upalne, jak dzisiejszy - nie zapominajcie o napojach i nawadnianiu organizmu! :) Ja jestem wierną fanką domowej lemoniady, cudownie orzeźwiającej, z ogórkiem, cytryną i miętą, a czasem nawet z truskawką lub pomarańczą i grejpfrutem :) Dziś jednak mam dla was coś bardziej egzotycznego ;) Arbuzada, czyli napój za arbuza ;) Tak - arbuz sam W sobie ma dużo fruktozy - ale nie dajmy się zwariować z liczeniem(...)makroelementów ;) w końcu mamy LATO! Ja dziś pozwoliłam sobie na odrobinę szaleństwa i wypiłam szklankę arbuzady ;) Składniki : arbuz kostki lodu świeża mięta Do dzieła: Arbuza miksujemy w blenderze, przelewamy do szklaneczek, dodajemy kostki lodu i listki mięty. Arbuzada najlepiej smakuje schłodzona ;) W takie upały arbuz stanowi także świetną przekąskę i odświeżający deser. Jeśli szukacie sposobu na przechowywanie plastrów arbuza
Spektrum SmakuParę dni temu wrzucałem przepis na likier truskawkowo-śmietankowy . Teraz mam dla Was podobny trunek, mianowicie likier truskawkowo-waniliowy. Bo to jest jak z tymi lodami
Marder&Marder Manufacturekawy czy deserów.Dolewamy go do pysznej gorącej czekolady,podgrzane go soku jabłkowego lub grzanego wina.A lody?To będzie najlepszy deser z takim syropem w te mroźne dni.Świetny też będzie jako miły od serca prezent dla smakosza , któremu zrobione domowym sposobem przetwórstwo przypadnie do gustu tak jak i Wam oraz baza pod nalewki domowe. Zapraszam!. 300 g.trzcinowego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDomowe najlepsze! Nie dodajemy do nich nic co zbędne. Wiemy co jemy. Smakują i pachną prawdziwymi owocami i śmietanką. Nie dorównają im żadne inne lody ze sklepowej półki. Robi się je bardzo szybko, w zamrażarce wystarczy 3-4 godziny i można je jeść. Zamiast truskawek i borówek dodajcie każdy inny owoc, na jaki maci ochotę. Lody
Zasmakuj KuchniDziś coś pysznego i rozgrzewającego na jesienne chłodne wieczory... Domowy likier Irish Cream... Gęsty, aksamitny, kremowy, z cudowną nutką kawy w tle... Do zrobienia w dwie minuty... Można go stosować jako polewę do lodów, czy jako dodatek do kremów i deserów. Najlepiej smakuje oczywiście popijany z malutkiego kieliszka w dobrym towarzystwie...:)) Przechowywany w lodówce wytrzyma nawet dwa miesiące
Słodko-Słony Świat Ilonypiekarnika, przez uchylone drzwiczki spryskać wodą środek piekarnika (ja wrzuciłam na spód piekarnika 3 kostki lodu), piec ok. 45-50 min. 6. Po tym czasie wyjąć chleb z formy i przełożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Źródło/ Inspiracja: P. Kucharski "Chleb. Domowa piekarnia
Domowa Cookierenka Agiwiecie jestem fanką czereśni. Nie mogłam się oprzeć, by nie wykonać sobie z nich domowego sorbetu, a że w lodówce leżał sobie samotny ananas to przy okazji został wykorzystany, by stworzyć z czereśniami słodki duet lodowy do którego nie trzeba nawet dodawać cukru! Dla kogo: dla dzieci dla dbających o linię dla kochających czereśnie Składniki: 750g czereśni 250g ananasa(...)świeżego) Wykonanie: Czereśnie wymyć i wydrylować (usunąć pestki), ananas obrać (usunąć także głąb). Wrzucić do blendera. Zmiksować na gładką masę. Masę przelać do zmrożonej misy maszynki do lodów i "kręcić lody" aż staną się zwarte. Podawać od razu po wykonaniu. Można także wykonać sorbet w zamrażarce w tym celu należy przelać masę do pojemnika na lody
Mania Wypiekaniazdrową wodą dla dzieci nie mają nic wspólnego!! "ZESTAW NA ZDROWIE" w naszym domowym sklepiku tylko teraz za 20 zł razem z dostawą! Wypróbuj najwyższej jakości domowych produktów. Sprawdź tutaj. Kuszą kolorową butelką i reklamą. Osoby dbające o linię i zdrowe odżywianie również powinny omijać te wody szerokim łukiem. Jeśli nie chcesz przegapić podobnych wpisów, Dołącz(...)Wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę, dodatkowo można dodać kostki lodu. DODATKI do wody smakowej: Często korzystam ze smakowych dodatków: wyciśnięty sok z cytryny sprawi, że woda zyska mocniejszy wyraz, świetnie się sprawdzi z dodatkiem miodu. Jednak moim ulubionym dodatkiem jest odrobina domowego syropu z mięty. Syrop z mięty doskonale orzeźwia i rewelacyjnie
IzaGotujeSmaku domowego smalcu podawanego z ogórkiem na świeżej pajdzie chleba chyba nie da się zapomnieć. Ta chrupkość chleba, przenikające się smaki to jest wspomnienia z dzieciństwa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jabłka i dynię, czyli typowe dary jesieni możemy połączyć w jednym cieście. Dodatek dyniowej konfitury wzbogacił smak tradycyjnej szarlotki, nadał jej też żywego koloru. Ja podałam
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniastosunku do dzieci jest raczej mało tolerancyjna. A po wyśmienitym obiedzie, w którego skład wchodził domowy sos berneński, na deser podałam mrożony tort tiramisu. Pracowałam cały weekend, nie miałam więc za bardzo czasu na przygotowanie odpowiednio efektownego tortu. Stwierdziłam, że lody lubią wszyscy, lodowy tort będzie więc rozwiązaniem doskonałym. I nie pomyliłam się! Słodkie, bezowe blaty przełożone kawowym
Pożeraczka, czyli raz adobrzesłońcu powodowało u mnie ból głowy. Zaszyłam się w salonie i przygotowałam sobie pyszną, domową wodę truskawkową. Polecam – to dosłownie kilka minut w kuchni Składniki /2 szklanki/: 10 truskawek kilka listków mięty 2 plasterki cytryny woda mineralna kilka kostek lodu Czytaj dalej... Artykuł Woda truskawkowa pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuChoć nie przepadam za sernikami na zimno, to zrobiłam taki, bo mój mąż je uwielbia. Pokusiłam się o spód z maślanych ciasteczek, bo te biszkoptowe już
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaskładniki: 1 melon 1 limonka 0,8 ml wody cukier ewentualnie kostki lodu wykonanie: Z melona usuwamy pestki, wydrążmy miąższ i umieszczamy go w naczyniu blendera
Domowy Smak Jedzeniaknedle z gulaszem i to był strzał w dziesiątkę! Pyszny, domowy gulasz, obok plastry czeskiego knedla i surówki. Wsuwaliśmy aż uszy nam się trzęsły ;) Ania, żona Konrada, zachwalała desery lodowe. Nie mówiła jednak, że są tak wielkie :) Na dnie owoce, konfitura wiśniowa, wielka porcja lodów i jeszcze większa bitej śmietany. Zjadłam do końca, ale przyznam(...)surówkami, opiekany ser z frytkami i surówkami, do tego cztery wielkie desery i cztery oranżady - cena była zaskakująca. Obsługa w restauracji jest przesympatyczna, jedzenie smaczne, proste, domowe. Czystość na medal, a do tego przystępne ceny. Czego chcieć więcej? W restauracji nie wolno palić , więc jest to idealne miejsce na wypad razem z dziećmi. W letnich miesiącach można
Codzienna kuchnia niecodzienna