Składniki: 4 duże jajka 160 g mąki pszennej 80 g mąki ziemniaczanej 200 g masła 165 g drobnego cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia sok z dwóch dużych cytryn - zostawić odrobinę soku do skroplenia babki po upieczeniu opcjonalnie pół łyżeczki aromatu cytrynowego jeśli lubicie mocno intensywny smak cytryny skórka z 2 cytryn- tylko żółta skórka- uważamy by nie zetrzeć białej warstwy ponieważ skórka wtedy będzie gorzka Dekoracja: Lukrowa polewa cytrynowa: 3 łyżki wody cukier puder w zależnoś... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...