lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:163/284)

Czekoladowo-malinowe babeczki (z liofilizowanymi owocami) 251

stopni piekarnika na środkowy poziom. Babeczki pieczemy około 20 minut (do tzw. suchego patyczka). Babeczki wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do przestudzenia. Następnie oprószamy je cukrem pudrem lub polewamy delikatnie lukrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Szybkie czekoladowe ciasteczka z limonkową nutą 185

stopni przez około 17-20 minut (dół ciasteczek powinien się zarumienić, czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika). W miseczce mieszamy sok z limonki z cukrem pudrem tworząc a la lukier* (rzadszy, ma odrobinę wsiąknąć w ciasteczka i pozwolić się utrzymać posypce). Smarujemy/polewamy nim jeszcze ciepłe ciasteczka i posypujemy dekoracyjnym maczkiem. Zostawiamy ciasteczka do całkowitego wystudzenia. *można też

Słodkie okruszki
Cytrynowo-miętowe muffinki z sokiem jabłkowym 104

rozgrzanym piekarniku) około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić do ostudzenia .  (Babeczki można posypać cukrem pudrem, udekorować bitą śmietaną, lukrem lub dowolną polewą.)   (*) Użyłam kolorowych papilotek Stella o średnicy

Di gotuje
Jagodzianki, bułeczki z czarną porzeczką 152

waniliowego 2 czubate łyżki gęstej kwaśniej śmietany 18% 25g świeżych drożdży Szczypta soli Opcjonalnie : jagody, borówki lub tak jak u mnie czarna porzeczka około 400-500g Lukier: na 1 szklankę cukru pudru / 4,5-5 łyżek soku z cytryny lub gorącej wody. Musimy jednak kontrolować gęstość. Przygotowanie: Z drożdży, ¼ szklanki ciepłego mleka+1 łyżka cukru+2 łyżki mąki przygotować

W garach u Gosi
Wafelki DOMINO 133

wybrane cukiereczki na czekoladę, żeby nie zdążyła zastygnąć. Gdy zastygnie czekolada przygotowujemy lukier do zrobienia paska dzielącego kostki domina. Można użyć gotowych pisaków lukrowych lub przygotować odrobinę lukru z wody i cukru pudru. Myślę, że dziaciaki będą zachwycone z takich wafelków. Inspirację stanowiło dla mnie zdjęcie znalezione na profilu www.droetker.pl

Mania Wypiekania
Babka gotowana limonkowa 151

podnosiła i przewróciła podczas gotowanie. Wyjąć formę z wody, otworzyć przykrywkę i zostawić na 3 minuty. Następnie wyjąć i położyć na raszkach do całkowitego ostudzenia. Lukier – sok z limonki, cukier puder i odrobinę wody wymieszać. polać nim zimną babkę

Kuchnia Pokoleń
Babka mocno cytrynowa 125

szklanki gęstego jogurtu greckiego 3/4 szklanki oleju 1 szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia Otarta skórka z jednej cytryny Sok z połowy cytryny szczypta soli Lukier cytrynowy 3/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki soku z cytryny Cukier puder wsypać do miseczki dodać sok z cytryny i utrzeć na gładko. Ja robię to kulką do ciasta. Przygotowanie ciasta: Piekarnik rozgrzać

W garach u Gosi
MOCNO CYTRYNOWA BABKA- NAJLEPSZA 164

niepełne półtora szklanki cukru * 2 i 1/4 szklanki mąki * 4 jajka * 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * skórka i sok z jednej dużej cytryny Lukier cytrynowy: * 1 szklanka cukru pudru * kilka kropel soku z cytryny * 5-6 łyżek wody Wykonanie: Masło (w temperaturze pokojowej) utrzeć z cukrem na gładką masę. Nie przerywając pracy miksera dodawać po jednym jajku ciągle

Zrób to smacznie
Makowiec z serowym nadzieniem 145

masę serową, a następnie makową. Z pozostałego ciasta zrobić wałeczki, lekko spłaszczyć, ułożyć w kratkę na masie makowej. Piec około 50 minut w temperaturze 175 stopni. Z cukru pudru i śmietany utrzeć lukier. Oblać upieczone, gorące ciasto

Praktyczna pl
Babka pomarańczowa 134

wlać do foremki do babki wysmarowanej tłuszczem. Na nią wyłożyć masę serową i przykryć pozostałym ciastem. Piec w temp. 175°C około 60 min. Po wystygnięciu polać lukrem (sok pomarańczowy i cukier puder). Dodaj do listy blokowanych banerów

Pysznie & Pięknie
Świąteczne ciasto czekoladowo - cytrynowe 440

masłem, miodem i śmietanką rozpuść w kąpieli wodnej, następnie odstaw do wystygnięcia. Masa powinna zostać płynna.  Maltesers przekrój na pół, przełóż do miseczki.  Z cukru pudru i wrzątku zrób lukier, następnie dodaj do niego sok z cytryny.   Przestudzoną masę rozsmaruj na cieście (góra oraz boki), przylep do niej połówki Maltesers. Polej następnie całość lukrem, udekoruj wierzch gwiazdkami

Garniec Magalie
Kardamonowe ciasto z malinami 160

godziny i 10 minut do 1 godziny i 25 minut (ja piekłam właśnie 1godz. 25min) Pieczemy do suchego patyczka.  CIASTO całkowicie studzimy na kratce.  Posypujemy cukrem pudrem, możemy też polać lukrem bądź czekoladą Życzę Wam smacznego! Pięknego dnia! Zapraszam Was na Instagrama i Facebooka

SMYKWKUCHNI
Babka piaskowa – najlepsza, bardzo wilgotna 307

odrobina wódki i dodatek mąki ziemniaczanej. To proste ciasto piaskowe jest tak smaczne, że za jednym posiedzeniem potrafię zjeść połowę. Super smakuje z polewą kakaową czy z lukrem cytrynowym (3/4 szklanki cukru pudru należy rozetrzeć z 2 łyżkami soku z cytryny i polać babkę), ale ja, żeby ograniczyć cukier, zazwyczaj podaję ją sauté. I tak jest genialna. Babka piaskowa

Poezja smaku
Ciasto jabłkowo-budyniowe 133

wysmarowaną blachę, rozłożyć jabłka, gorący budyń i resztę ciasta. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach, aż ciasto będzie miało złoty kolor.   Ciasto można popudrować cukrem pudrem lub udekorować cytrynowym lukrem

W garach u Gosi
Chlebek dyniowy z orzechami i cynamonem czyli poWeekendowe Lakocie odc.135 129

się połączyły. Masę przekładamy do foremki (u mnie keksówka) i pieczemy ok 50 minut, do suchego patyczka. Studzimy najpierw w formie a potem na kratce. Ciasto dekorujemy lukrem cytrynowym lub posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania