musiałam znaleźć przepis, który będzie przypominał mi o lecie. Od razu pomysł padł na lody. Bo przecież jak lato to zimne i pyszne lodowe inspiracje. Do przygotowania dania użyłam noża VICTORINOX. Na swojej stronie producent pisze: Zawodowi kucharze, jak również amatorzy gotowania w domowym zaciszu, tworzą zarówno proste, jednodaniowe posiłki, jak i uczty złożone z kilku wyrafinowanych dań(...)przy najróżniejszych kuchennych czynnościach. Jego ergonomiczna, antypoślizgowa rękojeść zapewnia najwyższy komfort użytkowania, sprawiając, że krojenie i siekanie mięs, warzyw lub owoców stanie się czystą przyjemnością. Zapraszam więc Was na lody orzechowe z bezą. Składniki: 2 szklanki mleka 1 szklanka śmietany kremówki 2/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii szczypta soli 5 małych bez szwajcarskich 1/2 szklanka orzechów
Kuchnia w oparachCałkiem niedawno pokazywałam na fanpage przepis na błyskawiczne lody bananowe. Mrożone banany to ostatnio mój ulubiony produkt spożywczy. Nie tylko idealnie nadają się do lodów, ale i do koktajli w przeróżnych wersjach. Dobrze się komponują z owocami, warzywami liściastymi, mlekiem, orzechami czy kakao. Dziś chciałabym Wam je pokazać w wersji sycącego, gęstego shake'a, będącego połączeniem moich(...)przejrzałe) banany - przed mrożeniem warto je obrać i pokroić w plasterki 1 szklanka zimnego mleka kokosowego - może być domowe lub z kartonu (do kupienia tutaj ) 1 łyżka karobu (proszek) - (do kupienia tutaj ) 3 łyżki obranych orzechów ziemnych 2-3 kostki lodu Dodatkowo: 1/5 szklanki mleka kokosowego tarta gorzka czekolada Banany wrzuć do blendera, zalej mlekiem, dodaj karob, orzechy
Powiedz dietom nieMoja mama zawsze starała się wykombinować coś, nawet nie mając nic. A mając domowe dżemiki, które gromadziła całe lato podawała nam smakowite deserki, mieszając serki waniliowe z owocami, dżemem i latem dochodziły kawałki lodów. Teraz ja dzieciom podaję podobne desery i nie ma nic lepszego! Prosto i bardzo pysznie! Co nam trzeba? 2 pucharki 2 opakowania serka homogenizowanego waniliowego(...)czubate łyżki dżemu truskawkowego (lub innego jak wolicie) Można użyć agrestowej od Manufaktury wielkopolskiej 2 łyżki borówek plus kilka na wierzch mango- dojrzałe! lody z kawałkami wiśni 2 kosteczki czekolady pokrojone w słupki Robimy! Serek blendujemy porządnie z dżemem truskawkowym Wykładamy do pucharków i wsypujemy borówki po łyżce na pucharek Mango obieramy, miąższ miksujemy na mus. Wykładamy
Latosiowydomprzygotowaną kruszonką. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 stopni C przez około 40 minut. Crumble podajemy ciepłe z lodami waniliowymi, bitą śmietaną, sosem waniliowym lub budyniem. * Jak przygotować cukier waniliowy? Dobrej jakości cukier waniliowy można bez problemu przygotować domowym sposobem. Jeśli raz spróbujecie, nie sięgniecie już po cukier z torebki (który najczęściej nie jest waniliowym a wanilinowym, czyli
Smakowity Blog Kulinarnydomową kawę mrożoną, która jest lekarstwem w upalne dni. Składniki 250 ml zaparzonej kawy 100 ml zimnego mleka kilka kostek lodu 3 łyżeczki brązowego cukru lub cukru waniliowego Przygotowanie Zaparz kawę dodaj cukier i ostudź. Do szklanki włóż lód dodaj ostudzoną kawę zimne mleko. I gotowe Możesz również dodać ulubione lody
Kukuleczkipołowę cukru i wszystko razem ugniatamy, aby cytryny puściły sok. Dolewamy wodę, dodajemy pozostałą część cukru. Mieszamy. Podajemy z lodem Dodatkowe informacje Jeśli zamiast cukru chcecie dodać miód, dodajcie 1,5-2 łyżki. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/do-picia/lemoniada-cytryniada/ BosowKuchni Artykuł Domowa lemoniada, cytrynada pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupewno nie raz próbował baileysa. Z kilkoma kostkami lodu do popołudniowej kawy jest rewelacyjny. Albo do polania lodów waniliowych czy kawowych... A co Wy na to, żeby samemu zrobić sobie taki delikates ? Dziś zapraszam więc na pyszny domowy likier baileys. Likier jest bardzo prosty w przygotowaniu, trzeba tylko wymieszać wszystkie składniki i a potem odstawić napój
Kulinarne przygody GatityWszystkie składniki razem zblendować. Jeśli trzeba dodać jeszcze kilka kostek lodu. Pić na czczo i między posiłkami. Przeczytaj więcej o : Zielono mi czyli ODCHUDZANIE i OCZYSZCZANIE Mój Zestaw "NA ZDROWIE" Domowych Przetworach Sokoterapii 14- dniowej diecie warzywno-owocowej
IzaGotujedomowej produkcji, by poznać nowe smaki. Umiar wskazany, znam to z autopsji bufetowych śniadań :) Na obiad rosół z domowym makaronem, gulasz z ziemniaczkami i surówkami, a na deser ciepłe czekoladowe ciacho, z płynącym środkiem i kontrastującą gałką zimnego loda waniliowego, obłędne! :) A na kolację zaserwowano lekko sałatkę ze szpinaku z pestkami, delikatnym dresingiem i grzanką czosnkową. Do tego krupniczek
Sajkofanka smakuSkładniki: banany 2 sztuki, pomarańcze 2 sztuki, miód 2 łyżki, jogurt naturalny 200 ml, mleko 200 ml, kostki lodu - ile potrzeba przepis jest ze strony "Sekretna
W Mojej Kuchni LubięW sam raz na upalne dni :)Składniki:1 litr wrzącej wody4-5 saszetek czarnej herbaty2 łyżki miodukostki lodudodatkowo: plasterki cytryny lub pomarańczy, świeża miętaSposób wykonania:1
Kuchnia domowa AniMoje ulubione, zdrowe, pożywne i szybkie śniadanie to ostatnio „ Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy „. Uwielbiam ją za cynamonowy smak (wymieszana z mlekiem smakuje jak popularne sklepowe CiniMinis), za szybkość w przygotowaniu (mogę ją zrobić rano w parę minut), za słodycz, pochodzącą od miodu oraz za niebywałą chrupkość. Szybko i bardzo prosto się ją przygotowuje. Wystarczy(...)robi się bardzo chrupiąca. Można ją podawać z dowolnymi dodatkami: z mlekiem, jogurtem, sokami, owocami, koktajlami, lodami. Jeśli chcecie sprawić przyjemność swojej bliskiej połowie podajcie granolę w kieliszku, np. z jogurtem naturalnym . http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/03/domowa-szybka-prosta-granola-cynamon-patelni-jagody-goji-olej-kokosowy-1170x874.jpg The post Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjapatyku, śnieżne rożki, slushy i granity, aromatyzowany lód, mrożone jogurty i sorbety, lody beznabiałowe, lodowe kanapki, shaki, posypki, rożki i jeszcze więcej. Dodatkowo, na pierwszych stronach znajdują się opisy podstawowych technik i narzędzi wraz z cennymi wskazówkami, które pomogą nam w wykonaniu domowych deserów oraz opis składników i podstawowych przepisów. Różnorodność zdrowych, kolorowych i smacznie wyglądających przepisów zachęca(...)mnie tę książkę i wypróbować wszystkie pyszności, które proponuje nam Christine. Szczegóły konkursu znajdziecie pod zdjęciami. A teraz czas na KONKURS! Mam dla Was trzy egzemplarze książki „Zdrowe lody” Christine Chitnis ufundowane przez Wydawnictwo ZNAK . Konkurs startuje już dziś (15.07.17), trwa do 19.07.17 do godziny 23:59, zwycięzcę wybiorę dnia następnego, a odbywa się na fanpage’u mojego
Be Fit Be StrongLody zdecydowanie należą do moich #guiltypleasures, nie wyobrażam sobie bez nich życia, nawet na diecie. Żeby je strawić żołądek też musi spalić nieco kalorii
Cooking MonsterSzarlotka amerykańska idealna do zjedzenia na ciepło podana z lodami lub na zimno. Rewelacyjne kruche ciasto, takie jak lubię :) Mniam!! W USA znana jest pod nazwą szarlotka mamusi, czyli taka domowa, pachnąca i kojarząca się z domem rodzinnym. Może i kiedyś moje dzieci będą kojarzyły ten zapach ze smakiem i domem z dzieciństwa. Zapraszam po przepis
O kuchni z uczuciemNajlepsze ciasto kruche z owocami. Od jakiego czasu często korzystam z tego przepisu, bo pasują do niego każde owoce. Najlepiej smakuje na ciepło, z gałką lodów
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamokry i lepiący. Odstawiamy do ostygnięcia *Najlepiej użyć prostokątnej/kwadratowej blachy, którą każda z nas posiada w wyposażeniu piekarnika domowego. Będziemy z ciasta wykrawać 2 koła o średnicy 18 cm. Krem biała czekolada i kokos: Żelatynę wkładamy do wody z lodem. W rondelku umieszczamy mleko, żółtko, cukier i wiórki. Pasteryzujemy, stale mieszając, aż krem zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i wrzucamy
DominikaDolciskładniki: 1 i 1/2 łyżki kakao 300 g lodów kakaowych 370 ml mleka ok. 20 g cukru wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i
Domowy Smak Jedzeniadziś wiadomo, że domowe alkohole są najlepsze :) Podobnie jest z tym likierem, jest mocno truskawkowy, słodki, po prostu pyszny. A najlepiej smakuje z kostkami lodu, plastrem cytryny i listkami mięty :) SKŁADNIKI (ok. 1,5 l) 600 ml soku truskawkowego z tego przepisu 1 szklanka cukru 1 litr wódki sok z cytryny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Sok truskawkowy umieszczamy w garnuszku z grubym
DefinicjaSmakusyrop przez sito ugniatając, aby maliny puściły jak najwięcej soku. Mascrapone utrzeć z cukrem waniliowym (najlepiej domowym) i sokiem z limonki. Brzoskwinie podawać polane malinowym syropem z chmurką kremu mascarpone. Posypać świeżymi malinami. Świetnie smakują też z lodami! * fragment pochodzi z książki Frances Mayes "Pod słońcem Toskanii" ** deser inspirowany przepisem z tej strony - klik Z wielką
KUCHARNIA