lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:155/284)

Pierniczki na choinkę z lukrem! 220

pierniczki. Ciasto schładzamy w lodówce przez 30 minut. Wałkujemy na cienkie blaty i wykrywamy pierniczki. Pieczemy w temp. 185 stopni z termoobiegiem.Pierniczki po wystudzeniu lukrujemy.JAK ZROBIĆ LUKIER:- 1 białko- 200 g cukru pudru bardzo dobrze zmielonego- 2 krople aromatu cytrynowegoW miseczce za pomocą trzepaczki utrzyj lukier na białą masę, polewaj ciasteczka

SMYKWKUCHNI
Sero - Mak 127

pszenna - 3 szkl cukier puder - 1/2 szkl margaryna - 300 g żółtka - 4 szt sól - szczypta MASA SEROWA: ser biały zmielony - 1 kg cukier - 1 szkl cukier waniliowy - 1 op jajka - 4 szt mąka ziemniaczana - 3 łyżki rodzynki - 1/2 szkl MASA MAKOWA: masa makowa - 1 puszka rodzynki - 1/2 szkl orzechy - 1/2 szkl jajka - 3 szt LUKIER: białko - 1 szt cukier puder

Camilla w kuchni
Pączki 234

szklanki letniego jogurtu naturalnego 3 kopiate łyżki cukru 50 g masła duża szczypta soli 2-3 łyżki mocnego alkoholu, ja dałam rum dżem truskawkowy  do nadziewania cukier puder do posypania lub lukier tłuszcz do smażenia, u mnie olej rzepakowy Wszystkie składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Ja mam stół przy kalaoryferze więc składniki przygotowałam wieczorem i zostawiłam(...)drugiej strony na złoty kolor już bez przykrywania garnka. Gotowe usmażone pączki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Po wystudzeniu nadziewać dowolnym nadzieniem, u mnie dżem truskawkowy. Posypać cukrem pudrem lub polukrować

Monia miesza i gotuje
DOUGHNUT'S NA MĄCE ORKISZOWEJ 206

lekko rozwałkować na grubość około 12 mm i wycinać kółka(np. szklanką), a w nich mniejsze kółeczka(np. małym kieliszkiem). Pozostawić do ponownego wyrośnięcia(można przykryć ściereczką). Lukier: - 40g masła - szklanka cukru pudru - łyżeczka ekstraktu waniliowego - 2-4 łyżki gorącej wody(lub więcej jeśli potrzeba) Masło rozpuścić z cukrem pudrem w garnuszku, dodać wanilię, wodę i wymieszać. Wyrośnięte doughnut

Smaczne Zdrowe
Wielkanocna babka cytrynowa 155

drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jaj aromat cytrynowy (10 ml) skórka otarta z 1 cytryny lukier: sok z 1 niezbyt dużej cytryny 1 łyżka wody cukier puder (ok. 1/2 szklanki) Sposób przygotowania: Masło i masło roślinne pokroić w grubą kostkę i przełożyć do metalowej miski. Wierzch posypać cukrem i cukrem wanilinowym(...)piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 20 minut z termoobiegiem i kolejne 40 minut bez termoobiegu. Po upieczeniu wyjąć na kratkę i ostudzić. Lukier: Do soku z cytryny wlać wodę, a potem, porcjami, dodawać cukier puder. Żeby nie powstały grudki, kolejne porcje cukru należy dokładnie rozprowadzić trzepaczką do sosów. Otrzymany lukier musi być biały i bardzo gęsty, inaczej wsiąknie

W SMAK
Awaryjne pączki z serka homogenizowanego 135

misce na dość gęstą masę. Smażymy pączki na gorącym tłuszczu na złoto-brązowy kolor po każdej ze stron. Odkładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/awaryjne-paczki-z-serka-homogenizowanego/ BosowKuchni Pierwszy raz te pączki jadłam w liceum. Były pyszne, nie tak ciężkie jak te tradycyjne. W dodatku pączki robi się z serków homogenizowanych(...)prosty i osoba niegotująca na co dzień, da sobie z nim radę. Nie ma tu drożdży, dlatego nie musisz obawiać się, czy ciasto wyrośnie czy nie. Zamiast lukru możecie użyć tylko cukru pudru. Pączuszki można nadziać po usmażeniu. Jeśli jesteście purystami i chcecie mieć śliczne w kształcie pączki, użyjcie do ich wykonania gałkownicy do lodów, umaczanej w wodzie. Pączki

Mieszam w Garnku
Ciasteczka Choinki 146

inną foremką i udekorować wedle uznania. Ciasteczka Choinki Składniki: Ciasto: 40 dkg mąki 25 dkg margaryny 1 łyżka smalcu 5 żółtek gotowanych 3/4 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy kilka kropli olejku pomarańczowego lukier zielony kolorowe koraliki Na stolnicę przesiewamy mąkę, dajemy cukier puder i cukier waniliowy, jajka gotujemy, żółtka oddzielamy od białek(białka możemy zjeść) i ścieramy(...)zupełnie dowolną) wycinamy ciasteczka i dajemy ja na formę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni. Jak ciasteczka przestygną to smarujemy je zielonym lukrem i dekorujemy kolorowymi koralikami. SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Donuts pieczone w piekarniku 146

Składniki na około 18 sztuk:200 g mąki pszennej 120 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka 170 ml mleka 50 g rozpuszczonej margaryny 1 łyżeczka esencji waniliowej Do dekoracji:lukier posypki cukroweJakiś czas temu kupiłam foremkę do pączków z dziurką - czyli słodkiego marzenia amerykańskich policjantów :) I jakież było moje zdziwienie - kiedy nigdzie nie mogłam(...)się udało. Przeszukując blogi kulinarne natchnęłam się na przepis na stronie cincin.cc. Szybko postanowiłam go wypróbować. Podwoiłam tylko składniki, żeby wyszło ich troszkę więcej i zamiast cukru pudru do posypania zastosowałam różnokolorowe lukry. Efekt - rewelacja :) Do jednej miski wsypać wszystkie suche składniki. Do drugiej miski wlać mleko, jajka, margarynę i esencję waniliową. Zamieszać, a następnie połączyć składniki z obu misek

Świat Ciasta
Babka z majonezem 139

zaletę, że robi się ją dosłownie chwilę, reszta to czas oczekiwania na gotowy wypiek. Możecie polać ją pomarańczową polewa tak jak ja, albo zwyczajnie w świecie posypać cukrem pudrem, polać czekoladą lub lukrem. Możecie też podzielić ciasto na dwie części i do jednej dodać łyżkę kakao, otrzymując tym samym babkę w dwóch kolorach :-) albo zatopić w cieście owoce, bakalie, kawałki(...)bardzo miło zobaczyć Wasze wypieki :-)  SKŁADNIKI 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 4 jajka 3 łyżki majonezu 1 łyżka cukru z wanilią 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 5 łyżek cukru pudru sok z 1/2 pomarańczy kandyzowana skórka pomarańczowa Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka, majonez i cukier

Czary - gary w kuchni
DWUKOLOROWY SERNIK Z PIERNIKAMI 150

czekoladowego bez cukru 250 g serka homogenizowanego czekoladowego 1 łyżeczka kakao szczypta soli Dodatkowo: 200 g pierników nadziewanych w polewie ok. 30 g gorzkiej czekolady lukier (1 łyżka soku z cytryny + 3 łyżki cukru pudru) Wykonanie: Spód: Białko ze szczyptą soli ubijamy mikserem na sztywną pianę. Pierniki drobno kruszymy, wrzucamy do miski, dodajemy roztopione masło i mieszamy. Na końcu dodajemy(...)Studzimy w wyłączonym, lekko uchylonym piekarniku. Polewa: Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej.  Do miski wlewamy wyciśnięty sok z cytryny, dodajemy porcjami cukier puder i ucieramy do uzyskania jednolitego, lśniącego lukru, bez grudek. Ciasto dekorujemy polewą czekoladową oraz lukrem. Przechowujemy w lodówce

Kuchnia MagdaLeny
W marcu jak w garncu. I wiosenny sernik z marchewką 145

masa serowa: 400 g serka kremowego 200 g serka mascarpone 150 ml śmietany kremówki (38%) 2 łyżeczki ekstraltu z wanilii 125 g cukru 4 jajka lukier: 40 g serka mascarpone 40 g cukru pudru 2 łyżki soku z pomarańczy dodatkowo: 70 g marcepanu plastycznego pomarańczowy i zielony barwnik spożywczy w paście Marchewki obrać, zetrzeć na tarceo dużych oczkach(...)piec jeszcze 50-60 minut. Wystudzić w zamkniętym piekarniku. Całkowicie ostudzony sernik schłodzić w lodówce minimum 3-4 godziny przed podaniem. Mascarpone, cukier puder i sok z pomarańczy utrzeć na gładki lukier, posmarować nim wierzch ciasta. 1/4 marcepanu zabarwić na zielono, resztę na pomarańczowo. Uformować marchewki, udekorować nimi ciasto. Smacznego! A już dzisiaj piekę kolejny sernik. Jutro mamy gości

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Keks z lukrem królewskim i czekoladkami 126

Keks z lukrem królewskim i czekoladkami Składniki: 300g mąki 4 jajka 170g margaryny 150g cukru 2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia 500g bakalii na lukier królewski 2 białka 1,5 szklanki cukru pudru do dekoracji czekoladowe cukierki sprzedawane na wagę np. snickers, twix, mars itp. podzielone na mniejsze kawałki Przygotowanie: Margarynę utrzeć z cukrem i szczyptą soli na puszystą(...)formy, tak aby ciasto wypełniło ją do 3/4 wysokości. Piec w nagrzanym piekarniku do 180-200 stopni C przez 45-55 minut. Białko ucieramy z cukrem pudrem, przy pomocy miksera lub trzepaczki, tak przygotowany lukier królewski wylewamy na wcześniej ostudzone ciasta, dekorujemy kawałkami czekoladowych cukierków

Moja smaczna kuchnia
Kokosowy kaszowiec na herbatnikach 145

kokosowych - 2 łyżki kakao - 2 łyżeczki cukru waniliowego - garść orzechów włoskich - garść mieszanki żurawinowo-orzechowej (żurawina, orzechy nerkowca, orzechy arachidowe, migdały) spód: - 24 sztuki herbatników dodatki:  - lukier (sok z cytryny, cukier puder) Forma: kwadratowa blacha/ pół dużej blachy prostokątnej 24 x 40 cm Przygotowanie: Składniki na masę oprócz kaszy i bakali wrzucam do garnka i zagotowuję. Wtedy dopiero dodaję

Kuchnia co dnia
Pączki z ciasta budyniowego 190

jajka,  100g świeżych drożdży,  200g masła,  szklanka cukru,  50g spirytusu,  szczypta soli,  1 budyń śmietankowy,  konfitura do nadziewania,  cukier puder do oprószenia lub lukier,  1litr oleju,  200g smalcu do smażenia. Zagotować 1 i 1/2 szklanki wody. W 1/2 szkl. wody rozpuścić budyń, wlać do gotującej się wody i, stale mieszając(...)gotować, aż zgęstnieje. Lekko przestudzić. Mąkę wsypać do miski, dodać sól, wkruszyć drożdże oraz dodać pokrojone na kawałki masło. Dodać ugotowany budyń. Jajka oraz żółtka utrzeć wraz z cukrem. Dodać do mąki. Wlać spirytus. Zagnieść gładkie ciasto. Zostawić je w misce, przykryć lnianą ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia. Po tym czasie odrywać małe porcja ciasta

Z miłości do słodkości
Śniegowe kule 195

przepuszczone prze maszynkę z grubymi oczkami)  130 g mąki pszennej  130 g maki krupczatki  Szczypta soli  Około 1,5 szklanki cukru pudru  1/3 szklanki ciepłego mleka  2 szklanki wiórków kokosowych  32 czereśnie w maraschino( u mnie kandyzowane czereśnie, przez noc moczone w Malibu) Przygotowanie:Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Mikserem ubijamy masło(...)układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 15/20 minut lub do czasu aż uzyskają lekko złoty kolor. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. W ciepłym mleku rozpuszczamy cukier puder. Obtaczamy ciasteczka w lukrze, a następnie w wiórkach kokosowych. Pozostawiamy a kratce do wyschnięcia. Polecam serdecznie

Mia Cucina Sofieta

Proponowane wyszukiwania