kurczak w marynacie - 2015 przepisów (strona:54/135)

Najlepsze skrzydełka kurczaka z grilla 281

Skrzydełka kurczaka ok 50 ml oliwy ok 4 łyżki miodu 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku 1/4 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki papryki 100%  dobrego humoru Wykonanie: Marynata- wszystkie składniki mieszamy I nacieramy udka kurczaka. Miskę przykrywamy folia- odstawiamy na min 1 godzinę do lodówki- najlepiej na całą noc :) Grillowanie udek to 15-25 min - w zależności od wiekości udek . Przy

Smaki Edyty
Roladki z kurczaka z pieczarkami, serem żółtym i suszonymi pomidorkami 489

kurczaka 25 dkg pieczarek, drobno pokrojonych 10 dkg sera żółtego, np. Goudy, Ementaler, morski 5-6 suszonych pomidorków z zalewy, pokrojonych w cienkie paski Do marynaty 2 łyżki oleju przyprawa FIX Knorr soczysty kurczak lub inne Przygotowanie Piersi z kurczaka dobrze umyć, oczyścić z błonek i chrząstek.  Przekroić na pół wzdłuż linii podziału i każdą część na 2 płaskie(...)podwójnej piersi mają  wyjść 4 płaty (w sumie będzie 8 płatów na 8 roladek). Płaty delikatnie rozbić, uważać by się nie rozpadły. Marynata. Do miski wlać 2 łyżki oleju, wsypać 3 łyżki przypraw do kurczaka. Wymieszać i włożyć płaty kurczaka. Po kilku godzinach na każdy płat układać: - po kawałeczku sera żółtego - pieczarki (wcześniej drobno pokroić i usmażyć na oliwie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Karkówka z warzywami 161

jeszcze lepiej sprawdzi się kurczak - którego nie trzeba tak długo marynować a i jego czas obróbki jest znacznie krótszy. Jeszcze kilka słów na temat samej marynaty. Jest przeznaczona głównie do marynowania kurczaka i wołowiny. Mięso, które w niej leżakowało nabiera lekko słodkiego a zarazem wyrazistego aromatu. Jednak pomimo, że przyrządzone w niej mięso wyszło bardzo smaczne, to nie zdecyduję się(...)ponieważ ma w swoim składzie o wiele za dużo cukru i syropu glukozowo-fruktozowego. Składniki: 4 małe kawałki karkówki (lub 2 duże) 1cebula 2 ząbki czonsku ok 3/4 szklanki marynaty do mięs Sempio Bulgogi ( De Care ) 1 opakowanie warzyw na patelnię sól, pieprz Cebulę obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Mięso ułożyć w misce, posypać

My simple kitchen
Skrzydełka na ostro 192

łyżki oleju 3 łyżki sosu sojowego 9 łyżek ostrego ketchupu 3 łyżeczki ostrej papryki Skrzydełka na ostro – przepis: Skrzydełka myjemy, osuszamy i nacieramy „ przyprawą do kurczaka ” Następnie musimy przygotować marynatę do skrzydełek. W tym celu dokładnie mieszamy wszystkie składniki i nacieramy nią umyte wcześniej skrzydełka . Miskę ze skrzydełkami przykrywamy folią spożywczą i wkładamy (najlepiej na całą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak pieczony na piwie z warzywami 176

oliwy wymieszałem z sokiem z jednej cytryny, dwoma przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, otartą skórką z cytryny, szczyptą soli i szczyptą czarnego świeżo zmielonego pieprzu. Tak przygotowaną marynatą natarłem z zewnątrz kurczaka. Otworzoną puszkę piwa włożyłem do wnętrza kurczaka - niejako sadzając go na niej. Ziemniaki gotowałem w mundurkach w osolonej wodzie przez 10 minut. Marchewki obrałem i pokroiłem wzdłuż

