lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:167/284)

Babka cytrynowa - najlepsza na świecie 214

/margaryny (u mnie Kasia)4 jajka1 szkl cukru 1,5 szkl mąki1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaskórka otarta z 1 cytrynyLukier:2/3 szkl cukru pudru sok z ok 1/2 cytryny (jeśli nie lubimy zbyt kwaśnego lukru można część soku zastąpić wodą)1. Margarynę/masło rozpuścić i wystudzić.2. Żółtka ubić z cukrem. Dodać margarynę/masło, skórkę z cytryny(...)margaryną (spód i boki) i posypać bułką tartą. Wylać do niej ciasto. Piec ok 50 min w 180ºC.5. Ciasto przestudzić. Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny na gładką masę, polać ciasto, włożyć na chwilę do lodówki (żeby lukier szybciej stężał). Inspiracja: Kotlet.TV

Kto ugości moich gości?
Słodkie środy - Wielkanocna babka z lukrem 226

świetnie zarówno na świąteczne, niedzielne deserki jak i do codziennej kawki. Wielkanocna babka z lukrem SKŁADNIKI: Na babkę: 180 g mąki 150 ml oleju 5 jajek 150 g cukru 1 szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 op mieszanki keksowej 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki soku z cytryny   PRZYGOTOWANIE: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy(...)mieszamy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy do ciasta naprzemiennie z olejem. Ciasto przelewamy do foremki i pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach.  Z cukru pudru i soku z cytryny robimy lukier i polewamy nim wystudzoną babkę. Posypujemy mieszanką keksową

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Jak elegancko udekorować tort? 176

cukru pudru 2 łyżeczki glukozy w proszku 3 łyżeczki żelatyny 40 ml gorącej wody opcjonalnie – barwniki spożywcze Sposób przygotowania: Przygotowanie lukru zacznij od rozpuszczenia żelatyny we wrzątku. Następnie wymieszaj ją i odstaw. Następnie dodaj glukozę oraz cukier puder. Na tym etapie możesz dodać do masy barwniki spożywcze w wybranym kolorze. Ponownie zamieszaj całość, a następnie przejdź do wyrabiania masy. Będzie(...)tortów. Wśród innych ozdób, takich jak polewa czekoladowa czy lukier plastyczny, krem maślany wyróżnia wyjątkowo delikatna konsystencja. Dzięki niej jest on dziecinnie prosty w użyciu, świetnie rozprowadza się na powierzchni tortu i pozwala na tworzenie wzorów z pomocą rękawa cukierniczego. Potrzebne składniki: 4 białka 200 g cukru 250 g miękkiego masła opcjonalnie – barwniki spożywcze Sposób przygotowania: Zacznij od sparzenia jajek

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
babka piernikowa II 175

średnicy (ja dodatkowo jeszcze oprószam kaszą manną). Pieczemy ok. 45 min. w 160 st. C, lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu studzimy i dowolnie dekorujemy (cukrem pudrem lub polewą czekoladową lub lukrem) (inspiracja z przepisu kuchnia lidla.pl

Domowy Smak Jedzenia
Pierniczki 224

wykrawamy pierniki, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st ok 10-12 min.. uważając by się nie przypaliły. Gotowe pierniki lukrujemy lub oblewamy czekoladą. Przykładowy lukier 1 białko 1 szkl cukru pudru (przesianego) kilka kropel soku z cytryny Utrzeć do uzyskania białej gęstej masy lukrowej

Gotowanie jest łatwe
Muffinki z kawałkami czekolady i polewą 151

doprowadzam do wrzenia. Gorącą zdejmuję i wrzucam kawałki czekolady, mieszam do rozpuszczenia. Łyżeczką nakładam małe porcje na gotowe muffiny, dekoruję posypką. Gotowe muffinki można posypać cukrem pudrem lub oblać, np. smakowym lukrem rezygnując z polewy – dla mnie jednak wygrywa dodatkowa porcja czekolady

Zasmakuj Kuchni
Muffinki kokosowe z malinami 201

bliskimi, gdy mamy niespodziewanych gości, wypróbujcie! Przepis jeden, zastosowań masa! Do takiego ciasta można dodać ulubione bakalie, owoce świeże i mrożone, kakao, posypki, polać polewą, lukrem tradycyjnym lub smakowym, oprószyć cukrem pudrem – warto za każdy razem tworzyć nowe smaki! Ja piekę je często wracając do tego bazowego przepisu, który mnie nigdy nie zawiódł, POLECAM szczerze! SKŁADNIKI: 2 szklanki przesianej mąki

Zasmakuj Kuchni
Drożdżówki z serem i malinami 201

się do ciasta. Drożdżówki wypełniamy serem, owocami i posypujemy kruszonką. Pieczemy około 30 minut w piekarniku nastawionym na 160 stopni. Gotowe drożdżówki możemy dodatkowo polukrować prostym lukrem zrobionym z wody i cukru pudru. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Drożdżówki z serem i malinami pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY

Ciastkozercy
Muffiny z truskawkami, czereśniami i czekoladą 169

minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Udekorować wg uznania. (Ja muffiny lekko oprószyłam jedynie cukrem pudrem, bo wszelkie polewy, czy lukry sprawią, że całość będzie za słodka.) Ciastka przechowywać pod przykryciem - w temperaturze pokojowej

Di gotuje
Donaty, oponki, pączki z dziurką 144

zakrętką). Okręgi pozostawić na ok 10 min do wyrośnięcia, następnie smażyć na rozgrzanym oleju do złotego koloru. Odsączyć nadmiar tłuszczu na papierowych ręcznikach. Oponki można udekorować lukrem i posypkami, bądź posypać cukrem pudrem. Smacznego! Post Donaty, oponki, pączki z dziurką pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni

Za drzwiami kuchni
Babka drożdżowa czekoladowa ponczowa 171

skórką cytrynową. Zdjąć z ognia, wlać rum. Gdy ostygnie, babkę ułożyć na talerzu i polać ją ponczem. Polewać, aż zdecydowaną większość płynu babka wchłonie. olukrowałam lukrem z cukru i cytryny. Szklankę cukru pudru utrzeć z 2 – 3 łyżkami soku z cytryny lub wody

królestwo garów
Muffinki z jabłkami 213

przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w plastry, wciskamy je w ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.  4. Muffinki studzimy. Cukier puder rozrabiamy z odrobiną wody, lukrem polewamy muffinki

Szefowa kuchni
Puszyste muffiny dyniowe na budyniu 248

Mokre składniki łączę z suchymi i dokładnie mieszam.  4) Przyprawiam cynamonem.  5) Babeczki piekę około 20 minut w 180 stopniach w termoobiegu. Lukier: Sok z połowy cytryny  Cukier puder Cukier puder wsypuję do rondla i lekko podgrzewam, dodaję sok z cytryny i mieszam tak długo nad płomieniem, aż uzyskam odpowiednią konsystencję. Dekoruję babeczki i posypuje posiekanymi orzechami

Pause Gotowanie!
Muffinki z bakaliami Helio 185

składniki. Dodajemy dżem i bakalie, mieszamy. Masę przekładaj do ¾ wysokości foremek na muffinki. Piecz w temp. 180C grzaniem góra plus dół przez 25 minut. Gotowe udekoruj lukrem, polewą, dowolnym kremem lub cukrem pudrem. Zainspirowałam się przepisem z magazynu Tesco nr 27 / zima 2017, str. 64, lekko go zmodyfikowałam i dodałam cos od siebie Smacznego   W przepisie wykorzystałam produkty polskiej

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania