łatwe - 3300 przepisów (strona:98/220)

Klasyczne burgery w wersji mini 165

łyżeczki musztatdy szczypta soli szczypta pieprzu 2 duże liście sałaty 2 małe ogórki konserwowe 6 łyżek majonezu 3 plasterki sera tostowego (opcjonalnie) CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso łączymy z miodem, musztardą, solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i formujemy 6 równych kotlecików. Z liści sałaty przy pomocy szklanki wycinamy kółka rozmiaru mniej więcej bułeczki, ogórki kroimy

My Culinary Art
Makowy mieszaniec 151

Ucierane ciasto z makiem. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. 5 dużych jajek250 g margaryny1 szklanka cukru1,5 szklanki mąki tortowej1,5 szklanki suchego maku2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia1 opakowanie cukru wanilinowegoMargarynę dokładnie utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać mak i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę, połączyć z ciastem. Piec w blaszce 33x23 wyłożonej papierem

Praktyczna pl
Domowy makaron. Czy to aż takie trudne? 188

Większość uważa, że domowy makaron jest to bardzo skomplikowana sprawa. Ja właśnie tak nie uważam, bo moim zdaniem jest to do zrobienia bardzo łatwe, najtrudniejsze jest wałkowanie, ale jeżeli macie maszynkę do wałkowania ciasta na makaron to pójdzie wam to bardzo sprawnie. Z ciasta na makaron możemy zrobić np. spaghetti, płaty na lasagne i wiele innych, a smakować będzie

Kuchnia Łukasza
Rurki z kurczakiem i lokowaniem produktu 317

składników 200 g makaronu to zdecydowanie za dużo. Da się to wymieszać, a i owszem, ale jak traficie w gotowej potrawie na kurczaka to gratulacje, bo nie jest to łatwa sztuka. W tym miejscu minus dla mistrzów kuchni Knorr.Koniec końców, każą nam posypać to cudo tartym serem. Jako że, jak już wspominałam, nie miałam sera w kawałku, wpadłam na pomysł

Kulinarne zapędy Kokosa
Wieprzowina słodko-kwaśna 291

Składniki:- 0,5 kg mięsa wieprzowego (u mnie z łopatki)- sos słodko-kwaśny (ilość taka jak w przepisie)- mrożona mieszanka chińskich warzyw- sos sojowy - pieprz- tłuszcz do smażenia Jak łatwo się domyślić, przygotowanie nie jest zbyt skomplikowane - najlepiej zacząć od sosu, w którym ważne jest, by wszystkie smaki się przegryzły, dlatego więc gdy będzie gotowy, odstawiamy go do przestygnięcia. Następnie

Kulinarne zapędy Kokosa
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie dyniowym / Chicken and spinach pasta with pumpkin sauce 351

teraz wszędzie jest pełno i to w doskonałej cenie. Makaron z kurczakiem, grzybami i szpinakiem w przepysznym sosie dyniowym – taka kompozycja zawsze się sprawdza. Danie jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, miejcie tylko pewność, że zawsze macie po ręką puree dyniowe Polecam! Scroll down for recipe in English Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie dyniowym (3-4 porcje

karmelowy
śmietankowa babka... 165

gęste ciastoforma silikonowa z kominkiem 24 cm - ciasto przełożyć do formy i piec w 200C około 40 minut - do suchego patyczkapolewę rozpuścić wg opisu i posmarować nią babkębabka jest łatwa, szybka i bardzo smaczna.........polecam........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
sernikowiec na zimno... 175

rozpuścić w 400 ml gorącej wody i ostudzoną wlać na sernikowca do lodówki schować na kilka godzin sernikowiec jest nie za słodki i jakby mniej kaloryczny no i bardzo łatwy i tani w przygotowaniu.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
muffinkowa babka "kapuśniaczek"... 191

większą połowę ciasta - nałożyć ostudzoną kapustę z pieczarkami dodać resztę ciasta i piec w 200C około 45 minut zostawić w formie do wystudzenia i dopiero wyjąć na talerz szybkie, łatwe muffinkowe ciasto z kapustą najlepsze jest do czerwonego barszczu........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
muffinkowo makowy wianek... 189

minut ciasto wyjąć z formy przestudzone i polukrować nie za gęstym lukrem: 4 łyżki czubate cukru pudru, 1/2 łyżeczki soku z cytryny, 2 łyżki gęstej śmietany 18% wymieszać łatwe, szybkie ciasto muffinkowe z makiem........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
czajnik tulipany do indukcji... 178

śliczny, wiosenny emaliowany czajnik o pojemności 3,5L marki HOFFNER jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej- 18/10 pokrytej trwałą emalią czajnik nie traci koloru, łatwo utrzymać go w czystości ma dno zapewniające znakomitą dystrybucję ciepła a przez co oszczędność energii rączka, gwizdek oraz uchwyt pokrywki wykonane są z nienagrzewającego się tworzywa czajnik ma automatyczny gwizdek, który zawsze poinformuję

W Mojej Kuchni Lubię
z żurawiną babka z kisieli wiśniowych... 162

taki też robię: cukier puder + sok z cytryny + śmietana gęsta - składniki w odpowiedniej ilości wymieszać i polać ciasto i posypać kolorową posypkąta babka jest bardzo smaczna, dość wilgotna, łatwa, tania i warta zjedzenia.......SMACZNEGO!!! suszona żurawina Royal Brand: owoce żurawiny zawierają tak wiele cennych składników dla człowieka, że zaliczana jest do roślin leczniczych - opakowanie: 100 gram

W Mojej Kuchni Lubię
zielone chilli czyli ostro-słodki sos do wędlin, sera, mięs na zimę... 156

minuty gorący sos dać do słoiczków i mocno zakręcić, słoiczki postawić na zakrętkach do wystygnięcia można sos zajadać już po wystudzeniu, jest pyszniejszy od kupnego i łatwy, szybki do zrobienia..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Rösti-szwajcarskie placki z podgotowanych ziemniaków na ostro z chilli... 146

ziemniaków podgotowanych, podawane są jako duże placki z różnymi dodatkami lub bez, ja usmażyłam małe placuszki bo nam takie lepiej smakują i podsumowując to te placki są mega smaczne, łatwe i można je komponować z czym się lubi: od warzyw po mięsa, ryby lub same do sosów, gulaszu..............SMACZNEGO!!! dostałam od firmy VICTORINOX upominek: - nożyk limitowany Victorinox Swiss Classic wyprodukowany

W Mojej Kuchni Lubię
"Duma Południa", czyli pieczeń z programu "Ugotowani" 253

łyżka soli 1/2 łyżki pieprzu  2 łyżki mleka 1 łyżka suszonej bazylii 2 jajka 1 szklanka bułki tartej margaryna do posmarowania formy CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: W misce łączymy dwa rodzaje mięsa, cebulę, natkę pietruszki (ja zapomniałam, więc posypałam nią danie później :D ), musztardę, dwie łyżki ketchupu, bazylię, jajka, i mleko, doprawiamy solą i pieprzem

My Culinary Art