łatwe - 3300 przepisów (strona:101/220)

Chrupiące kulki mięsne z carry i kurkumą 169

Kulki stanowią prawdziwą ozdobę stołu i są bardzo łatwe do przygotowania. Z dużą ilością curry i kurkumy mają piękny kolor i bogaty aromat. Można je podawać z ryżem, kaszą, kuskusem i oczywiście z sosem. Składniki do potraw orientalnych znajdziecie na stronie Sklep.naSushi.pl   Składniki na 4 porcje: 40 dag mielonej chudej wieprzowiny 2 ząbki czosnku, drobno posiekane świeża natka kolendry

Apetyczna babeczka
Bułeczki z rowkiem 133

apetyczne bułeczki są specjalnością francuską i belgijską. Łatwo poznać je po rowku na wierzchu. Mają dość chrupiącą skórkę i lekki miękisz, a smakują naprawdę doskonale. Przepis na 10-12 bułeczek: 40 - 45 dag mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 15 g drożdży 1/2 szklanki ciepłego mleka 3/4 szklanki ciepłej wody Do miski przesiać mąkę i sól

Apetyczna babeczka
Pasztet z żurawiną i pistacjami 162

Domowy pasztet jest pyszny, łatwy do przygotowania i bardzo aromatyczny. Lubie wegetariańskie pasztety z soczewicy i soi, jednak z dodatkiem mięsa to mój faworyt!. Wszystkie zioła i przyprawy znajdziecie w Owocowym Raju Składniki: 1 kg udek kurczaka 1 kg wątróbki drobiowej 3 garści obranych  pistacji   3 garści suszonej  żurawiny 2 jajka 1 czerstwa bułka kilka łyżek oleju

Apetyczna babeczka
Sajgonki ze świeżym szpinakiem i grzybami mun 144

Sajgonki bardzo łatwo przygotować i są bardzo smaczne, więc może dacie się skusić na odrobinę kuchni orientalnej?, wszystkie składniki znajdziecie na stronie  Sklep.naSushi.pl Składniki: papier ryżowy  ok. 15 sztuk  5-7 dag suszonych grzybów mun ok 10-15 dag Indyjskiego ryżu basmati 2 cebule 2 ząbki czosnku  jajko świeży szpinak lub mrożony pieprz sól  oliwa

Apetyczna babeczka
Paluszki grissini z sezamem 148

chrupiące paluszki grubości ołówka są łatwe do przyrządzenia i znacznie smaczniejsze od grissini sprzedawanych w supermarketach. Naprawdę trudno przestać jej jeść. Po sezam zajrzyjcie na stronę www.Skworcu.com.pl Idealne foremki do wypieku paluszków grissini znajdziecie odwiedzając stronę homemart.pl Składniki na ok. 20 sztuk: 23 dag mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki soli 1 i 1/2 dag drożdży 2/3 szklanki ciepłej wody

Apetyczna babeczka
Szybki chleb razowy na drożdżach 168

ulubiony razowiec mojego przepisu. Zrobienie mu zdjęcia nie jest łatwe, bo mimo, że jest pieczony w dużej blaszce to znika zaraz po wyjęciu z piekarnika. Najlepszy jeszcze ciepły z masłem. Składniki na 1 dużą blachę, lub trzy małe keksówki: 1 kg mąki razowej 5 dag otrębów żytnich 5 dag orzechów włoskich 10 dag drożdży 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli

Apetyczna babeczka
Engadyński tort z karmelem i orzechami 151

piękniej. Wierzch smarujemy żółtkiem roztartym z wodą. 5. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy przez ok. 35 minut. Ciasto delikatnie wyciągać z formy, jest kruche i bardzo łatwo je uszkodzić. Doradzam odstawienie na 2-3 godziny, aby wystygło i karmel zgęstniał, wtedy ładnie się kroi

Apetyczna babeczka
Sałatka z kapustą, ogórkiem i pomidorami 191

rodzajów pomidorów, kapusty, cebuli, czosnku i ogórków, a wszystko to occie winnym, więc i zdrowo!. Jeśli macie robot kuchenny, który to poszatkuje w 5 minut, to jest to praca łatwa i bardzo szybka. Z tej porcji warzyw wychodzi 6 litrowych słoików gotowej sałatki.  Przepis pochodzi z książki siostry Anastazji, w oryginale zielone pomidory zostały zamienione na żółtą Limę. Składniki

Apetyczna babeczka
Szybkie powidła śliwkowe 164

godzin gotowania, zupełnie bez naszego udziału. Po tym czasie włączamy się w robienie powideł i zaczynamy mieszać żeby się zupełnie rozpadły. Teraz powideł należy bardzo pilnować, bo łatwo i szybko mogą się przypalić.  3. Gdy wystarczająco odparujemy powidła możemy je zostawić z większymi kawałkami, lub zblędować przez chwilę, aby powidło było całkiem gładkie. 4. Przygotowujemy słoiki, napełniamy gorącymi powidłami

Apetyczna babeczka
Rydze w octowej marynacie 177

Jesienią w lesie łatwo o rydza, a jak wiadomo każdy dybie na rydza!, moje marynowane w zalewie octowej. Marynata; 3 szklanki wody 2 szklanki octu 10% ¾ szklanki cukru 1 listek laurowy 5-6 ziaren pieprzu  2-3 ziarna ziela angielskiego 1. Grzyby obgotować ok. 30 minut,odcedzić. 2.  Zagotować wodę  z cukrem i przyprawami, na końcu dodać

Apetyczna babeczka
Chlebek bananowy z imbirem i cynamonem 175

Pyszny i łatwy do zrobienia chleb, smak bananów i świeżego imbiru wiruje po kuchni!. A do tego można go zrobić w kilka chwil, a smakuje wybrnie. Składniki; 40 dag bananów 30 dag mąki pszennej łyżka soku z cytryny płaska łyżeczka proszku do pieczenia 15 dag cukru pudru  2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki świeżo startego imbiru 13 dag stopionego masła

Apetyczna babeczka
Krokiety z czerwonej soczewicy 135

Wegetariańskie pyszne chrupiące kotleciki z czerwonej soczewicy!. Zdrowe i bardzo łatwe do przygotowania. Składniki; 1 i 1/2 szk czerwonej soczewicy 1 zielona papryka drobno pokrojona 1 czerwona cebula  drobno pokrojona 2 ząbki czosnku rozgniecione 1 łyżeczka garammasala 1 łyżeczki sproszkowanego chili 1 łyżeczka zmielonego kminku 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki  stołowe posiekanych, niesolonych orzechów ziemnych

Apetyczna babeczka
Ciasto gruszkowo - czekoladowe z rumem 187

humoru, czyli gruszki w cieście czekoladowym. Zostałam obdarowana pokaźną tabliczką czekolady, więc tworzę. Rum lub likier w tym cieście może być, ale nie musi, możecie go zastąpić wodą. Ciasto łatwe do zrobienia, poradzi sobie z nim każdy, a walory smakowe są grzechu warte!. Przygotowanie gruszek: Składniki: 7 - 8  sztuk gruszek, gruszki polecam zielone i twarde 2 laski cynamonu

Apetyczna babeczka
Paella z oscypkiem i chorizo 159

Góralskie wydanie paelli, czyli mięso i oscypki. Wyśmienite, szybkie danie jednogarnkowe, sycące i bardzo łatwe do wykonania. Kiełbasa chorizo jest niezwykle aromatyczna i wyśmienita w smaku, cała potrawa dzięki niej i oscypkom, nabiera charakteru. Jeśli chcecie kupić dobrej jakości chorizo zajrzyjcie na stronę Hiszpańskich Delikatesów .  Składniki na dużą patelnie, dla 4-6 osób: 4 małe oscypki

Apetyczna babeczka
Bigos po cygańsku 225

łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu Do podania: gotowane ziemniaki ugniatane z łyżką masła lub pieczywo CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Wszystkie składniki na pulpeciki dokładnie zagniatamy i formujemy kuleczki wielkości kęsa. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i układamy nasze pulpeciki. Smażymy, często obracając i mieszając, aż do zarumienienia. Przekładamy

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania