Dania jednogarnkowe – pomysły na szybkie i pyszne obiady! Dania jednogarnkowe to doskonały pomysł na szybki i pyszny obiad. Sprawdzą się w każdej kuchni, są łatwe w przygotowaniu a do tego pożywne i syte. Wystarczy jeden duży garnek lub głęboka patelnia by przyrządzić smaczne, zdrowe i kolorowe danie. Poniżej przygotowałam zestawienie kilkunastu pomysłów na tak zwane eintopfy czyli obiady(...)Fasolka po bretońsku PRZEPIS TUTAJ *** POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI NA IMPREZĘ KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA – PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ PRZYJĘCIE DLA DZIECI – POMYSŁY NA KOLOROWE MENU KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Dania jednogarnkowe – najlepsze pomysły na szybkie i pyszne obiady! pochodzi z serwisu Blog
Blog z ApetytemLekki i puszysty tort o intensywnym smaku masła orzechowego i ciemnej czekolady. Całość przełamana kwaśnym, cytrynowym ponczem i nutą konfitury pomarańczowej. Tort jest raczej łatwy w wykonaniu, chociaż dosyć czasochłonny, jak to tort... Masa fistaszkowa i mus czekoladowy nie mogą się nie udać, o ile utrzyma się proporcje. Składniki: 3 blaty biszkoptowe - z dużej tortownicy, u mnie(...)sztywną masę. Dodać olej i ubić jeszcze trochę. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao i miksować na najniższych obrotach. Wylać na średnią tortownicę i dokładnie rozprowadzić ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni bez termoobiegu i piec 20 minut. Biszkopty najlepiej upiec dzień wcześniej, żeby odpowiednio wystygły i stężały. Poncz. Wymieszać podane składniki do rozpuszczenia
Ze smakiem bez glutenuDziś zapraszam Was na pyszne placuszki ze skórką cytrynową (na maślance) . Delikatne, proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne na śniadanie. Spróbujcie. Warto tak pysznie zacząć dzień
Słodkie okruszkiOdkąd nadeszła wiosna miałam ochotę na owocowy obiad, taki, który byłby smaczny i sycący. Mój P. mówił, że zjadłby pierogi z jagodami, którymi postanowiłam umilić mu
dom-agi.pljajko 1 szklanka mleka kilka kropel aromatu cytrynowego lub 2 łyżki soku z cytryny oraz 1 galaretka cytrynowa + 3/4 szklanki wody 250 ml śmietanki 30 % Wszystkie składniki na ciasto muffinkowe przygotować wcześniej aby były w temp.pokojowej. Masło rozpuścić i przestudzić. W jednej misce wymieszać składniki suche a w drugiej połączyć składniki mokre. Następnie połączyć zawartość obu misek i wszystko wymieszać(...)który otrzymałam od sklepu przyjemnegotowanie.pl . Rękaw jest bardzo fajny, mały i poręczny, bardzo wygodnie się nim pracuje. Wykonany jest z miękkiego elastycznego tworzywa dzięki czemu krem bardzo łatwo się nakłada do woreczka jak i wyciska. Nie ma problemów też z jego umyciem. Rękaw zawiera pięć wymiennych końcówek więc można z kremu wyciskać różne wzory. Na moje małe poczynania dekoratorskie
Monia miesza i gotujeNa poprawę humoru i pogody dziś delektujcie się recenzją czekolady coraz bardziej znanej marki Vivani. Do tej pory opisywałyśmy z tej firmy białą z mango
Candy PandasŚwięta Wielkanocne za pasem. Jeżeli w ferworze walki o kiełbasę i załatwiania 1000 spraw na ostatnią chwilę zapomnieliście o cieście … mam dla was rozwiązanie. 15 minut ubijania, godzinka w piekarniku i już gotowa piękna baba wielkanocna " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tradycyjnie, szybko i pysznie. Za przepis podziękujcie babci Wiktorii " class="wp-smiley" style="height(...)koniec dodajemy olejek cytrynowy. Masę przelewamy do formy. Ja mam formę silikonową wiec nie smaruję jej wcześniej tłuszczem. Jeżeli macie tradycyjną metalową to dobrze posmarować żeby potem babka łatwo wszyła z formy. Babkę pieczemy w temp 170 stopni przez ok 50 minut. Przed wyciągnięciem dobrze jest sprawdzić patyczkiem czy na pewno się upiekła. Babkę można ozdobić cukrem pudrem lub lukrem
Kulinarna PatilogiaJeśli zjedliście już wszystkie wielkanocne wypieki, ale nadal Wam mało, mam przepis idealny. Idealny także w przypadku wizyty niezapowiedzianych gości. Tą babkę zrobicie w
kolorowotorcikowocytrusów, przygotujecie koktajl, puree, a nawet piękne spirale z warzyw. Jest wyjątkowo prosty i intuicyjny w obsłudze. A do tego (co dla mnie jest ogromną zaletą) niezwykle łatwo się go czyści. Jest niezwykle trwały i odporny. Zdarzyło mi się już nie raz, że któraś misa mi upadła (no cóż… dzieci, pośpiech). I… żadnej rysy. Misy wykonane(...)Jakość w każdym calu. Poniżej znajdziecie kilka przykładowych przepisów, które wykonałam z pomocą Magmixa. Shake truskawkowy Orzechowo-czekoladowa babka na orzechach laskowych Pomarańczowo-limonkowy napój gazowany Krem (baza) do ciast i tortów Pomarańczowe gofry Szybka młoda kapusta z bazylią Gęsty domowy majonez
Słodkie okruszkiszarości. Sprawdźcie przygotowane przeze mnie, propozycje dla Was. Znalazłam wiele pięknych talerzy, w rozsądnych cenach: 1. Biały deserowy talerz Lamella - z piękną linią brzegową, nadaję się do stylizacji ciast, jak i dań w stylu włoskim 2. Talerz deserowy Palette - sama też posiadam te talerze w tonacji błękitnej, warto sięgnąć po biały i szary 3. Talerz deserowy prowansalski Provence(...)Sprawdzą się ornamenty i wzory w kolorze niebieskim, szarym, różu, złota bądź zieleni. Na początek wybieraj delikatne tłoczenia i wzory. Zdjęcie poniżej, jest dobrym przykładem, jak w bardzo łatwy sposób, dodałam kolor nawiązujący do burgundowego koloru barszczyku, poprzez wybór talerza z delikatnymi kwiatkami, właśnie w tym kolorze. Zapewne zauważyliście, że, przy stylizacji żywności, sprawdzają się też, wszystkie "staromodne
SMYKWKUCHNIstopami poszurać po trawie, zerwać kilka kiści kwitnącego bzu i akacji i usmażyć w placuszkach. I celebrować, bo nieprędko się takie dobro powtórzy. Placuszki są błyskawiczne, a proporcje banalnie łatwe do zapamiętania. Żadnego zmóżdżania się w wolny poranek. Muszę zmagazynować energię szarych komórek na walkę z tematem wakacji. W tym roku planujemy wszystko sami i na dziś zaplanowałam ogarnięcie kilku(...)mąkę, cukier, jajko i wlewamy mleko. Miotełką mieszamy do otrzymania jednolitej masy o konsystencji gęstej śmietany. Na patelni rozgrzewamy olej. Moja metoda smażenia polegała na zrobieniu plamy z ciasta i położeniu na niej kwiatów, po czym przykryciu jej większą porcją ciasta. Kwiatom bzu podczas smażenia z pierwszej strony odcięłam nożyczkami wystające łodyżki, żeby dało się je przewrócić. Placuszki wychodzą
les mirabellesBorderlands obfituje w bazyliony przeróżnych broni, rozbrajający humor i wielu badassowych przeciwników, którym możemy nabić więcej niż przysłowiowego guza. Jednocześnie bardzo mało uwagi poświęcono kulinariom Pandory
Nerds KitchenZ okazji premiery nowej części jednej z naszych ulubionych gier, Borderlands, postanowiliśmy, że będzie ona następną pozycją, która przeskanujemy w poszukiwaniu inspiracji na przepis. Mimo, iż
Nerds KitchenNalewka świąteczna To już prawie połowa listopada, a więc można zacząć przygotowywać nalewkę Bożonarodzeniową. Jej sporządzenie jest bardzo łatwe i szybkie, jednak z konsumpcją trzeba niestety poczekać około 4 – 6 tygodni, by smaki i aromaty zdążyły się przegryźć. Jest to aromatyczna i bardzo smaczna nalewka na bazie cytrusów, miodu i bakalii. Ja przygotowuję ją z wódki, jeżeli jednak chcemy(...)tygodni *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Nalewka świąteczna pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemindyka w panierce z mąki ryżowej jest bardzo soczysty w środku, z zewnątrz zaś bardzo chrupiący. Panierka z mąki ryżowej bardzo dobrze trzyma się na sznyclu z indyka i łatwo ją przygotować. Dodatek imbiru sprawia, że kotlet staje się bardzo aromatyczny i przyjemny w smaku. Do panierki dodałam również odrobinę kurkumy, która nadała złocistego koloru i orientalnego smaku. Kotlety(...)pieprzem i solą. Jajko roztrzepać widelcem, następnie dodać przyprawy, sok z cytryny, mąkę ryżową i 1/2 łyżeczki soli. Składniki cały czas mieszać i stopniowo dodawać wodę, ma powstać ciasto o konsystencji gęstej śmietany, po zanurzeniu kotleta nie powinno z niego zbyt mocno spływać. Sznycle po zanurzeniu w cieście, smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni z niezbyt
Kuchcik gotuje