Ciasto można przygotować na ostatnią chwilę. Piernik ładnie rośnie i ma piękny złoty kolor. Zamiast bakalii możemy dodać same orzechy. Składniki 250 g mąki 250 g miodu 100 g cukru 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki masła 1 szkl bakalii (rodzynki, orzechy, migdały, żurawina, skórka pomarańczowa) 2 łyżki przyprawy do piernika lukier 3 łyżki mleka ok. 1 szkl cukru pudru 1 łyżka soku z pomarańczy 1. Mód rozpuszczamy z masłem, studzimy. 2. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysta masę. Dodajemy przestud... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...