lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:138/284)

Babka ucierana 178

wierzch ciasta. Ciasto pieczemy 50 minut w temp. 170-180 st. C . Po upieczeniu polałam lukrem i posypałam prażonymi płatkami migdałów.  Podaję przepis na lukier: 3 łyżki cukru pudru, łyżka wrzątku, łyżka   soku z pomarańczy lub cytryny. Smacznego

Gorący kąsek
TOP 13. Najlepsze przepisy na ciasteczka i słodkości na Boże Narodzenie 989

posiekana skórka pomarańczowa. Świąteczne pierniczki – Przepis, ten doskonale sprawdza się przy pieczeniu świątecznych pierniczków w hurtowych ilościach. Piernikowe serca z lukrem królewskim – jak ozdobić pierniczki śnieżnobiałym lukrem z białka, cukru pudru i soku z cytryny. Świąteczne greckie ciasteczka Kurabiedes- pyszne, kruche i mocno migdałowe, greckie ciasteczka Bożonarodzeniowe, które dodatkowo można skropić wodą różaną, ale nie jest obowiązkowa. Rogaliki orzechowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domek z piernika + lukier królewski 185

Sposób na wykorzystanie reszty ciasta na pierniki, ale również dobra zabawa . Lukier : białko 250g cukru pudru przesianego Ubijamy białko na sztywno i miksujemy z cukrem aż się rozpuści, pakujemy w worek i ozdabiamy. Ciasto na piernik z poprzedniego wpisu.  wycinamy kształty domku  podstawa 20x20 cm bok x2 10x15cm przód i tył 10x10x5  dach x2 7x17cm

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Sernik z 3 składników 190

piec przez 30 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i studzić sernik przy uchylonych drzwiczkach. Następnie wstawić na noc do lodówki. Ja mój serniczek polałam lukrem. Można posypać cukrem pudrem

Smakołyki Asi
Babka drożdżowa 134

Składniki: 0,5 kilograma maki pszennej 3 żółtka 0,5 kostki margaryny 50 gram świeżych drożdży 1 szklanka letniego mleka 0,5 szklanki cukru 100 gram rodzynek Lukier: 150 gram cukru pudru  2-3 łyżki soku z cytryny 1-2 łyżki gorącej wody Dodatkowo: tłuszcz do wysmarowania formy Sposób przygotowania: Z drożdży,1 łyżki cukru i odrobiny mleka robimy

Bajeczna Kuchnia
Babeczki drożdżowe do koszyczka 137

Składniki: 250 gram maki pszennej 2 żółtka 1/4 szklanka oleju 25 gram świeżych drożdży 0,5 szklanki letniego mleka 1/4 szklanki cukru 50 gram kandyzowanej skórki pomarańczowej Lukier: 80 gram cukru pudru  2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka gorącej wody Dodatkowo: 50 gram kandyzowanej skórki pomarańczowej tłuszcz do wysmarowania formy Sposób przygotowania: Z drożdży,1 łyżki cukru

Bajeczna Kuchnia
Babka keksowa 115

babki. Składniki: 250 gram mąki pszennej 250 gram miękkiego masła 250 gram cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 gram mieszanki keksowej 50 ml. rumu Lukier: 150 gram cukru pudru  2-3 łyżki soku z cytryny 1-2 łyżki gorącej wody Dodatkowo: kandyzowana skórka pomarańczowa tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem ,nie przerywając ucierania

Bajeczna Kuchnia
Rogale Marcińskie 146

gram zamrożonego masła Masa makowa: 500 gram białego maku 250 gram miodu 100 gram masła 50 gram orzechów włoskich 50 gram migdałów 4 jajka aromat pomarańczowy Lukier: 100 gram cukru pudru kilka łyżek gorącej wody Dodatkowo: posiekane orzechy archaidowe Sposób przygotowania: Mak wsypujemy do garnka, zalewamy gorącą wodą, gotujemy na małym ogniu przez 30 minut. Odsączamy na sicie, mielimy trzykrotnie

Bajeczna Kuchnia
babka serowa z brzoskwiniami 188

Upieczoną babkę wyjąć z pieca i odstawić na 2-3 minuty. Następnie odwrócić do góry dnem (aby dół się wyrównał) i zdjąć formę. Wystudzoną babkę posypać cukrem pudrem lub polać lukrem albo polewą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Błyskawiczne ciasto ze śliwkami, gotowe w godzinę 147

jeśli użyjecie dużych to pokroić je na 6 kawałków. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 40-45 minut. Wyjąć ciasto z piekarnika i przestudzić, Można polać lukrem lub obsypać cukrem pudrem. Ciasto zachwyca swoją prostotą, polecam bardzo

Kuchnia Pokoleń
ananasowy sernik pieczony na biszkoptach... 115

piekarnika i ustawiam na 180 C, grzanie góra/dół, 45 minut, następnie na termoobieg na 10 minut, zostawić do wystygnięcia na całą noc w chłodnym miejscu lukier zrobić z cukru pudru, śmietany i nie za gęsty polać nim ciasto i posypać kolorową posypką - sernik jest bardzo delikatny, puszysty, wilgotny................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżówki z dżemem wiśniowym 152

temperaturę piekarnika do 180° C. Bułeczki posmarować  jajkiem rozkłóconym z łyżką mleka, wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 minut.Upieczone wyjąć na kratkę i wystudzić.Można udekorować lukrem lub posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Jagodzianki 143

roztopionego (lub 60 ml oleju słonecznikowego) pół szklanki cukru 8 g cukru waniliowego Jagodowe nadzienie: 300 g jagód 3 łyżki cukru 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Składniki na lukier: 1 szklanka cukru pudru kilka łyżek gorącej wody Wykonanie: Wszystkie składniki na nadzienie wymieszać. Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn). Dodać resztę składników i wyrobić, pod koniec

dom-agi.pl
Cynamonki i dżemorki 125

garści by wyłożyć spód blaszki na której chcesz piec dżemorki i cynamonki. Zaleca się zrobić tak w przypadku dżemorków by dżem nie wypłynął. Polukruj swoje wypieki-lukier robimy z cukru pudru i wody lub soku z cytryny lub...soku z pomarańczy! Smacznego

Fiolka w kuchni
Drożdżówki 147

pasy. Każdy przekręcić przez środek . Ułożyć na blaszce ,posmarować rozmąconym jajkiem z 1 łyżką mleka. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem

Moje domowe kucharzenie