lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:148/284)

Wielkanocny chlebek z rodzynkami i marcepanem 149

masy marcepanowej 100 g cukru pudru 50 g płatków migdałów Przygotowanie: Wsypujemy mąkę do miski, i robimy w mące wgłębienie, taki dołek. Wsypujemy w ten dołek cukier, a następnie pokruszoną kostkę drożdży. Podgrzewamy połowę mleka (100 ml) i zalewamy cukier z drożdżami. Delikatnie mieszamy, tak żeby cały czas było bardzo rzadkie, ale cukier i drożdże powinny się troszkę rozpuścić. Przykrywamy(...)przez około 40-50 minut. Ciasto studzimy, w między czasie na patelni bez tłuszczu prażymy migdały, muszą się lekko zarumienić. Gdy ciasto wystygnie przygotowujemy lukier, czyli po prostu do cukru pudru dodajemy około łyżki wody i całość mieszamy. Gęstym lukrem polewamy ciasto i układamy na nim migdały. Gotowe i pyszne, smacznego

KasiaiKrzysiu.pl
Błyskawiczne pączki na serku homogenizowanym-puszyste i pyszne 175

pomocą szprycy,lub po prostu posypać cukrem pudrem,polać czekoladą, lub lukrem i zajadać do kawki :-)  No ale dość pisaniny,zaczynamy: SKŁADNIKI -1 serek homogenizowany waniliowy 150g -1 szklanka mąki pszennej tortowej -2 jajka -szczypta soli -cukier waniliowy -1 łyżeczka proszku do pieczenia Olej do smażenia cukier puder do posypania Serek wraz z jajkami mieszamy trzepaczką, dodajemy resztę składników

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort "kwiatek" 146

połowy cytryny  ok. 400 g cukru pudru odrobina czerwonego barwnika spożywczego ( ja użyłam w proszku) Przygotowanie;  Masło w temperaturze pokojowej należy ubijac az do uzyskania jasnej barwy co jakiś czas dodając po niewielkiej porcji cukru. Ubijac do czasu az masa będzie gładka a cukier już nie będzie wyczuwalny. Pod koniec dodac sok z cytryny i nadal ubijac. Jeśli(...)Nastepnie wkładamy kolejna jasna mase i tak do końca. Srodek tortu i boki dekorujemy najciemneiejsza masa. Tort wkładamy do lodówki i chłodzimy najlepiej cała noc.  Lukier plastyczny;  ok. 40 dag cukru pudru 1,5 łyżeczki glukozy 1,5 łyżeczki żelatyny 20 ml. gorącej wody  odrobina czerwonego barwnika (przepis na lukier plastyczny pochodzi ze strony kotlet.tv

Radość kipiąca uśmiechem.
Sernik z musem ananasowo-mandarynkowym i pistacjami oraz limonkowym lukrem 113

twarogu półtłustego 4 łyżki śmietanki 36% 6 jajek 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 szklanka cukru pudru mus owocowy 4 mandarynki pozbawione białych błonek 1/3 ananasa lukier sok z 1 limonki 2/3 szklanki cukru pudru dodatkowo pistacje do dekoracji Wykonanie : spód: W blenerze rozdrobnić razem herbatniki i pistacje, przełożyć do naczynia. Ciasteczkową masę połączyć z kakao i masłem. Wylepić nią(...)zmiksować. Mus odsączyć z soku na sicie. masa serowa: zmielony twaróg utrzeć z cukrem, dodawać po jajku. Następnie dodać esencję, śmietankę i owocowy mus. Krótko zmiksować na niskich obrotach. Masę serową przełożyć na podpieczony spód. Piec w temp.180C przez 15minut, a następnie przez 1h15minut w 160C. lukier: do kubeczka wycisnąć sok z limonki, dodać cukier, ucierać łyżeczką na gładką, białą

Raj dla Podniebienia
PIERNIK LEBKUCHEN 151

startej na tarce 25-40g kandyzowanej skórki pomarańczowej skórka starta z ½ pomarańczy i ½ cytryny ¼ łyżeczki cynamonu ¼ łyżeczki kardamonu ¼ łyżeczki goździków ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej Lukier: 1   czubata łyżka gorzkiego kakao 75g cukru pudru 1 białko Wszystkie składniki wymieszać ze sobą na gładki lukier Wykonanie: jajka ubijamy z cukrem i miodem, następnie dodajemy pozostałe składniki czyli mielone migdały, mąkę, startą

Słodkie zapomnienie
CIASTO Z RABARBAREM NA WODZIE GAZOWANEJ 142

szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju rzepakowego 1 szklanka białej oranżady (u mnie woda gazowana) szczypta soli sezonowe owoce lub (u mnie rabarbar) cukier puder do posypania lub lukier (u mnie kruszonka z  tego przepisu ) Wykonanie:  Jaja wbijamy do misy miksera, ubijamy wraz z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puch. Następnie wlewamy olej(...)ciasto wykładamy owoce, a na owoce kruszonkę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do  w 180 st.C na 45-50 minut  (do suchego patyczka) Ostudzone ciasto możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem lub polukrować, bo ciasta z rabarbarem są jednak kwaskowe, jednak ja pomijam tę czynność 😊, bo słodka, maślana kruszonka tu spisuje się idealnie

Walijskie Pichcenie
Lawendowa babka jogurtowa na oleju rzepakowym 100

jajka  75 gram oleju rzepakowego  225 gram mąki pszennej  1 łyżeczka proszku do pieczenia  szczypta lawendy   masło do wysmarowania formy  Lukier lawendowy: 3/4 szklanki cukru pudru  szczypta suszonej lawendy  kilka łyżek wody  Jajka ubijam z cukrem do momentu uzyskania puszystej i jasnej masy. Stopniowo wlewam olej rzepakaowy, łyżka po łyżce, cały(...)piekarniku nagrzanym do 160 stopni i piekę 60 minut. Po upieczeniu wyciągam z formy i studzę na kratce.  Lawendę i cukier puder miksuję w młynki do kawy a następnie mieszam z wodą do uzyskania pożądanej konsystencji. Przygotowanym lukrem polewam babkę i dekoruję według uznania.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Babka kawowa. 152

ciastem. Foremkę do babki z kominem natłuścić i wysypać kaszą manną. Wlać ciasto  i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do tzw suchego patyczka. Lukier kawowy 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki mleka 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Wszystkie składniki razem utrzeć na gładko  Polać babkę lukrem i posypać posypką. babka kawowa

O kuchni z uczuciem
Pierniczki ekspresowe 152

szklanki mąki - 1 szklanka cukru pudru - 3/4 szklanki miodu - 1 jako - 2 łyżeczki kakao - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 opakowanie przyprawy do piernika lukier - 1 białko - 1 szklanka cukru pudru - 1/2 łyżeczki soku cytrynowego Przygotowanie: Wszystkie składniki łączymy i zagniatamy, aż będzie gładkie. Następnie zawijamy w folię i odstawiamy na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy

Zainspirowana w kuchni
Puszysta, szybka babka na oleju 16337

proszku do pieczenia 200 ml oleju 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 4 jajka L  2 łyżeczki aromatu cytrynowego  skórka otarta z 1 cytryny Lukier i posypka: 1/2 szklanki cukru pudru woda sok z cytryny  100g żurawiny suszonej 1. Jajka wraz z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy do powstania puszystej masy. Powinna ona zwiększyć swoją objętość, może(...)składników.  2. Babkę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 165 stopni przez około 1h, do suchego patyczka. 3. Do cukru pudru wlewamy stopniowo po łyżce wody do uzyskania gęstego lukru. Polewamy nim babkę, posypujemy żurawiną. Pozostawiamy do zastygnięcia

