lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:167/284)

Papatacze drożdżowe z bakaliami 131

nagrzanego piekarnika do tem 170C, na ok 20-25 minut, do czasu aż się zezłocą. Bakalie do nabycia w sklepie skworcu.com.pl Upieczone ciasteczka oblewamy białym lukrem zrobionego z : 8-10 łyżek cukru pudru 1-2 łyżek wody  sok z cytryny dodawanej wg.potrzeby  Składniki na lukier dajemy do miseczki i ucieramy jak kogel-mogel, tworzymy pół płynną masę

Apetyczna babeczka
Amerykańskie doughnuts - pączki z dziurką na tłusty czwartek 196

ciasta wycinamy szklanką i kieliszkiem pączki. Gotowe wkładamy an rozgrzany tłuszcz, musi być o na tyle dużo aby pączki sobie swobodnie pływały. Upieczone i ostudzone pączki polewamy lukrem i cukierkami lub cukrem pudrem. Ja pączki jak zwykle piekłam gdyż nie lubię smażonych polecam również taką wersje , piec należny 40 minut w 180 stopniach. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sorry, taki mamy klimat 203

masła pokrojonego w kostki 10 łyżek nalewki orzechowej garść mieszanki owoców suszonych i orzechów kruszonka (0,5 szklanki mąki, 2-3 łyżki masła, kilka orzechów z mieszanki) lukier (0,5 szklanki cukru pudru, 2 łyżki ciepłego mleka) Jajka ubiłam z cukrem na białą, puszystą masę. Mąkę połączyłam z proszkiem, dodałam masło i utarłam palcami. Następnie przelałam masę jajeczną, nalewkę

bastalena
Bułki drożdżowe z cynamonem, orzechami, rodzynkami i syropem różanym ;-) 152

odcinamy nożem  nasze bułeczki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem. Pieczemy 35 -40 minut w temp. 220 stopni C. Smacznego! Pozdrawiam ;-) Buziaki! Możecie polać lukrem Przepis na lukier cytrynowy 200 g cukru pudru bardzo dobrze zmielonego 1-2 łyżki soku z cytryny Ucieramy w miseczce, polewamy bułki

SMYKWKUCHNI
Ciasto makowo-gruszkowe 290

usunąć gniazda nasienne. Z wierzchu gruszki ponacinać i ułożyć płaska częścią na cieście. Piec do suchego patyczka. Zimne ciasto polukrować i posypać płatkami migdałów. Wodę utrzeć z cukrem pudrem do uzyskania lejącego lukru. Piec około 45 minut

Ala piecze i gotuje
Babka z kisieli 340

stopniach do suchego patyczka. Po upieczeniu babkę wystudzić na kratce i zimną polukrować. Forma o średnicy 22 cm.Lukier: wycisnąć sok z pół cytryny, ucierając dodawać porcjami cukier puder do momentu, aż lukier nie będzie za bardzo lejący ale da się rozsmarować na babce.Szklanka o pojemności

Ala piecze i gotuje
Pleśniak 389

kakaowe, następnie wyłożyć ubitą pianę z białek, a na pianę zetrzeć zamrożone żółte ciasto. Piec w temperaturze 180°C przez około 45 minut. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem, można delikatnie polać lukrem lub roztopioną na parze mleczną czekoladą

Blondynka Gotuje
TARTA CZEKOLADOWA „LOTTO” Z FERRERO ROCHER 137

pojawienia się bombelków, zdejmujemy z ognia. Dodajemy posiekaną czekoladę, masło, cukier i ziarenka wanilii – dokładnie mieszamy. Wylewamy na schodzone kruche ciasto, wstawiamy do lodówki. KULE: Lukier plastyczny rozwałkowujemy na podsypanej cukrem pudrem stolnicy, wycinamy kwadraty. Każde Ferrero Rocher obklejamy masą cukrową,dokładnie wygładzamy i sklejamy. Tak przygotowane kule dekorujemy wyciętymi z czarnego lukru liczbami i wkładamy do schłodzonego czekoladowego

Ostra na Słodko
Czekoladowe ciasto piernikowe z korzennym lukrem i granatem 167

greckiego jogurt    400g cukru pudru 2 duże jajka   250 g mąki   1 łyżeczka sody oczyszczonej   ½ łyżeczki soli Lukier 200 g serka śmietankowego do smarowania   45 g cukru pudru laska wanilii    1 łyżeczka przyprawy piernikowej 1 owoc granatu  Przygotowanie: 1. Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni, formę na babkę dokładnie smarujemy masłem(...)miski, następnie dodajemy mieszankę kakaową, łączymy całość   5. Ciasto wlewamy do przygotowanej formy i pieczemy przez ok 45-50 minut, do tzw. suchego patyczka, odstawiamy do wystudzenia Lukier 1. Wanilię przecinamy wzdłuż i wyłuskujemy nasionka, następnie wszystkie składniki lukru łączymy ze sobą  2. Chłodne ciasto dekorujemy lukrem oraz pestkami granatu

Słodki Kompromis
Mini pączki 333

można również polać lukrem lub nadziewać ulubionym kremem lub dżemem. Porcelana Bogucice z kolekcji Rodos i Diament Platin. Składniki: 0,5 kg mąki pszennej T500* 5 żółtek 30 g świeżych drożdży 80 g masła 3 łyżki cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej 250 ml mleka 0,5 łyżeczki soli 3 łyżki spirytusu olej rzepakowy do smażenia cukier puder do oprószenia Przygotowanie

Ala piecze i gotuje
Kruche ciasteczka z gotowanych żółtek -najlepsze 146

150g mąki pszennej tortowej 100g mąki ziemniaczanej 60g cukru pudru 3 ugotowane żółtka 150 g masła opakowanie cukru waniliowego DODATKOWO dowolny gęsty dżem powidła lub marmolada LUKIER sok z cytryny łyżeczka białko cukier puder (ile weźmie-musi być lekko gęsty) Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto (żółtka rozcieramy widelcem) Ciasto wkładamy do woreczka i dajemy na około 1 godzinę(...)dość cienko wykrawamy części dolne ciasteczek i górne (z dziurką) dajemy na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni. Studzimy przekładamy powidłami polewamy cienkimi strużkami lukru I gotowe :)  Ciasteczka są wspaniałe,najlepsze   Polecam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Puszyste ciasto dyniowe bez miksera 152

polać je lukrem lub masą na bazie kremowego twarożku. Doskonale smakuje z aromatyczną herbatą. Przepis znaleziony w internecie, niestety nie zapisałam sobie z której strony... 3/4 szkl puree z dyni 1/2 szkl oleju 2 jajka 2/3 szkl cukru płaska łyżeczka cynamonu płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 1 szkl maki pszennej cukier puder do posypania Składniki

Smakołyki Asi
Mini pączki z lukrem 210

dobrze wyrośnięte ciasto, są kaloryczne i bardzo pyszne, zresztą w  taki dzień jak tłusty czwartek nikt kalorii nie liczy!  Ich smak podkreśla cytrynowy lukier, ale można też oprószyć je cukrem pudrem. Ciasto: ½ kg mąki pszennej 1 szklanka ciepłego  mleka 1 torebka suszonych drożdży Dr.Oetker 5 żółtek jaj 3 łyżki drobnego cukru do wypieków 70 g masła Szczypta(...)kilka minut aż będą upieczone i złociste. Upieczone wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby osączyć z tłuszczu, zostawić do wystygnięcia. Glazura: Cukier puder utrzeć z wodą oraz odrobiną cytrynowego aromatu, polać pączki, zostawić do zastygnięcia lukru. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Truskawki i tymianek. Drożdżówki 156

cukru 2 jajka 70 g masła 600 g mąki pszennej nadzienie: 300 g serka kremowego 40 g cukru 500 g truskawek dodatkowo: 3 łyżki mleka lukier: 15 gałązek tymianku 170 g cukru pudru 3 łyżki mleka Drożdże rozetrzeć z 1 łyżeczką cukru, dodać 100 ml mleka i trzy łyżki mąki. Wymieszać, żeby nie było grudek, odstawić na 15-20 minut(...)przez 30-40 minut, aż nabiorą ładnego koloru. Ostudzić. Listki tymianku zemleć w młynku do kawy z 1-2 łyżkami cukru. Wymieszać z pozostałym pudrem, a następnie z mlekiem. Polukrować bułeczki, zostawić do zastygnięcia lukru. Smacznego! Drożdżówki są puszyste i mięciutkie, a serowe nadzienie i soczyste truskawki sprawiają, że dłużej zachowują świeżość. Będą idealne na piknik, kiedy w końcu pogoda

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babeczki pomarańczowe z lukrem 73

wciąż nowe dodatki lub smaki. W tych dominuje aromat pomarańczy, lukier też jest przyrządzony na bazie soku pomarańczowego. Niech Wam będzie pomarańczowo, a przede wszystkim pysznie w tę Wielkanoc!   Chciałabym złożyć moim Czytelnikom życzenia zdrowej i wiosennej Wielkanocy! Składniki na 10 sztuk 170g mąki 150g masła 100g cukru pudru(...)jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/5 łyżeczki sody oczyszczonej kilka kropel esencji waniliowej kilka kropel soku z pomarańczy otarta skórka z 1/4 pomarańczy lukier 2 łyżeczki soku z pomarańczy + 1/2 szklanki cukru pudru Wykonanie 1. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajka, ekstrakt waniliowy, sok z pomarańczy. Następnie przesiewamy mąkę, proszek oraz sodę. Krótko miksujemy. 2. Ciasto

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania