Galaretka z musem brzoskwiniowym.

Galaretka z musem brzoskwiniowym.

Galaretka z musem brzoskwiniowym.

Przepis na : deser

Składniki: 2 galaretki brzoskwiniowe, 5 połówek brzoskwiń z puszki, 200ml śmietanki 30%, 1 x śmietan fix, 6 podłużnych biszkoptów. Przygotowanie: Biszkopty rozłożyć na spód formy.  Jedną galaretkę rozpuścić w 400ml wody i odstawić do ostudzenia. Gdy ostygnie włożyć do lodówki do lekkiego stężenia. Dodać do galaretki pokrojoną w kostkę połówkę brzoskwini. Zalać biszkopty i odłożyć do lodówki do stężenia. Mus brzoskwiniowy: resztę brzoskwiń zmiksować na gładką masę (ja użyłam blendera). Drugą galaretkę rozp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.