Szefowa kuchni
naleśniki na wodzie gazowanej i maślance 109

posypać cukrem pudrem.  * Do posypania naleśników użyłam cukru pudru z prawdziwą mieloną wanilią firmy Master Cook. Dotąd nie wiedziałam o takim produkcie a szkoda, bo do posypywania ciast i naleśników idealnie się nadaje. Nie polecam jednak do robienia lukru- wanilii jest tak dużo, że lukier wyjdzie brązowy. Taki cukier puder możecie kupić tutaj: klik

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babka cytrynowa, bardzo puszysta i pyszna. 171

minut Wyjąć babkę z formy i zostawić na raszkach do odparowania i ostudzenia. Następnie wyłożyć na talerz. Lukier – do soku z cytryny dodać tyle cukru pudru, żeby powstała gęsta masa. Wylać lukier na upieczone ciasto, obsypać skórką z cytryny. Ta babka jest rewelacyjna

Kuchnia Pokoleń
Pieczone pączki 195

mnie  z czerwonych pomarańczy , cukier puder,  sok z cytryny, skórka pomarańczowa, papilotki do muffinek Do średniej miski wlewamy mleko, pokruszone drożdże, łyżeczkę cukru oraz  łyżkę mąki - mieszamy i odstawiamy przykryte ściereczką na 10 minut do spienienia (bardzo zwiększą swoją objętość). Do misy od miksera przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, sól i wymieszać. Następnie przełożyć spieniony rozczyn i dobrze(...)wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy ok. 13-15 minut. Zrumienione pączki wyciągamy z piekarnika i wykładamy na kratce. Lekko przestudzone pączki (po ok. 10 minutach) lukrujemy. Lukier - do miseczki wsypujemy cukier puder (ok. 250 g), dodajemy trochę soku z cytryny i 2-3 łyżki wody, dokładnie rozmieszać łyżką, jeśli lukier jest za gęsty możemy dodać jeszcze wody. Polukrowane pączki posypujemy

Plate of Joy
Muffinki dyniowe w pistacjowym lukrze 114

oleju 1,5 szkl. mąki pszennej szczypta soli 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu 2/3 szkl. cukru drobnego do wypieków 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Lukier pistacjowy 2/3 szkl. cukru pudru 1/3 szkl. łuskanych pistacji (prażonych, solonych) + garść do posypania 1 łyżka mleka 1,5 łyżki soku z cytryny W misie miksera zmiksuj ze sobą jajka, mleko, olej(...)wierzchu). Wyjmij muffinki z blaszki i ostudź na kratce. Pistacje zmiel w młynku do kawy. Przełóż do wysokiej miseczki, dodaj cukier puder, mleko i sok z cytryny. Mieszaj najpierw grzbietem łyżki a następnie miksuj mikserem przez 2 minuty. Lukrem od razu posmaruj wystudzone muffinki i posyp drobno posiekanymi dodatkowymi pistacjami (lukier jest gęsty i taki ma być, szybko tężeje

Delicious Place
Babka Cytrynowa Lukrowana 232

Witam serdecznie Propozycja na pyszną babkę cytrynową udekorowaną lukrem, babkę możemy również udekorować polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Babka jest bardzo pyszna, puszysta, prosta i szybka w przygotowaniu. Jeżeli ktoś jeszcze nie zdecydował się jaki przepis wybrać aby upiec babkę cytrynową to może się skusi na mój przepis i go wypróbuje. Będziemy potrzebować: użyłam foremki z kominkiem o średnicy(...)szaszłyka i jeżeli po wyjęciu jest suchy to znaczy że jest upieczona. Upieczoną babkę wybijam z foremki i odstawiam do wystudzenia – zimną babkę udekoruję lukrem lub polewą czekoladową, można również oprószyć cukrem pudrem. Jeżeli przygotowujemy polewę czekoladową to wystarczy przygotować z połowy porcji podanej w przepisie na pewno wystarczy do udekorowania babki. Po udekorowaniu babkę odstawiam aby polewa lub lukier

Uwaga Babcia Gotuje