Wyprawy kulinarne
Pikantne skrzydełka z kurczaka 358

kilkukrotnie. Do grillowania tych skrzydełek grilla rozgrzewamy do średniej temperatury i grillujemy po 7 minut z każdej strony. Skrzydełka na ruszt powinno się wykładać bezpośrednio wyjęte z marynaty. Pikantne skrzydełka z kurczaka is a post from: naRuszcie.pl The post Pikantne skrzydełka z kurczaka appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Tagin Śródziemnomorski 158

cebula - pomidorki koktajlowe - oliwki czarne i zielone - pół opakowania sera feta - 1 łyżka kaparów - 8 listków świeżej bazylii - sól, pieprz oraz zioła prowansalskie  SKŁADNIKI DO MARYNATY: (będziemy marynować w tym piersi z kurczaka) - pół szklanki sosu sojowego ciemnego - 1 łyżeczka pieprzu cayenne - 1 łyżeczka pieprzu ziołowego - 1 łyżeczka pieprzu białego - 1 łyżeczka kurkumy - 1 łyżeczka curry - 1.5 łyżeczki ziół(...)prowansalskich PRZYGOTOWANIE: Najpierw przygotujemy marynatę, należy zmieszać wszystkie składniki razem w misce i włożyć do niej piersi z kurczaka, odstawiamy to na 20 min do lodówki.    Następnie kroimy wszystkie warzywa. Na dno naszego naczynie układamy cebulę, paprykę i selera naciowego pokrojonego w grube paski, kilka pomidorków koktajlowych oraz 4 ząbki czosnku, posypujemy to sola

Zainspiruj się kuchnią
szaszłyki z piersią kurczaka 147

łyżki oliwy  sól, pieprz ziołowy patyczki na szaszłyki marynata sól, pieprz 1 łyżka octu balsamicznego   1 łyżka  oliwy sposób przygotowania Pierś kurczaka dzielimy na niewielkie kwadraty i mieszamy ze składnikami marynaty, zostawiając w  na godzinę. Cebulę kroimy w cienkie krążki, papryki i boczek na niewielkie kwadraty, a następnie nabijamy kolejno na szpatułkę, razem z wyjętym

Miód i pieprz
Pierś indyka i kury zagrodowej 128

łyżeczka rozmarynu, pół łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka majeranku dodatkowo : siatkę do wędlin, Wykonanie Przygotować marynatę . Rozkroić na plaster filet indyka .Piersi z kurczaka i mięso z indyka obtoczyć w marynacie ,wmasować ja jak najwięcej w mięso. Przełożyć do miski ,przykryć i odstawić na dobę. Po tym czasie  zrolować mięso z indyka ,w środek włożyć piersi

w mojej kuchni
Pomarańczowy kurczak z parowaru 188

zrzucić, więc dziś będzie kolejny przepis na uparowane potrawy. Jako, że jestem zdecydowanym mięsożercą, to do dzis iejszych eksperymentów został wykorzystany kurczak Składniki 4 podudzia z kurczaka 1/2 łyżki skórki pomarańczowej do dekoracji Marynata 1/2 szklanki sosu sojowego 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 2 łyżki stołowe octu jabłkowego 2 łyżki stołowa płynnego miodu 1 mała puszka (70 g) koncentratu pomidorowego(...)duży ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę) 1 łyżka skórki pomarańczowej do marynaty Wymieszać dokładnie wszystkie składniki marynaty. Marynata powinna być dość gęsta, tak, żeby nie spływała z kurczaka. Mięso marynować minimum 3 godziny przed pieczeniem, ale ja zostawiam zazwyczaj mięso na co najmniej 12 godzin. Włożyć do parowaru na tacce do sosu. Parować około 40 - 45 minut. Podawać z warzywami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Marynata miodowo- musztardowa 218

przyczyną mięso stanie się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Delikatny słodko- ostry smak doda mu prawdziwego charakteru. Marynata miodowa idealnie sprawdza się z drobiem. Na moim stole ostatnio zagościła w towarzystwie kurczaka- a dokładniej jego udka. Powiem nieskromnie- palce lizać ;)  Serdecznie polecam ;)  Składniki: pół szklanki oliwy z oliwek 4 łyżeczki naturalnego miodu  4 łyżeczki musztardy  pół łyżeczki(...)papryki sól do smaku  pieprz do smaku  Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i natrzeć nią oczyszczone i osuszone nogi z kurczaka. Mięso marynować w lodówce przez dzień. Podczas pieczenia co jakiś czas mięso polewać marynatą.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Pieczone skrzydełka z indyka 187

większą zawartość białka. Indyk jest również bardziej wybredny w zjadaniu paszy, dlatego zazwyczaj są karmione lepiej niż kurczaki. Warto zatem czasami zamiast kurczaka wybrać indyka, bo jedynym minusem tego drugiego jest większa cena... :) Czas przygotowania: 1h w marynacie + 75 minut(...)pieczenia. Ilość porcji: 4 Składniki: 4 skrzydełka z indyka 8 łyżeczek miodu 4 łyżeczki sosu sojowego 4 ząbki czosnku Ostra papryka cytryna Sól, pieprz Skrzydełka z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą. Przygotowujemy marynatę; miód mieszamy z sosem sojowym, wyciskamy do tego sok z ¼ cytryny. Do marynaty wyciskamy czosnek, dodajemy sól, pieprz i ostrą paprykę. Skrzydełka mieszamy z marynatą i odstawiamy

Kolizje Smaków
Makaron stir-fried z kurczakiem i warzywami 272

kurczaka 1 łyżeczka starty imbir 3 ząbki czosnek 1 łyżka sos sojowy 1 łyżka sos chilli 1 łyżka oliwy 0,5 łyżeczki vegeta pieprz 2 cebulki 1 papryka czerwona 1 marchew 2 łodygi szczypior 10 pomidor koktajlowy 0,5 mały ogórek 10 szt. pieczarki 1 żółtko 1 łyżeczka czarny sezam olej do smażenia sól chilli Wykonanie: Zrobić marynatę(...)łyżeczki imbiru, 1 ząbka posiekanego czosnku, sosu sojowego, sosu chilli, przyprawy do dań Kucharek, szczypty pieprzu i oliwy. Wszystkie składniki wymieszać i włożyć do marynaty pokrojonego w paski kurczaka. Odstawić na 0,5 godziny. Warzywa cebulki, paprykę, marchew, szczypior i ogórek pokroić w paski. Pieczarki w plasterki, a pomidorki koktajlowe przekroić na połowę. Makaron ryżowy włożyć do wrzątku

Kulinarny karnet Christophera
Tagliatelle ze szpinakiem i piersią z kurczaka 273

Moją dzisiejszą propozycją na danie z makaronem jest Tagliatelle ze szpinakiem. To szybkie w przygotowaniu, pożywne oraz sycące danie, które zaspokoi kubki smakowe niejednego smakosza.  Składniki: - pierś z kurczaka - 1 sztuka  - szpinak (świeży) - 150 g  - pełnoziarnisty makaron typu tagliatelle - 1 szklanka  - jogurt naturalny - 1 opakowanie  - orzechy włoskie - 5 sztuk  - ser Feta - 1/4 kostki(...)pieprz  Sposób przygotowania:  Mięso pokroić na podłużne paski. W miseczce przygotować 2 łyżki jogurtu naturalnego, z pieprzem oraz słodką papryką, całość dokładnie wymieszać. W marynacie obtoczyć pierś z kurczaka, pozostawić na 20 min, a następnie mięso ugrillować na patelni (bez dodatku tłuszczu). Pozostałą część jogurtu podgrzać w rondelku wraz z gałką muszkatołową, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną bazylią

Fit-amina
Danie chińskie 279

Składniki:  2 podwójne piersi z kurczaka 1,5 szklanki ryżu dwie garście rodzynek kapusta pekińska tłuszcz do smażenia marynata: 2 jajka 2 łyżeczki(...)mąki ziemniaczanej 4 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki "Maggie" w płynie 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki chilli Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Wkładamy do miski. Dodajemy składniki marynaty. Mięso dokładnie mieszamy. Dokładamy rodzynki. Odstawiamy do lodówki na min. dobę. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kurczaka smażymy na tłuszczu. Dodajemy posiekaną kapustę. Dusimy

Pobite gary Barbary