Babka szpinakowa z cukrem bazyliowym i lukrem z młodego jęczmienia

Babka szpinakowa z cukrem bazyliowym i lukrem z młodego jęczmienia

Babka szpinakowa z cukrem bazyliowym i lukrem z młodego jęczmienia

Przepis na : deser

Zielona babka wielkanocna Składniki na ciasto: 100 gram szpinaku baby 3 jajka  220 gram mąki orkiszowej Bio Planet 3-4 łyżki ksylitolu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 110 ml oleju rzepakowego otarta skórka z limonki lub cytryny( opcjonalnie) Szpinak miksujemy z olejem blenderem. Jaja Ubijamy z ksylitolem na puch. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Następnie wolno wlewamy szpinak z olejem i dodajemy skórkę z limonki. Ciasto przelewamy do foremki wysmarowanej olejem. Babkę pieczemy 40 mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.