łatwe - 3300 przepisów (strona:102/220)

Muffinki serduszka 191

silikonowej foremce upiec muffiny w kształcie serc.  Muffiny bardzo ładnie urosły podczas pieczenia i wyszły bardzo smaczne.  Dodam, że formy nie ma potrzeby natłuszczać, muffiny bardzo łatwo się wyciąga po upieczeniu. Składniki: 1/2 margaryny, 1/2 szklanki cukru, 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3/4 szklanki mleka, do posypania: cukier puder, dekoracja: czekoladowe serduszka

Aga w kuchni
Warstwowa sałatka z tuńczykiem 304

żółtego sera, 1 cebula biała, 1 cebula czerwona, 1 ogórek konserwowy, 6 łyżek majonezu, 3 łyżki musztardy, 1/2 puszki kukurydzy. Przygotowanie:  Jest to sałatka warstwowa, więc bardzo łatwo ją się robi. Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo, osobno kroimy w kostkę białka i żółtka. Następnie przygotowujemy sos mieszając musztardę i majonezem. Na sam spód przezroczystego naczynia ścieramy na tarce

Aga w kuchni
Nuggetsy z sosami 344

czasu do czasu lubię zjeść coś prostego, łatwego, tzw. wsyp, wymieszaj, usmaż i zjedz ;) Postanowiłam zrobić nuggetsy dla porównania wzięłam dwie panierki. Składniki: 2 piersi kurczaka, 1 opakowanie chrupery Knorr, 1 opakowanie kąski z kurczaka Winiar, 1 jajko, olej do smażenia. Przygotowanie:    Kawałki kurczaka pokroiłam, obtoczyłam w jajku i obtoczyłam w panierkach. Muszę przyznać, że panierka z Winiar

Aga w kuchni
Patelnia serduszko- testowanie 144

troszkę masła i wbiłam jajko.  Posypałam szczyptą soli. Białko pięknie się ścięło, a żółtko pozostało płynne. Dla mnie tak powinno właśnie wyglądać idealne jajko sadzone.  Jajko sadzone łatwo się zsuwa z patelni , jednak wcześniej musimy ją troszkę natłuścić. Zrobiłam także jajecznicę, którą od razu zjadłam z patelni serduszko :) Dodam, że pod spodem kryje się przypieczona szyneczka

Aga w kuchni
Silikonowa foremka- diamenty 147

dostałam silikonową foremkę do lodu w kształcie diamentów, która  pochodzi ze sklepu z prezentami GodsToys.pl Diamenty są dość duże, bo mają ok. 2 cm wysokości i  bardzo łatwo 'wyskakują' z foremki. Jak dla mnie minusem jest tylko to, że foremka mieści tylko 6 kostek lodu. Cena tej foremki to 19 zł. Następnym razem spróbuję w Silikonowej foremce Diamenty

Aga w kuchni
Sok z granatu organiczny 144

cholesterolu. Ze względu na swoje właściwości oraz smak polecany jest wszystkim, którzy dbają o swoje zdrowie. Owoce granatu wzmacniają organizm i zwiększają jego odporność. Jest jednym z najbogatszych źródeł łatwo przyswajalnych polifenoli. Ponadto sok na etykiecie posiada znak BIO.  Biorąc w sklepie do ręki produkt oznaczony w taki właśnie sposób możemy być pewni, że jest to naprawdę ekologiczna żywność

Aga w kuchni
Serowe paluchy 240

Pyszne serowe paluchy z ciasta francuskiego... łatwa i szybka przekąska dla każdego :) Można urozmaicić dodając szynkę lub ulubione zioła :)   Składniki:   1 ciasto francuskie   100 g żółtego sera Przygotowanie:     Z ciast francuskiego wycinamy prostokąty ok. 2cm na 12 cm. W środek wkładamy o podobnych wymiarach kawałek żółtego sera. Skręcamy ciasto francuskie trzymając za dwa przeciwległe końce

Aga w kuchni
Wafelki ryżowe z jajecznicą 200

Zastanawiacie się czasem jak zrobić szybkie, łatwe i smaczne przekąski... polecam do tego wafelki ryżowe... z których wyczarujecie różne smakowite przekąski. Dzisiaj u mnie są z jajecznicą, ale robiłam je już z pastą jajeczną oraz twarożkiem . Składniki: 1 opakowanie mini wafelków ryżowych Kupiec, 5 jajek, 2 łyżki masła, sól, pieprz, szczypiorek.   Przygotowanie:       Na patelni rozpuszczamy masło

Aga w kuchni
Pierogi nie tylko po polsku 159

swojej bibliteczce tą książkę? Co o niej sądzicie? Podsumowując to chociaż w książce jest bardzo mało zdjęć, to wiem, że zajrzę do niej nie raz w celu poszukiwania łatwego przepisu na cepeliny czy kołduny

Aga w kuchni
Gofry z cukrem pudrem 315

jest nieprzywierająca płyta. Po zdjęciu gofrów płytę można przetrzeć tylko wilgotną szmatką i wygląda jak nowa (zobaczcie niżej na zdjęciach, nic nie przywarło do płyty). Płyty bardzo szybko i łatwo można wymienić, więc za pomocą tego urządzenia zrobimy na grillu pyszny obiadek i później pyszne gofry na deser

Aga w kuchni
Pieczeń z makaronem 173

żaroodpornym (u mnie naczynie firmy Termisil ) pieczeń w 220 stopniach przez ok. 1,5 godziny. Pieczeń podajemy z ugotowanym makaronem i brokułem.   Naczynie   żaroodporne firmy Termisil bardzo łatwo domywa się z tłuszczu. Jest bardzo praktyczne, oprócz pieczeni można je zastosować do zapiekanek, a także potraw na zimno. Załączona pokrywka ułatwia późniejsze przechowywanie potraw w lodówce

Aga w kuchni
Fiskars- durszlak, szpatułka, ostrzałka 141

Dzięki silikonowej, pomarańczowej krawędzi zapobiega rysowaniu patelni. Jest odporna na wysokie temperatury, a do tego bardzo estetyczna :) Ostrzałkę do noży możecie kupić tutaj . Naostrzy wam każdy nóż w bardzo łatwy sposób. Wystarczy przeciągnąc kilka razy nożem po ostrzałce, a do tego jest dziecinnie prosta w obsłudze

Aga w kuchni
DYNIOTKA SYPANA. 248

Piekę w 180°C przez około 40 minut. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem. Przy krojeniu i wyciąganiu z formy bardzo ostrożnie - "dyniotka"  jest bardzo krucha i delikatna, łatwo może się rozpaść. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Słodki ryż z jabłkiem i cynamonem. 204

Idealne śniadanie lub deser na chłodny zimowy poranek, naprawdę pyszne, a przy tym łatwe do przygotowania. Zachęcam was do wypróbowania danego przepisu. Składniki: 0,5 szklanki ryżu 2 szklanki mleka duże jabłko 2 łyżki cukru cynamon w proszku dowolne prażone orzechy Przygotowanie: W dużym rondelku zagotowujemy mleko, dodajemy cukier i ryż. Gotujemy na małym ogniu, pod uchyłym przykryciem

Kuchnia Łukasza
Koktajl bananowy. Zamiast pączków i faworków. 216

świeże banany zawsze nie wiemy co z nimi zrobić. Oto więc pomysł! Koktajl bananowy którego przygotowanie zajmuje nieco mniej 1 minute. Więc bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tego niesamowicie łatwego przepisu. Składniki: 1 duży banan 300 ml mleka plasterki banana i cukier do dekoracji Przygotowanie: Banana kroimy w mniejsze plasterki. Do miksera wlewamy zimne mleko dodajemy banan i miksujemy

Kuchnia Łukasza