Ciekawi nas bardzo co myślicie o tym połączeniu. Przepis i zdjęcia zachęcają czy raczej stukacie się w czoło? ;)I znów powiemy - indora będzie dużo, naczynia żaroodpornego będzie dużo (szybko, łatwo, smacznie, a w życiu trzeba sobie ułatwiać) - kto ma na to ochotę, musi częściej zasiadać z nami do wirtualnego stołu. Kto mięsa nie jada, też jest zaproszony, bo i bezmięsnych
Wypisz Wymalujogniu tak aby konsystencja była zbita. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. I jest :) Rewelacyjne nadzienie. Szybkie, a jakie pyszne.Z ręką na sercu potwierdzamy, że z takiego farszu lepi się niełatwo, szczególnie wersję bezglutenową, ale są tak pyszne, że choćby się miało 1 pierożka lepić przez 5 minut, to warto! :) Szczególnie jak się później widzi, jak bezglutenowe dziecko sięga
Wypisz Wymalujprowokuje Cię do 'skubnięcia' i zjedzenia elementu zakłócającego harmonię. Tak. Wciąż mówimy o pieczywie i to nie byle jakim bo... zdrowym, smacznym, bezglutenowym i domowym. Robi się je szybko, łatwo i przyjemnie. Zjada się je zwykle gorące, ale (!) poświęciłyśmy się i przetestowałyśmy - odżyłyśmy jedną i... nawet po 2 dniach nie przypomina wcale kamienia! :) O dziwo, nie czerstwieje bardzo szybko
Wypisz WymalujPytanie - zagadka: cóż to jest: szybkie, łatwe, tanie, pyszne, znikające w mgnieniu oka, ale zapadające w pamięci i godne szybkiego powtórzenia, idealne gdy nie chce ci się nic robić, ale masz na coś ochotę i jeszcze lepsze gdy wpadają niezapowiedziani goście? Otóż, odpowiedź brzmi... SAŁATKA TUŃCZYKOWA! Jest na prawdę bardzo dobra. Powtarzamy ją od wielu lat i jeszcze nie było
Wypisz Wymalujmięsna, bardzo soczysta, aromatyczna i niebezpiecznie dobra. Lepienie z tego mięsno-warzywnego farszu to czysta przyjemność (nawet gdy pakujemy go w cieniuteńkie ciasto bezglutenowe, które do najłatwiejszych nie należy). Łatwo idzie, szybko znika, ale sprawia, że chce się do tego smaku powracać, nie tylko myślami.SKŁADNIKI NA FARSZ:- 1 kg udźca z indyka,- 2x pierś z kaczki,- tacka warzyw,- przyprawy
Wypisz Wymalujrazem gotujemy. Doprawiamy. Zabielamy śmietaną. Dodajemy masło. Gdy lekko przestygnie blendujemy i...zupa gotowa!! :)Kremowe, zielone pyszności lubią (na zasadzie przyciągania się przeciwieństw) towarzystwo chrupiących, złocistych grzanek, które bardzo łatwo zrobisz, zamykając się w minucie. Wystarczy pokroić pieczywo, które tak na marginesie nie musi być pierwszej świeżości (tzn. nie zrozum nas źle, nie sugeruj się zielonym odcieniem dania
Wypisz Wymalujsię zdecydować. Trudno jest się określić. Podobna trudność występuje, gdy ma się zdecydować ile się chce zjeść. Bo możesz założyć drogi pierogożerco, że na 5 powiesz pass, ale tak łatwo nie będzie. Sięgniesz po następne 5, a zanim się odwrócisz, uświadomisz sobie, że to... 5 dokładka. Tak, tak, z pierogami nie ma żartów.No przyznaj się, że też nie możesz
Wypisz WymalujPrzy cieście bezglutenowym kruchość jest na najwyższym poziomie. Trzeba przyznać, że zwijanie takich kapuśniaczków w tym wydaniu jest sztuką. Nie będziemy mydlić Wam oczu i mówić, że jest to łatwe, proste i przyjemne, ale powiemy Wam jedno - WARTO! Gdy poczujecie zapach, spróbujecie smak i rzucicie okiem na blaszkę pełną rumianych pasztecików - zapomnicie o wszystkich epitetach jakimi potraktowałyście i ciasto
Wypisz Wymalujsama produkcja prowadza w dobry nastrój, nie mówiąc już o wspólnym degustowaniu i wychwalaniu aromatu pod niebiosa.Jest smaczny, zdrowy, lekki a przede wszystkim - bezglutenowy.Genialny jest też na drugie śniadanie. Łatwo można go zabrać ze sobą i cieszyć się nietypowym smakiem. Jak tu pachnie!!! Kochani, chyba jesteśmy w raju! Tak, w bananowym raju z nutą cynamonu. A w tym raju
Wypisz Wymalujbezpiecznym dla osób na diecie. Dla tych którzy go nie znają informacja: nie przypomina ryżu ani troszkę. Smak ma bardzo oryginalny.Całe danie wyszło na prawdę pysznie. Było bardzo łatwe i nie kosztowało nas ani zbyt dużo czasu, ani uwagi, więc zastanawiałyśmy się czy wyjeżdżać do Was z taką prostotą, ale... nasze wątpliwości zostały rozwiane na drugi dzień, kiedy
Wypisz WymalujWeekend! Czas na coś słodkiego dla bliskich. Postawiłam na szybkie i łatwe w wykonaniu czekoladowe muffinki. Są bardzo smaczne i dość słodkie. Przygotowałam je z dodatkiem dojrzałej gruszki i czekolady mlecznej. Smacznego!SKŁADNIKI:- 2 szkl. mąki pszennej- 2 jaja- 3/4 szklanki oleju- 1 szklanka cukru- 2 łyżeczki kakao- 3 łyżki mleka- 1 łyżka jogurtu- 1,5 łyżeczki proszku
SMYKWKUCHNISkładniki:3 duże buraki1 duży ziemniak750 ml bulionu warzywnego lub wody*1 ząbek czosnku2 cm imbiru1 łyżeczka gorczycy2 łyżeczki cukru trzcinowego100 ml koncentratu z buraków2 łyżki
My Culinary ArtMój ulubiony zestaw na chłodne dni - gorąca biała czekolada i cynamonowe ciasteczka :)Składniki dla dwóch osób:2 szklanki mleka1 laska cynamonu1/2 laski wanilii (opcjonalnie
My Culinary ArtDziś przedstawiam przepis na proste, łatwe i bardzo przyjemne danie obiadowe z rewelacyjnej książki Gordona Ramsay’a „Ramsay’s best menus”. Piersi z kurczaka zapiekane w pomidorach wraz z bakłażanem, cukinią i dużą ilością ziół. Polecam!Scroll down for recipe in EnglishPiersi kurczaka zapiekane z bakłażanem, cukinią i pomidorami(4 porcje)Składniki:4 łyżki oliwy z oliwek
karmelowyU mnie, jak widać, Święta pełną parą ;) Przepis na te cynamonowe cudeńka znalazłam na stronie Pannakota i wzbogaciłam o szczyptę imbiru. Wyszły pyszne i chrupkie, nie
My Culinary Art