toście posypana świeżym pieprzem
cinnamonandmintfoododstawiamy do lodówki na minimum 3 dni. Należy spożyć do 2 tygodni. 3) Śledzie w musztardzie z białą truflą. Składniki: - 500 g matijasów - 2 łyżki kwaśnej śmietany - 3 łyżki majonezu - 5 łyżeczek musztardy Dijon - 3 łyżeczki łagodnej musztardy ziarnistej - 3 łyżeczki musztardy z białą truflą* - 1/2 łyżeczki tymianku * Jest to musztarda na bazie Dijon, o lekko pikantnym smaku. Ja używam
DominikaDolciobraniu) - olej roślinny - sok z limonki - szczypiorek do przybrania Sposób przygotowania: Sos: Żółtka ubijamy z solą, pieprzem i octem. Następnie bardzo powoli wlewamy olej, wciąż ubijając, aż powstanie gęsty majonez. Dodajemy sosy chilli, Tabasco i słodką paprykę. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy. Tempura: Do miski przesiewamy mąkę z solą i chili. Dodajemy wodę, żółtko i dokładnie mieszamy
DominikaDolcioliwek sól pieprz 1 brokuł (500 g) mała puszka kukurydzy (170 g) 200 g sera gorgonzola garść prażonych nasion słonecznika rzeżucha do posypania Sos: 2 łyżki lekkiego majonezu 4 łyżki jogurtu greckiego 2 garście startego parmezanu sól pieprz 2 chluśnięcia Tabasco kilka kropel soku z limonki Sposób przygotowania: Kurczaka czyścimy, rozdzielamy, myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym
DominikaDolcikukurydzy 350 g kruchej wędliny 1/2 słoiczka cebulki perłowej 2 jaja kurze 6 jaj przepiórczych 3-4 rzodkiewki rzeżucha szczypiorek odrobina pokruszonego parmezanu II. Sos: 250 ml majonezu ( polecam firmy Roleski) 4-5 łyżek chrzanu ze słoiczka garść startego parmezanu sól pieprz III. Dodatkowo: ziarenka pieprzu mały kawałek marchewki Sposób przygotowania: Jaja przepiórcze
DominikaDolci