sole mineralne, olejki eteryczne, serotoninę, karotenoidy wpływa korzystnie na produkcję czerwonych krwinek Cóż więcej dodać - tylko zajadać i cieszyć się jej dobrodziejstwem a zwłaszcza, że jest tak łatwo dostępna. SKŁADNIKI: skład na 3- 4 osoby makaron 350 g PESTO pokrzywy świeże (wykorzystałam tylko górne młode listki z pokrzywy, nazbierałam cały tradycyjny durszlak)5 łyżek sera grana
Basia w kuchniPanang Curry, Phanaeng Curry, Penang Curry - danie, które przywędrowało do Tajlandii prawdopodobnie z Malezji lub Indonezji. Jest zdecydowanie delikatniejsze od pozostałych dań typu curry. Potrawę najczęściej
Tajskie smakiMoże, nie oznacza, że zawiera na pewno. Owszem, my - nietolerujący gluteny musimy uważać, ale nie możemy popadać w paranoję bo zwariujemy przez dietę i nasze już spore ograniczenie :) Łatwo jest znaleźć takie produkty, które nawet śladowych ilości zawierać nie mogą gdyż w danym zakładzie takich nie ma. Jeśli chodzi o sklepy w których mu się zaopatrujemy i narzekać nigdy
Wypisz Wymalujpłynny. Lekko studzimy i dodajemy do suchych składników, razem z sokiem z cytryny oraz kandyzowaną skórką pomarańczową i posiekanymi migdałami oraz orzechami. Całość dokładnie mieszamy a nie jest to łatwe, gdyż masa jest bardzo gęsta. Dużą formę wykładamy papierem do pieczenia, następnie na papier nakładamy ciasto, na grubość nie większą niż 1 cm. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Mango PapajaDzisiaj zapraszam na pyszne, banalne w wykonaniu ciasto, idealnie nadające się na Święta. Do przygotowania nawet na ostatnią chwilę :) Na cieście tworzy się chrupiąca skórka, a
My Culinary Arttych, którzy nie mogą się do mnie j przekonać albo twierdzą, że kiedyś jedli ale jest feee. Właśnie tym sposobem przekonałam do niej mojego brata, a to nie było łatwe. Składniki:500 g brukselki50 g pestek z dyni2 łyżki masła50 g startego parmezanuPrzygotowanie:Brukselkę, myjemy i czyścimy, gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 20 minut. W tym czasie
Niezły Młynekresztę jabłek - piec w 200C około 45 minut zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem, śmietanfixem i posmarować wierzch ciasta, posypać wiórkami kokosowymi ciasto jesr rewelacyjnie smaczne, łatwe i warte upieczenia..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięJedynie trzy składniki na ciasto i dowolność jeśli chodzi o farsz. :-) Robi się je szybko i łatwo, ciasto jest plastyczne, nie klei się. Z podanej porcji wyszły mi 54 sztuki pysznych, rumianych pierożków. Przepis mam od wielu lat, znalazłam go tutaj: KLIK.Ciasto:500g twarogu półtłustego250g margaryny3 i 3/4 szklanki mąki 2 łyżeczki soli Farsz:2 średnie cebule 300g mięsa
Szefowa kuchniwielu z nas. Rok temu napisałem sporo na temat zabaw . Zabawa, zabawą ,ale jakieś małe przekąski zawsze się przydadzą . Dzisiaj proponuję małe co nieco, które jest łatwe i szybkie do przygotowania. Może je zrobić każdy Solenizant. Selerowe „pochrupanki”.Składniki.3 łodygi selera naciowego5 dag sera Feta1 łyżka jogurtu naturalnego1 łyżka majonezu1 łyżeczka natki pietruszkichilli do dekoracjiWykonanie.Ser Feta
Kulinarny karnet Christopherapiłam kiszonego barszczu. Postanowiłam to nadrobić i zrobiłam. Nie spodziewałam się, że ten barszczyki jest taki pyszny. Smakuje jak ten kupny instant z torebki ale można go bardzo łatwo zrobić samemu w domu z warzyw i aromatycznych przypraw.składniki:1 kg czerwonych buraczków1 marchewka1 pietruszkakawałek selera4 ząbki czosnku4 liście laurowe1 łyżka soli1 łyżka cukru1 łyżka majerankukilka ziarenek jałowcakilka ziarenek pieprzu2
Monia miesza i gotujeW związku z tym, że dziś wybieram się na warsztaty kulinarne, na których zawsze jest góra jedzenia, postanowiłam przygotować coś lekkiego (w końcu jeść tak czy
My Culinary Artktórego zaproszenie pojawiliśmy się w Gruzji i który pokazał nam piękno nie tylko własnego regionu – Adżarii, ale także całego kraju. Z Polski do Gruzji można dostać się bardzo łatwo. Dwa razy w tygodniu (z Warszawy i Katowic) latają do Kutaisi (drugiego co do wielkości miasta w Gruzji) linie Wizzair. Lot trwa 3,5 godziny i kosztuje
Poezja smakujednak nie macie zbyt dużo czasu możecie skorzystać z trochę oszukanego sposobu na ciastka z wróżbą i zrobić je z malutkich naleśników zapieczonych w piecu - zwija się je bajecznie łatwo, nic się nie kruszy i nie zagina, jednak w smaku są to... cóż, naleśniki :) Składniki na ciastka z wróżbą: (około 12-15 sztuk) 1 białko 3 łyżki cukru 1 łyżeczka
Ciastkozercywaniliowy2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej20 dag masła 1. Składniki na ciasto łączymy ze sobą, zagniatamy i wykładamy nim spody dwóch foremek. Formy wykładamy papierem do pieczenia aby łatwo nam było po upieczeniu wyciągnąć je w całości i nie zniszczyć bezy. Surowe ciasto w formach smarujemy cienką warstwą dżemu. 2. Biała ubijamy na sztywno, do ubitej piany dodajemy cukier
Apetyczna babeczkabyły zdrowe, nie zawierały dużej ilości tłuszczu czy soli. Od dawna nie używamy w domu przypraw z polepszaczami smaku. Staramy się też jeść jak najwięcej warzyw. Czasami nie jest łatwo namówić dzieci do zjedzenia porcji warzyw, ale staramy się, aby przyzwyczajały się do tego, że na ich talerzu zawsze znajdzie się jakieś warzywo czy owoc. Ważne jest też, żeby przyzwyczaić
Sto kolorów kuchni