lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:166/284)

Szybka babka z łatką :) 179

wylewamy do foremki keksowej (36 x 12 cm). Po środku wzdłuż ciasta robimy rowek, do którego wlewamy ciasto kakaowe. Pieczemy ok. 40 minut w 180 C. Z cukru pudru i cytryny robimy lukier i smarujemy nim ciasto po wystygnięciu. Na mokry lukier sypiemy migdały i posypkę. Gotowe ! Pozdrawiamy

vegetanie
Ciasteczka z jabłkami 199

środek położyć jabłko( ja latem używam antonówek, jesienią szarych renet-powinny być kwaskowe).  Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni na złoty kolor. Ciasteczka polewam cytrynowym lukrem(sok cytryny i cukier puder). SMACZNEGO

Kuchnia Beaty
Ciasto z owocami. 179

złoty kolor. Aby sprawdzić czy ciasto jest już upieczone, możemy wbić do ciasta patyczek, jak się nie oblepi, ciasto jest upieczone. Przestudzone ciasto możemy posypać cukrem pudrem lub pokropić białym lukrem

Przepisy i porady kulinarne
Pączki z konfiturą różaną 225

roztopionego masła 250 ml mleka 3 łyżki wody różanej skórka otarta z jednej pomarańczy (lub kilka kropli aromatu) Dodatkowo: olej do smażenia około 500 g konfitury/marmolady różanej lukier z 1 szklanki cukru pudru Do dużej misy wsyp mąkę (najpierw 800 g), cukier oraz sól. Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie wlej zaczyn, mleko oraz masło, wbij jajka, dodaj żółtka oraz skórkę

Food Square
Świąteczne rogaliki 186

nadzieniem. Brzegi rogalika zagniatamy i łaczymy razem. Przekładamy rogaliki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na około 15 min. Z cukru pudru i cytryny robimy lukier do udekorowania rogalików. Gotowe rogaliki lukrujemy po przestygnięciu. Lub nie czekamy na lukier i jemy na ciepło :) Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Idealne pierniki 212

oprószyć mąką, za każdym razem gdy będziemy wałkować, by ciasto się nie przykleiło. Wycinamy dowolne kształty, pieczemy do zrumienienia (8-10 minut). Wystudzone dekorujemy lukrem. Smacznego! Lukier: - 1 białko- 100g cukru pudru - opcjonalnie barwniki spożywczeBiałko łączymy z cukrem pudrem i lukrujemy. Dodając barwniki nadajemy pięknych kolorków naszym ciastkom

Sajkofanka smaku
Rozeta drożdżowa z marcepanem i żurawiną. 272

posmarowanej tłuszczem. Odstawić ponownie do wyrośnięcia, na około pól godziny.Piekarnik nagrzewamy do 180°C i pieczemy ciasto około 30 minut. Od razu po wyjęciu z pieca smarujemy lukrem zrobionym z 60g cukru pudru i 2 łyżkami soku z limonki

Z butelką mleczka w tle
Oponki serowe 146

pączki czyli wrzucamy na głęboki wrzący olej lub inny tłuszcz do smażenia.Po usmażeniu wykładamy na papier, aby odciekły z resztki tłuszczu. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem, polewamy polewą lub lukrem. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Uchylam rąbka tajemnicy. I częstuję pysznymi drożdżówkami 155

kawałków. Układać w formie blisko siebie - mogą się stykać.Odstawić do wyrośnięcia na 30 minut.Piec w 200 st. C. przez 25-30 minut.Przestudzić.Z cukru pudru i wody ukręcić lukier. Polać nim jeszcze ciepłe ciasto.Smacznego!Formy użyłam takiej, jaką miałam. Może być nieco dłuższa, ale raczej nie szersza. Dżemu można użyć dowolnego - z każdym będą pyszne.Na piknik - idealne

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto z truskawkami przypominające drożdżowe 299

kruszonkę. Kruszonką oprószyć ciasto po wierzchu.Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez około 50 minut. WystudzićW międzyczasie przygotować lukier. Białko ubijać z cukrem pudrem mikserem przez około 10 - 15 minut.Wystudzone ciasto polukrować.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Jest to przepis na blachę o wymiarach 24 x 28 cm,Truskawki można zastąpić innymi, świeżymi

Gospodyni Miejska
Orkiszowe Basler Läckerli, czyli przenosimy się do Szwajcarii 169

następnie na papier nakładamy ciasto, na grubość nie większą niż 1 cm. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. W tym czasie przygotowujemy lukier: mieszamy ze sobą cukier puder, sok z cytryny oraz wodę. Upieczone "ciasto" piernikowe wyciągamy z piekarnika jeszcze ciepłe lukrujemy i kroimy na kwadraty o boku około 2cm. Po wystygnięciu przechowujemy w szczelnej

Mango Papaja
Ciasto marchewkowe 4800

pieczemy około 50 min. Po tym czasie sprawdzamy, czy na pewno jest jest upieczone drewnianym patyczkiem - nie powinno być na nim surowego ciasta.Gotowe ciasto można podawać posypane cukrem pudrem lub z dodatkiem lukru (np. takiego). Ja udekorowałam swoje marchewkami z masy cukrowej.Smacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
muffinkowo makowy wianek... 190

wianki" płaskie ciasta ciasto przełożyć do formy i piec w 200C ok. 45-50 minut ciasto wyjąć z formy przestudzone i polukrować nie za gęstym lukrem: 4 łyżki czubate cukru pudru, 1/2 łyżeczki soku z cytryny, 2 łyżki gęstej śmietany 18% wymieszać łatwe, szybkie ciasto muffinkowe z makiem........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Rogaliki dyniowe z konfiturą 247

trójkąt nałożyć po łyżeczce konfitury. Zwijać rogaliki do środka.  Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec około 30-35 minut w temp. 180st. Z cukru pudru i cytryny zrobić lukier, w razie potrzeby dolać odrobinę wody. Zimne rogaliki polać lukrem. Źródło: Moje pasje  Przepis dodaję do akcji

Z miłości do słodkości
Ciasto drożdżowe 157

pieczenia przed włożeniem ciasta. Na środku ciasta robimy podłużne nacięcie. Pieczemy przez ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni.  Wierzch ciasta drożdżowego można posypać kruszonką, polać lukrem lub po prostu cukrem pudrem

prawdziwe jedzenie

Proponowane wyszukiwania