Mazurki to moim zdaniem są odpowiedzią na francuskie tarty. Równie pyszne i smaczne. Dają również wielkie pole do popisu. Każdy wybiera i piecze takiego mazurka jakiego lubi najbardziej. Według mnie najpyszniejsze to te z nadzieniem czekoladowym lub orzechowym. Dziś na warsztat poszedł przepisy na wskroś tradycyjny i klasyczny. Historia tego wypieku sięga czasów bardzo odległych i zapomnianych. Dodam, iż Orzechowy mazurek był tradycyjnie wypiekany na terenach Kujaw i Pomorza. Mazurek z dodatkiem orzec...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.