likiery - 3834 przepisów (strona:189/256)

Tort z musem czekoladowym i wiśniami 173

Doskonały puszysty tort który zaskakuje lekkością i konsystencją, a dodatek wiśni z likieru sprawia, że smak jest miłą niespodzianką. Składniki: biszkopt : 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia krem budyniowy : opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego 420ml mleka 3 łyżki cukru 20 dag masła laska wanilii mus czekoladowy : 200g czekolady deserowej 2 łyżki brandy 4 łyżki

Pyry na Gaz
Słoneczka 1632

dodajemy po łyżce przestudzonych orzechów. Ucieramy do połączenia składników. Smarujemy jedno ciasto i przykładamy drugim, a na końcu obtaczamy w wiórkach kokosowych.  Do kremu możemy dodać odrobinę likieru orzechowego

Kuchnia w czekoladzie
Passoa rum bon 183

Opis: Passoa Rum bon to bardzo egzotyczny drink dzięki połączeniu likieru passoa oraz rumu! Idealny na ciepłe letnie dni. Składniki: 45 ml Passoa 30 ml rumu 75 ml soku pomarańczowego lód Sposób wykonania: Na początek do naszego shakera wypełnionego lodem nalewamy 45 ml Passoa Następnie dodajemy 30 ml rumu Na sam koniec dodajemy 75 ml soku pomarańczowego Wszystko razem energicznie

Drinkologia
Bezglutenowe, kukurydziane ciasto cytrynowe i do tego likier cytrynowy 138

furorę. Gryczane zaś nie cieszyły się wielką rodzinną aprobatą. Poszperałam trochę, zmodyfikowałam co nieco i powstał przepis na bardzo proste, bezglutenowe ciasto... Bezglutenowe, kukurydziane ciasto cytrynowe i do tego likier cytrynowy is a post from: NIE BO PIEKŁO

Nie Bo Piekło
Sernik Piernikowy - pieczony, łatwy 163

mojej głowie już od dawna. Na tą okazję trzymałam w pojemniku kilka piernikowych ludzików z przepisu "Pierniczki prawie jak alpejskie", które upiekłam na święta. Posmarowanie spodu konfiturą pomarańczową z likierem to był strzał w dziesiątkę. Po upieczeniu nie widać konfitury, ale ją czuć. Ze zdjęciami ubogo, bo po upieczeniu wstawiłam sernik do lodówki, a jak wróciłam do domu zastałam tylko

Blondynka Gotuje
ciasto z kremem a la kinder bueno 531

upieczeniu odstawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia a następnie przekrawamy na dwa blaty. składniki na nasączeni ciasta: 100 ml mocnego naparu kawy (wystudzonego) 50 ml likieru kakowego lub 100 ml wody sok z 1/2 cytryny wykonanie: wszystkie składniki mieszamy ze sobą. składniki na krem: 200 g masła 3/4 szkl mleka, świeżego 50 g cukru 170 g mleka w proszku

Domowy Smak Jedzenia
Najprostszy przepis na wegański tort urodzinowy 152

namoczonych przez kilka godzin 1/3 szklanki zmielonego na puder ksylitolu 1 puszka brzoskwiń w syropie  Do nasączenia: mieszanka soku pomarańczowego z dodatkiem soku z cytryny i ewentualnie cytrusowego likieru (np. pomarańczowego) – razem ½ szklanki Do dekoracji: dowolne owoce – u mnie maliny owinięte plasterkami brzoskwiń i cukrowe serduszka Uwaga: biszkopt najlepiej przygotować dzień przed przełożeniem kremową masą, dzięki czemu nie rozpadnie

Roślinna - blog wegański
Likier ze słodkich pomarańczy. 99

przefiltrowanym spirytusem i sokiem z pomarańcz. Odstawić na 48 godzin. Następnie przelać trunek przez filtr, rozlać do czystych butelek, szczelnie zakorkować i odstawić na 3 miesiące. Po tym czasie likier jest gotowy do picia

Przepisy i porady kulinarne
Tort kawowo-bezowy. Bez glutenu, bez pieczenia 119

się wegańskie bezy ani żaden inny zamiennik tłuszczu. Wegańskie bezy rozpuszczą się – za szybko wchłaniają wilgoć. Jeśli nie chcecie używać lub nie macie spirytusu – spróbujcie zamienić go na brandy, likier jajeczny lub kremowy, np. Bailey’s. SKŁADNIKI 350ml mleka 1,5 opakowania budyniu śmietankowego + 5 łyżek stołowych cukru 2 kostki masła 82% tłuszczu + 4 łyżki stołowe cukru 3 łyżki stołowe

Karo in the Kitchen
Paplanina: Liebster Blog 140

może piwo z gęsto pianką? Jaki jest Twój ulubiony trunek? Nie piję dużo, najczęściej jest to czerwone wino, choć wolę białe i różowe. Przepadam za to za słodkimi likierami, w których niemal nie czuć alkoholu. A jeśli ktoś zaprosi mnie na drinka, niezawodnie wybiorę truskawkowe mojito.  Endżi bardzo dziękuję za nominację; wymyślenie odpowiedzi na Twoje pytania sprawiło mi prawdziwą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bezglutenowe ciasto czekoladowe 125

drobnego cukru                          - 6 łyżek likieru amaretto (opcjonalnie)   Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodając amaretto i masło. Studzimy. W tym czasie ubijamy żółtka i bardzo drobno mielimy migdały. Białka ubijamy na sztywną pianę, a następnie stopniowo

Simple Dish
Passoa shot 169

Opis: Passoa shot to świetny shot o smaku egzotycznym. Dzięki dodaniu do likieru Passoa wódki jest on również dość mocny jak na shota! Składniki: 1/2 Passoa 1/2 Wódka Sposób wykonania: Na początek do naszego kieliszka nalewamy 1/2 wódki następnie dodajemy 1/2 Passoa i gotowe! Na zdrowie! Przepis Wideo: Artykuł Passoa shot pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki

Drinkologia
Staropolski deser na Święto Trzech Króli 154

waniliowego Krem waniliowy: 1 op. budyniu waniliowego 2 szklanki mleka 1 łyżeczka masła 2 czubate łyżki cukru 2 żółtka 2 czubate łyżeczki cukru pudru 1 łyżka wódki (ja dałam likier Cointreau) – można pominąć szczypta szafranu Krem śmietankowy z kokosem: 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1/3 szklanki zimnego mleka 1 szklanka słodkiej śmietanki 12% UHT (w kartoniku) 1 szklanka mleka 1 łyżka

MyCookBook.pl
Limonka w złocie - drink 87

dekoracji Kilka kostek lodu Wykonanie: Jest arcyproste – wlewamy składniki, delikatnie mieszamy, na wierzch kładziemy wiórki ze skórki limonki i ½ plasterka limonki do udekorowania. W piciu zalecam ostrożność. Szampan i likier to zdradzieckie połączenie! Autor: Mirosław Górski (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
TORT TIRAMISU 202

każdej formie smakuje rewelacyjnie. SKŁADNIKI ; (tortownica 22 cm) Biszkopt 750 g serka mascarpone, schłodzonego 4 jajka paczka podłużnych biszkoptów 3 łyżki cukru szklanka zaparzonej, mocnej kawy 75 ml likieru amaretto kakao Upieczony wystudzony biszkopt przeciec na 3 blaty. Cukier oraz żółtka utrzeć na puszystą masę, cały czas miksując dodawać mascarpone, aż wszystkie składniki się połączą. Z białek ubić na sztywną

RAROSSA