spróbować jak smakują takie lody, tym bardziej, że syrop klonowy uwielbia mój syn. Lody wyszły fajne, słodkie, miękkie, nawet bardzo, ale jak widać da się z nich uformować gałki. Na zdjęciu widać klasycznie w wafelku i w kieliszku z pokruszonymi domowymi bezami . Pysznie było, tylko dlaczego tak drogo? Źródło: Moje Wypieki . Każdy czerwony wyraz(...)zgęstnieniu, rondelek zdjęłam z palnika, wlałam syrop klonowy, wymieszałam, całość wystudziłam i wstawiłam do lodówki na 12 h. Po tym czasie mieszaninę wlałam do maszyny do lodów i kręciłam lody do momentu zgęstnienia. Masę lodową przelałam do pojemnika i wstawiłam do zamrażarki na kolejne 12 h. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujezapraszam na lemoniadę tradycyjną lub lemoniadę arbuzową . Dla kogo: dla fanów truskawek dla szukających letniego orzeźwienia dla lubiących domowe napoje bez zbędnych dodatków Składniki: 400g truskawek sok z jednej cytryny 2 łyżki miodu (ok. 30g) 375g wody (1,5 szklanki) kostki lodu listki mięty (garść do dekoracji) Wykonanie tradycyjne: Do miski wrzucić truskawki wraz z miodem i sokiem cytrynowym
Mania Wypiekaniasamym pieczeniem. Na dno piekarnika połóżcie żeliwną patelnie, lub inne naczynie odporne na temperaturę i wypełnijcie lodem lub wodą. Wystudzić na kratce. Do pieczenia użyłam specjalnych foremek do bagietek - są one powszechnie dostępne. Przepis pochodzi z książki Lauren Chattman -"Domowy wypiek chleba
Piekarz-Kucharz-Garkotłukinne dodatki! Poza tym, chleb nie wymaga dużo pracy i długiego wyrabiania. Polecam! Dla kogo: dla fanów domowych wypieków dla mających ochotę spróbować chleba z niecodziennymi dodatkami dla chcących zrobić chleb bez czasochłonnego wyrabiania Składniki: 250ml zimnej wody 5 kostek lodu 20g drożdży świeżych 20g miodu (u mnie wielokwiatowy) 450g mąki pszennej 100g suszonej żurawiny 50g orzechów włoskich (pokrojonych
Mania Wypiekaniamój dzisiejszy przepis jest idealny na taką pogodę – zimne smoothie bananowe z nerkowcami i malinami. Zimnie bo z dodatkiem mrożonych bananów i kostek lodu, właściwie coś pomiędzy lodami a koktajlem. Delikatne, bez dodatku cukrów (słodzone daktylami), na bazie nerkowców więc bardzo kremowe. Jest świetne! Przepisy z malinami to coroczna tradycja tego bloga – zawsze wpadają na bloga(...)Total time 10 min Pyszne zimnie smoothie z bananem mrożonym i malinami na bazie domowego mleka z nerkowców Serves: 4 Ingredients 1 i ½ szklanki nerkowców ( trzeba je wcześniej namoczyć) 2 mrożone banany ¼ łyżeczki cynamonu 4 daktyle 2 szklanki wody kilka kostek lodu 1 szklanka malin kilka malin do dekoracji Instructions Przygotowanie koktajlu trzeba zacząć wcześniej tj. namoczyć
Cooking for EmilySkładniki: kawa rozpuszczalna 2 łyżki, porzeczki czarne 1,5 szklanki, mleko 3,2% 500 ml, cukier 2 łyżki, woda zimna 1 szklanka, lód 12 kostek porzeczki
W Mojej Kuchni Lubięprzedawkowania . Jego cytrynowy aromat i smak doskonale spasuje się z zimną wodą i kostkami lodu lub drinkiem , gasząc każde pragnienie, a podany z ciepłą herbatką , ukoi przed snem skołatane nerwy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Moi chłopcy, mówią na niego „domowa lemoniada” , bo tak smakuje " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height
Ogrodnik w podróżyskładniki: 300 g truskawek 250 g lodów śmietankowych lub waniliowych 150 ml mleka opcjonalnie: ok. 30 g cukru lub do smaku (w zależności od słodkości
Domowy Smak Jedzeniaupalne, jak dzisiejszy - nie zapominajcie o napojach i nawadnianiu organizmu! :) Ja jestem wierną fanką domowej lemoniady, cudownie orzeźwiającej, z ogórkiem, cytryną i miętą, a czasem nawet z truskawką lub pomarańczą i grejpfrutem :) Dziś jednak mam dla was coś bardziej egzotycznego ;) Arbuzada, czyli napój za arbuza ;) Tak - arbuz sam W sobie ma dużo fruktozy - ale nie dajmy się zwariować z liczeniem(...)makroelementów ;) w końcu mamy LATO! Ja dziś pozwoliłam sobie na odrobinę szaleństwa i wypiłam szklankę arbuzady ;) Składniki : arbuz kostki lodu świeża mięta Do dzieła: Arbuza miksujemy w blenderze, przelewamy do szklaneczek, dodajemy kostki lodu i listki mięty. Arbuzada najlepiej smakuje schłodzona ;) W takie upały arbuz stanowi także świetną przekąskę i odświeżający deser. Jeśli szukacie sposobu na przechowywanie plastrów arbuza
Spektrum SmakuParę dni temu wrzucałem przepis na likier truskawkowo-śmietankowy . Teraz mam dla Was podobny trunek, mianowicie likier truskawkowo-waniliowy. Bo to jest jak z tymi lodami
Marder&Marder ManufactureDziś coś pysznego i rozgrzewającego na jesienne chłodne wieczory... Domowy likier Irish Cream... Gęsty, aksamitny, kremowy, z cudowną nutką kawy w tle... Do zrobienia w dwie minuty... Można go stosować jako polewę do lodów, czy jako dodatek do kremów i deserów. Najlepiej smakuje oczywiście popijany z malutkiego kieliszka w dobrym towarzystwie...:)) Przechowywany w lodówce wytrzyma nawet dwa miesiące
Słodko-Słony Świat Ilonypiekarnika, przez uchylone drzwiczki spryskać wodą środek piekarnika (ja wrzuciłam na spód piekarnika 3 kostki lodu), piec ok. 45-50 min. 6. Po tym czasie wyjąć chleb z formy i przełożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Źródło/ Inspiracja: P. Kucharski "Chleb. Domowa piekarnia
Domowa Cookierenka Agiwiecie jestem fanką czereśni. Nie mogłam się oprzeć, by nie wykonać sobie z nich domowego sorbetu, a że w lodówce leżał sobie samotny ananas to przy okazji został wykorzystany, by stworzyć z czereśniami słodki duet lodowy do którego nie trzeba nawet dodawać cukru! Dla kogo: dla dzieci dla dbających o linię dla kochających czereśnie Składniki: 750g czereśni 250g ananasa(...)świeżego) Wykonanie: Czereśnie wymyć i wydrylować (usunąć pestki), ananas obrać (usunąć także głąb). Wrzucić do blendera. Zmiksować na gładką masę. Masę przelać do zmrożonej misy maszynki do lodów i "kręcić lody" aż staną się zwarte. Podawać od razu po wykonaniu. Można także wykonać sorbet w zamrażarce w tym celu należy przelać masę do pojemnika na lody
Mania Wypiekaniazdrową wodą dla dzieci nie mają nic wspólnego!! "ZESTAW NA ZDROWIE" w naszym domowym sklepiku tylko teraz za 20 zł razem z dostawą! Wypróbuj najwyższej jakości domowych produktów. Sprawdź tutaj. Kuszą kolorową butelką i reklamą. Osoby dbające o linię i zdrowe odżywianie również powinny omijać te wody szerokim łukiem. Jeśli nie chcesz przegapić podobnych wpisów, Dołącz(...)Wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę, dodatkowo można dodać kostki lodu. DODATKI do wody smakowej: Często korzystam ze smakowych dodatków: wyciśnięty sok z cytryny sprawi, że woda zyska mocniejszy wyraz, świetnie się sprawdzi z dodatkiem miodu. Jednak moim ulubionym dodatkiem jest odrobina domowego syropu z mięty. Syrop z mięty doskonale orzeźwia i rewelacyjnie
IzaGotuje