lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:141/284)

Babeczki murzynki z bakaliami i borówkami 133

soli 50 g kakao 2 jajka 1 szklanka cukru 15 g cukru waniliowego 125 g margaryny 4 łyżki wody 50 g mieszanki studenckiej 30 g borówek amerykańskich Lukier: 1 szklanka cukru pudru Ok. 2 łyżki ciepłej wody Borówki do dekoracji Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Do rondelka wkładamy margarynę, cukier, cukier waniliowy i kakao. Podgrzewamy

VioletoweKucharzenie
Babka z kisielem cytrynowym 169

dodawać porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Z białek ubić pianę, połączyć delikatnie z ciastem. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Obsypać cukrem pudrem lub oblać lukrem cytrynowym

Praktyczna pl
Placek bakaliowy 169

foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy powierzchnię, naciąć środek ciasta, posypać odłożonymi bakaliami. Pieczemy 50 min w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C. Po upieczeniu posypujemy obficie cukrem pudrem lub białym lukrem. Smacznego

kgwjanczewo
Keks + film 145

włoskich itp. ) Przepis na skórkę pomarańczową tutaj 5 jajek                         lukier 1 łyżka wrzątku 8 łyżek cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny przepis Do miski przekładamy miękkie masło i ucieramy je na puszystą masę stopniowo dodając cukier kryształ a następnie cukier waniliowy. Cały(...)rozgrzanym do 180 st.C. około 50 - 60 minut. Upieczony keks zostawiamy w formie do wystudzenia. Do miski wlewamy wrzątek dodajemy sok z cytryny i stopniowo wsypujemy cukier puder cały czas mieszając. Tak przygotowanym lukrem polewamy wystudzony keks, wierzch ciasta dekorujemy pozostałą skórką pomarańczową

Smakowite Dania
Babka jogurtowo – cytrynowa . 328

pieczenia .Ciasto przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą .Piec w 175 stopniach przez około 40 minut .Babkę dowolnie dekorujemy .U mnie lukier cytrynowy . Lukier robimy mieszając cukier puder z sokiem z cytryny

Ladylaura.
Wielkanocna babka drożdżowa 427

wypełniło już całą formę, zwiększyłam temperaturę do 170 i piekłam do zrumienienia) - upieczoną babkę pozostawić na trochę w formie, następnie wyjąć na blat - ostudzoną babkę można oprószyć cukrem pudrem lub udekorować lukrem

Smakołyki Bereniki
Pączki z różą 134

ręcznikiem papierowym. Każdy pączek dodatkowo otulamy ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się jak najwięcej tłuszczu. Dodajemy porcje świeżego smalcu i po chwili wkładamy kolejne pączki. Ostudzone pączki smarujemy lukrem lub posypujemy cukrem pudrem. The post Pączki z różą appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Muffinki z jabłkami i czekoladą - miękkie i wilgotne 218

termoobiegiem (lub 190*C bez termoobiegu) i piec ok 25-30 min. Wystudzić. Nie mogłam się powstrzymać i jedną zjadłam na gorąco prosto z piekarnika:) 5. Posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Inspiracja: Z pamiętnika młodej kucharki

Kto ugości moich gości?
Babka zebra 1146

minut w 170, dzięki temu babka w początkowej fazie pieczenia równo urosła) - babkę po upieczeniu wyjąć delikatnie w z formy i studzić na kratce Babkę można oprószyć cukrem pudrem lub udekorować lukrem. Jest wilgotna i długo zachowuje świeżość, najlepiej przechowywać ją w temperaturze pokojowej pod przykryciem

Smakołyki Bereniki
Ciasto ucierane o smaku wiśniowym. 153

dekoracji wypieków. Składniki: Ciasto 1 szklanka mąki pszennej 2 kisiele wiśniowe 3 łyżki mąki ziemniaczanej 6 jajek 200 g masła 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Lukier 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki zagęszczonego soku wiśniowego 1 łyżka wody Wszystkie składniki utrzeć w razie potrzeby dodać wody. Dodatkowo wiśnie kandyzowane Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem, dodać przesianą mąkę,proszek

O kuchni z uczuciem
Pączki z marmoladą 1381

się zarumienią, patyczkiem do szaszłyków sprawdzamy czy są już gotowe. Żeby tłuszcz nie ciemniał, wrzucamy plasterek obranego, surowego ziemniaka. Gotowe pączki odsączamy na papierowym ręczniku i posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem

Moje Kuchenne Rewelacje
Rogale drożdżowe z konfiturą 335

można je posmarować rozmąconym białkiem.  7. Piekarnik rozgrzać do 190 C, piec ok 20-25 minut, aby góra i dół dobrze zbrązowiała. Po wystudzeniu rogaliki oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem. Inspirowałam się przepisem z Domowej cookierenki Agi, ale wprowadziłam parę drobnych modyfikacji

Apetyczna babeczka
Drożdżówki z serem i truskawkami 206

Masa serowa: 400 g tłustego twarogu 1 jajko i 1 żółtko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 1/3 łyżeczki ekstraktu z wanilii Dodatkowo: 300 g truskawek Lukier: pół szklanki cukru pudru, 1,5 łyżki wody Twaróg zmiksować z jajkami, mąką, cukrem i ekstraktem z wanilii. Wyrośnięte ciasto drożdżowe podzielić na dwie części. Każdą część rozwałkować na prostokąt o dłuższym

Bullio
Warkocz marcepanowy 117

masła 2 żółtka 50 g cukru szczypta soli Masa: 200 g masy marcepanowej 2 białka 2 łyżki cukru 100 g płatków migdałowych 2 łyżki rumu lukier: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki ciepłej wody Cukier puder utrzeć z wodą  Wykonanie: Ciasto Zaczynamy od przygotowania rozczynu. Drożdże pokruszyć do garnuszka, dodać 1 łyżkę cukru, 3 łyżki ciepłego mleka (nie gorące

O kuchni z uczuciem
Ciasto ,, Ambasador ,, w polewie czekoladowej. 227

wymieszać. Gotowe ciasto wylać do keksowej foremki wyścielonej papierem. Piec od 40 - 50 minut w temperaturze 180 C. Po upieczeniu,przestudzić,wyjąć z foremki i udekorować polewą,lukrem lub poprószyć cukrem pudrem

Przepisy i porady kulinarne