Kochani czytelnicy mojego zacnego bloga, dzisiaj przepis na łatwe w wykonaniu, szybkie, ZDROWE, a przy okazji bardzo smaczne muffiny :) Ich przygotowanie (wraz z upieczeniem) nie powinno zająć więcej niż godzinę. Na prawdę warto, z resztą sami sprawdźcie :) Mojemu wybrankowi smakują bardzo, a to najzacniejsza dla mnie pochwała :D Składniki: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki otrąb pszennych i płatków
Taste Of My Dayspróbujcie swoich sił, bo warto :) Składniki: ryż ocet ryżowy cukier, sól glony nori sos sojowy wasabi marynowany imbir Przykładowe dodatki do rolek: ryba - my używamy surowego łososia, ponieważ stosunkowo łatwo zdobyć tą rybę świeżą i w dobrej cenie, możecie wykorzystać też rybę pieczoną lub wędzoną (wybierzcie swoją ulubioną), z którą również z sukcesem eksperymentowaliśmy. Uwaga! nie jedzcie na surowo
Taste Of My DayŁatwa i szybka w wykonaniu, a jednocześnie pyszna sałatka z brokuła, fety i ziaren słonecznika, które możecie zastąpić płatkami migdałów. Składniki: opakowanie mrożonych brokułów 0,5 kg 1/3 kostki sera feta spora garść pestek słonecznika łyżka oleju Wykonanie: Brokuł gotujemy tak by był delikatnie chrupiący, po ostygnięciu różyczki kroimy na mniejsze części "na jeden gryz" :) Układamy w naczyniu
Taste Of My Daysię zmieniają, świat się zmniejsza i to, o czym kiedyś mogliśmy tylko marzyć, teraz mamy w zasięgu ręki! Zatem korzystajmy, jedzmy, smakujmy, bo frutti di mare są niskokalorycznym źródłem łatwo przyswajalnego białka o wysokiej wartości odżywczej. Zawierają mniej cholesterolu i tłuszczu niż mięso, a w dodatku tłuszczu wartościowego (pewnie każdy słyszał o kwasach tłuszczowych omega 3, o których napisano już
Taste Of My Daywraca do łask i słusznie, bo zasługuje na uwagę. Ta pozyskiwana z prosa kasza, nie zawiera glutenu, dzięki czemu może być spożywana przez wszystkich. Ma mało skrobi oraz dużo łatwo przyswajalnego białka. Charakteryzuje się dużą zawartością witamin z grupy B (B1, B2, B6), witaminy E oraz żelaza, miedzi i lecytyny, która wspomaga pamięć i koncentrację oraz reguluje poziom cholesterolu
Taste Of My DayNutellą lub świeżymi owocami :) Składniki na 1 omlet: 3 jajka 2 łyżki mąki szczypta soli masło do wysmarowania patelni cukier puder dżem (opcjonalnie) CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek, mąkę przesiewamy. W jednej miseczce dokładnie mieszamy żółtka z mąką, w drugiej ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli, następnie obie masy delikatnie ze sobą
My Culinary Artniewiele wspólnego z tym kupnym :) Składniki: 200 g zmielonych migdałów 180 g cukru pudru kilka kropli aromatu migdałowego 1-2 łyżki wody CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MINUTPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie zagnieść na jednolitą masę. Z początku masa będzie miała konsystencję mokrego piasku, ale po około 5 minutach zrobi się zwarta (migdały mają w sobie dość sporo tłuszczu, który
My Culinary Artłyżeczki musztatdy szczypta soli szczypta pieprzu 2 duże liście sałaty 2 małe ogórki konserwowe 6 łyżek majonezu 3 plasterki sera tostowego (opcjonalnie) CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso łączymy z miodem, musztardą, solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i formujemy 6 równych kotlecików. Z liści sałaty przy pomocy szklanki wycinamy kółka rozmiaru mniej więcej bułeczki, ogórki kroimy
My Culinary ArtUcierane ciasto z makiem. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. 5 dużych jajek250 g margaryny1 szklanka cukru1,5 szklanki mąki tortowej1,5 szklanki suchego maku2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia1 opakowanie cukru wanilinowegoMargarynę dokładnie utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać mak i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę, połączyć z ciastem. Piec w blaszce 33x23 wyłożonej papierem
Praktyczna plWiększość uważa, że domowy makaron jest to bardzo skomplikowana sprawa. Ja właśnie tak nie uważam, bo moim zdaniem jest to do zrobienia bardzo łatwe, najtrudniejsze jest wałkowanie, ale jeżeli macie maszynkę do wałkowania ciasta na makaron to pójdzie wam to bardzo sprawnie. Z ciasta na makaron możemy zrobić np. spaghetti, płaty na lasagne i wiele innych, a smakować będzie
Kuchnia Łukaszaskładników 200 g makaronu to zdecydowanie za dużo. Da się to wymieszać, a i owszem, ale jak traficie w gotowej potrawie na kurczaka to gratulacje, bo nie jest to łatwa sztuka. W tym miejscu minus dla mistrzów kuchni Knorr.Koniec końców, każą nam posypać to cudo tartym serem. Jako że, jak już wspominałam, nie miałam sera w kawałku, wpadłam na pomysł
Kulinarne zapędy KokosaSkładniki:- 0,5 kg mięsa wieprzowego (u mnie z łopatki)- sos słodko-kwaśny (ilość taka jak w przepisie)- mrożona mieszanka chińskich warzyw- sos sojowy - pieprz- tłuszcz do smażenia Jak łatwo się domyślić, przygotowanie nie jest zbyt skomplikowane - najlepiej zacząć od sosu, w którym ważne jest, by wszystkie smaki się przegryzły, dlatego więc gdy będzie gotowy, odstawiamy go do przestygnięcia. Następnie
Kulinarne zapędy Kokosateraz wszędzie jest pełno i to w doskonałej cenie. Makaron z kurczakiem, grzybami i szpinakiem w przepysznym sosie dyniowym – taka kompozycja zawsze się sprawdza. Danie jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, miejcie tylko pewność, że zawsze macie po ręką puree dyniowe Polecam! Scroll down for recipe in English Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie dyniowym (3-4 porcje
karmelowygęste ciastoforma silikonowa z kominkiem 24 cm - ciasto przełożyć do formy i piec w 200C około 40 minut - do suchego patyczkapolewę rozpuścić wg opisu i posmarować nią babkębabka jest łatwa, szybka i bardzo smaczna.........polecam........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięrozpuścić w 400 ml gorącej wody i ostudzoną wlać na sernikowca do lodówki schować na kilka godzin sernikowiec jest nie za słodki i jakby mniej kaloryczny no i bardzo łatwy i tani w przygotowaniu.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię