łatwe - 3300 przepisów (strona:104/220)

Jajka faszerowane pieczarkami 180

Szybkie i łatwe w przygotowaniu Jajka faszerowane pieczarkami SKŁADNIKI: pieczarki -7 dużych sztuk jajka -8 szt cebula - 1 szt sól i pieprz majonez - 3 łyżki masło szczypiorek - 0,5 pęczka DEKORACJA sałata natka pietruszki  papryka rzodkiewka  PRZYGOTOWANIE: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Przekroić jajka na połowę, wyjąć żółtka. Pieczarki umyć, osączyć, drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić

Kuchnia Danusi
Milky Way 403

Łatwe do zrobienia i bardzo smaczne Milky Way SKŁADNIKI: BISZKOPT jajka-6 szt cukier-1 szklanka mąka-1 szklanka proszek do pieczenia-1 łyżeczka kakao-3 łyżki MASA mleko-1/2 szklanki cukier-1/2 szklanki margaryna-1 kostka cukier waniliowy-2 opakowania mleko w proszku-2 szklanki polewa czekoladowa-1 opakowanie pakowanie PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT  Białka ubić na sztywno

Kuchnia Danusi
Muffiny czekoladowo-kokosowe 1130

wnętrzem, w którym ukryta jest duża ilość wiórków kokosowych, dobrze wyczuwalnych w smaku. Zwieńczają one również wierzch babeczek, ładnie kontrastując z czekoladowym kolorem ciasta. Jak każde muffiny, babeczki są łatwe w przygotowaniu i nie wymagają użycia miksera. W zależności od tego, jakich papilotek użyjemy, z przepisu można wykonać 5-6 sztuk. Muffiny czekoladowe-kokosowe Składniki: 50g mąki pszennej 50g cukru

Smakołyki Bereniki
Kurczak z brokułami po chińsku 563

Kolorowe danie inspirowane kuchnią azjatycką. Pierś z kurczaka, brokuły, orzeszki ziemne, papryka i ryż. Bardzo łatwe do wykonania i trochę pikantne. Smacznego! Składniki: 1 pierś kurczaka 1/2 brokuła 1 czerwona papryka lub 2 małe garść orzeszków ziemnych 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz 1/2 łyżki sosu sojowego 1 mała biała cebula chili kolendra mielona 1/2 szklanki bulionu   Wykonanie: Pierś

Pasja Smaku
Ciasto z jabłkami i ze śmietaną 209

zabraknąć tego ciasta! To było jedno z pierwszych ciast jakie upiekłam i tak już u nas zostało:)) Zawsze jesienią je piekę. Wtedy tez smakuje najlepiej! Jest bardzo łatwe w przygotowaniu, choć gdy robiłam je po raz pierwszy to pamiętam jak zastanawiałam się czy to aby nie za trudne dla mnie;))  Biszkopt: 4 jajka,  100g cukru pudru,  125g

Z miłości do słodkości
Straccatiella na maślance 262

Łatwa i szybka kremówka na maślance straccatiella z Biedronki.     Biszkopt: 5 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1 łyżka octu Krem: 3 szklanki maślanki Stracatiella 1 opakowanie (330g) śmietany 30% 6 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki mleka 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: dżemu brzoskwiniowy kilkanaście wiśni z alkoholu

Praktyczna pl
Omlet z grzybami leśnymi, dynią i mozzarellą / Omelet with mushrooms, pumpkin and mozzarella 184

Dziś łatwy przepis na przepyszne, sezonowe śniadanie. Puszysty omlet z nadzieniem z leśnych grzybów, przyrumienionej dyni i sporej ilości mozzarelli. Zamiast leśnych grzybów można użyć pieczarek, jak i mozzarellę można zamienić na ulubiony, dobrze topiący się ser żółty. To danie zawsze się udaje. Zapraszam:) Scroll down for recipe in English Omlet z grzybami leśnymi, dynią i mozzarellą (1 sztuka) Składniki

karmelowy
Nalewka na owocach bzu czarnego 531

jako dodatek do przetworów z innych owoców, o barwie mniej intensywnej, na przykład z jabłek i gruszek. Przy zbiorze dzikiego bzu należy odcinać całe parasole, ponieważ dojrzałe, pojedyncze owoce łatwo gniotą się i puszczają sok. Zbierać można tylko dojrzałe, granatowe owoce dzikiego bzu, gdyż niedojrzałe nie nadają się do przerobu ze względu na zawartość niektórych substancji szkodliwych dla zdrowia. Substancje

Proste Potrawy
ZAKWAS ŻYTNI, PEŁNOZIARNISTY, KROK PO KROKU 185

kolei. Mam nadzieję iż wszystko w miarę jasno wyjaśniłam. W razie wątpliwości proszę pytać. Jest to chyba najłatwiejszy sposób na pozyskanie własnego zakwasu. Przygotowanie go jest naprawdę bardzo łatwe, a gdy już raz posmakujecie chleba upieczonego na zakwasie, inny Wam nie będzie smakował. :-)                             chleb żytni

Smaczne Zdrowe
Ryba. Pomidory. Barwena smażona z pieprzem pomarańczowym i salsą pomidorową 189

Lubimy ryby, ale chyba za rzadko lądują na naszym stole. Nie jest łatwo kupić naprawdę świeże a do tego w przyzwoitej cenie. Stają się, niestety, towarem luksusowym dla wielu ludzi, którzy kupują tylko tanie mrożone, ale oblepione lodem, filety w supermarketach... A świeża ryba smakuje zupełnie inaczej i warto od czasu do czasu na taką właśnie się skusić, w miarę

Smaczna Pyza
Ogórki w musztardzie 203

posmak z nutą kwaskowego smaku octu. Trudno opisać jest dokładnie ich smak, trzeba spróbować samemu :). Polecam bardzo gorąca, są w sam raz do kanapek jak i do obiadu. Bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu.  Ogórki w musztardzie SKŁADNIKI: -2 kg ogórków  - po 1 liściu laurowym na słoik, kilka ziaren ziela angielskiego, gorczycy, pieprzu NA ZALEWĘ: -5 szklanek wody

Zainspiruj się kuchnią
Kawa jak z kawiarni... 126

Składniki: 1,5 łyżeczki kawy mielonej, 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki wrzątku, przyprawa do kaw i deserów, przyprawa karmel i wanilia. Przygotowanie:  Kawę bardzo łatwo się robi i nie potrzeba do niej jakiś specjalnych sprzętów. Kawę mieloną (najlepiej jak sami zmielimy ziarenka kawy, wtedy będzie bardziej aromatyczna) zalewamy wrzątkiem do połowy szklanki. Jak kawa się zaparzy to odcedzamy

Aga w kuchni
Kruche babeczki 167

Kilka dni temu dostałam silikonową foremkę z otworami w kształcie serc.  Po jej przetestowaniu mogę szczerze powiedzieć, że jest rewelacyjna. Nie wymaga natłuszczania przed pieczeniem, babeczki bardzo łatwo się wyciąga, nie uszkadzając ich przy tym. Ważna zaletą tej foremki jest to, że można jej używać do pieczenia w piekarniku oraz mikrofalówce, zamrażania, a także mycia w zmywarce. Po pieczeniu

Aga w kuchni
Muffinki serduszka 162

silikonowej foremce upiec muffiny w kształcie serc.  Muffiny bardzo ładnie urosły podczas pieczenia i wyszły bardzo smaczne.  Dodam, że formy nie ma potrzeby natłuszczać, muffiny bardzo łatwo się wyciąga po upieczeniu. Składniki: 1/2 margaryny, 1/2 szklanki cukru, 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3/4 szklanki mleka, do posypania: cukier puder, dekoracja: czekoladowe serduszka

Aga w kuchni
Warstwowa sałatka z tuńczykiem 280

żółtego sera, 1 cebula biała, 1 cebula czerwona, 1 ogórek konserwowy, 6 łyżek majonezu, 3 łyżki musztardy, 1/2 puszki kukurydzy. Przygotowanie:  Jest to sałatka warstwowa, więc bardzo łatwo ją się robi. Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo, osobno kroimy w kostkę białka i żółtka. Następnie przygotowujemy sos mieszając musztardę i majonezem. Na sam spód przezroczystego naczynia ścieramy na tarce

Aga w kuchni