kurczak w marynacie - 2015 przepisów (strona:60/135)

Souvlaki z grillowanymi warzywami 262

szaszłyki w towarzystwie cukini, bakłażana i pieczarek. Oczywiście nie mogło zabraknąć sosu tzatziki. Souvlaki z grillowanymi warzywami Składniki: 3 piersi z kurczaka 1 średni bakłażan 2 młode cukinie 20 dag pieczarek patyczki do szaszłyków olej Marynata do szaszłyków: 2 łyżki suszonego oregano(...)łyżka suszonego tymianku 1 łyżka rozkruszonego suszonego chilli 1/3 szklanki oliwy 2 łyżki octu winnego sól Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy w kawałki 3 cm x 3 cm. Składniki marynaty mieszamy, (dwie łyżki odlewamy do innej miseczk), i dodajemy do niej mięso. Odstawiamy na co najmniej 3-4 godziny, im dłużej tym lepiej. Po tym czasie

Kulinarne przygody Gatity
Wrorek: Kurczak po koreańsku 158

bardzo prosta metoda na aromatyczne pieczone mięso w słodko-słonej glazurze. Czas przygotowania: 10 minut Czas pieczenia: 30-40 minut Liczba porcji : 2 duże Dobrze przyprawić kurczaka to jest nie mała sztuka. Marynata, mieszanka ziół, przypraw, która sprawi, że mięso będzie aromatyczne i smaczne jest na wagę złota. Bo nie ma nic lepszego niż chrupiący, soczysty kurczak. Sposobów na osiągnięcie

Niedzielny kucharz
Udka z kurczaka z brokułami i pomidorkami koktajlowymi 152

Znudziły się wam zwykłe udka z kurczaka? Zapraszam na udka zapiekane, w marynacie cytrynowo-bazyliowej, z brokułami i pomidorkami koktajlowymi. Robi się je szybko i jeszcze szybciej zjada. Do przygotowania dania wykorzystałam udka firmy NASZ KURCZAK . Produkty te charakteryzują się specjalnym system jakości WIPASZ, czyli jest to optymalny program karmienia kurcząt, nadzorowane hodowle, nowoczesny system dzielenia i pakowania, hermetyczne opakowanie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tahini burger! Przekąsisz? 283

zioła (bazylia, tymianek, oregano) natka pietruszki, rozmaryn ząbek czosnku pieprz czarny sól bułka pełnoziarnista sałata rzymska pieczarka hummus (domowej roboty) sezam do oprószenia Pierś z kurczaka umyłam, osuszyłam, lekko rozbiłam. W miseczce przygotowałam marynatę z oliwy i wszystkich suszonych i świeżych ziół i przypraw. Marynowałam kurczaka ok. 1h w lodówce. Po tym czasie mięso grillowałam. Bułkę przekroiłam. Ułożyłam sałatę rzymską

bastalena
Pieczone udka z kurczaka 207

części przykręgosłupowych można ugotować fasolówkę ) i oprószyć delikatnie solą. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z pozostałymi składnikami. Dno brytfanki lub naczynie żaroodporne posmarować odrobiną oleju. Kawałki kurczaka smarować z obu stron powstałą marynatą i układać jeden obok drugiego w naczyniu. Naczynie przykryć folią aluminiową i odstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Można tak przyprawionego kurczaka pozostawić w lodówce

Kuchcik gotuje
Sos Bourbon do grillowanych kawałków kurczaka 196

Piersi z kurczaka są praktycznie beztłuszczowe, są doskonałym źródłem zdrowej żywności ale podczas ich grillowania musimy pamiętać żeby zapobiegać ich wysuszaniu. W tym celu należy używać marynat, a równomiernie przycięte piersi z kurczaka grillować krótko i w wysokiej temperaturze. Podczas grillowania innych kawałków kurczaka takich jak, podudzia, uda, piersi ze skórą, będziemy potrzebować grillować te kawałki wolniej i w niższej

naRuszcie
Szaszłyki drobiowe z dipem czosnkowo-miętowym 142

przyjemnie. Danie jest smaczne, dietetyczne i u mnie w domu wszyscy zjadamy je przyjemnością  Polecam na niedzielny obiad. Składniki: 3 podwójne piersi z kurczaka  2 żólte papryki 2 czerwone cebule   Marynata: 4  łyż ki  oliwy   2 łyżki  octu balsamicznego  2 ząbki  czosnku przeciśniętego przez praskę 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki(...)pokrojonej mięty sól do smaku (wszystkie składniki  ze sobą  wymieszać) Sposób przygotowania :   Kurczaka kroimy w  sporą  kostkę, cebulę i paprykę   w  plasterkii. Na zwilżone patyczki  nadziewamy na  przemian warzywa i mięso.Wszystko  smarujemy marynatą i odstawiamy na  2 godziny do lodówki.  Pieczemy przez  25  minut

Gosia gotuje
Szaszłyki drobiowe w ziołowej marynacie 211

Szaszłyki drobiowe w całkowicie nowej marynacie. Pomysł na tą marynatę narodził się kilkanaście dni temu i próbowałem go na wieprzowinie lecz to nie było to, natomiast do drobiu pasuje rewelacyjnie i tym samym polecam Wam wypróbowanie. Składniki (na 5 szaszłyków): podwójna pierś kurczaka (ok 0,5kg) 1 papryka 2 średnie cebule 150 gr boczku wędzonego 3 łyżeczki pesto bazyliowego(...)szklanki oleju rzepakowego patyczki do szaszłyków Przygotowanie : Zaczynam od przygotowania marynaty czyli od połączenia w misce pesto bazyliowego, chrzanu, oliwy i majeranku. Do przygotowanej marynaty wrzucam oczyszczoną i pokrojoną na ok 15 kawałków pierś kurczaka i marynuję minimum 4h. Paprykę i cebulę oczyszczam i kroję na mniejsze kawałki a boczek w plasterki. Wszystkie składniki szaszłyków nabijam na moczone w wodzie

Mechanik w kuchni
Udzce z kurczaka w dymnym sosie 132

różnych potraw. Naturalny dym wędzarniczy w płynie oraz olej o dymnym aromacie kupicie w sklepie  Dobra kiełbasa . Udźce z kurczaka  w dymnym sosie Czas przygotowania: 60 minut + marynowanie Składniki Marynata: 500 ml wody 1 łyżka soli 3 łyżki  naturalnego dymu wędzarniczego w płynie do kurczaka 8 udźców z kurczaka 2 duże cebule 2 łyżki

Kulinarne przygody Gatity
KURCZAK W SOSIE PORZECZKOWYM 141

smakowa.   kurczak 3 łyżki miodu główka czosnku sól masło-nie margaryny   Sos: ~~~~~~ 6 łyżek dżemu porzeczkowego 400 ml.bulionu 2 goździki 1 łyżeczka cukru sól `~~~~~~~~~~~~~~~~ Kurczaka pokroić na kawałki.Umyć,osuszyć.Zrobić marynatę z czosnku i miodu.Czosnek obrać,pokroić dodać miód i wszystko razem zmiksować na pastę.Posmarować kurczaka i zostawić na noc w lodówce .Kurczaka posolić, opiec

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
O kurcze pieczone 2 ! "Rosół z pieczonej kury." Wywar. Bulion z pieczonego kurczaka. 133

pieczonej kury ma naprawdę zaskakująco dobry smak! Smak Twojego bulionu będzie oczywiście uzależniony od przypraw,których użyliście przy pieczeniu kurczaka, nie martwcie się więc,że resztki z kurczaka są przesiąknięte przyprawami z marynaty. Na pierwszy raz warto jednak doprawić pieczyste bezpiecznymi, ulubionymi przyprawami by nie przeszkadzały Wam w bulionie. Nie trzeba rezygnować z  weekendowego rosołu mając przytarganą z targu(...)sałatkę, pasztet. 9. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. lanymi kluskami bądź makaronem. 9. Jeśli to ma być makaron - użyj nitek by uniknąć marudzenia wspólników do zjedzenia rosołu z pieczonego kurczaka

U Fiolki
O kurcze pieczone 2 ! "Rosół z pieczonej kury." Wywar. Bulion z pieczonego kurczaka. 181

pieczonej kury ma naprawdę zaskakująco dobry smak! Smak Twojego bulionu będzie oczywiście uzależniony od przypraw,których użyliście przy pieczeniu kurczaka, nie martwcie się więc,że resztki z kurczaka są przesiąknięte przyprawami z marynaty. Na pierwszy raz warto jednak doprawić pieczyste bezpiecznymi, ulubionymi przyprawami by nie przeszkadzały Wam w bulionie. Nie trzeba rezygnować z  weekendowego rosołu mając przytarganą z targu(...)sałatkę, pasztet. 9. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. lanymi kluskami bądź makaronem. 9. Jeśli to ma być makaron - użyj nitek by uniknąć marudzenia wspólników do zjedzenia rosołu z pieczonego kurczaka

Fiolka w kuchni
Kurczak w cytrynie i oregano 169

ciepło ze skarmelizowanymi wcześniej plasterkami cytryny i najlepiej ryżem. Podobne przepisy Paella z owocami morza i kurczakiem Kurczak panierowany po amerykańsku Polędwiczki z kurczaka w panierce Kurczak w pomarańczowo-miodowej marynacie .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4 !important(...)related_post .relatedthumb:hover .yuzo-img { opacity: 0.7; -webkit-transform: scale(1.2); transform: scale(1.2); } jQuery(document).ready(function( $ ){ jQuery('.yuzo_related_post .yuzo_wraps').equalizer({ columns : '> div' }); }); Post Kurczak w cytrynie i oregano pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Bułka z kurczakiem i camembertem na prowiant 168

męża na wyjazd..a rano na wspólne śniadanko Bułka z kurczakiem i camembertem  SKŁADNIKI 4 zwykłe bułki 4 piersi z kurczaka 1 camembert 2 pomidory sól, pieprz, zioła do marynaty, oliwa z oliwek, świeża bazylia, czosnkowa oliwa z oliwek Oczyścić kurczaka, delikatnie utłuc. Zamarynować w soli, ziołach i oliwie z oliwek. Grillować na 4 do pięknego zarumienienia. Jeśli macie

MarciochaKucharzy
Pierś z kurczaka na warzywnej kaszy jaglanej. 390

pierś z kurczaka szczypta kurkumy 2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów 1/2 łyżeczki startego imbiru 1 ząbek czosnku pieprz pomarańczowy Skworcu (można wykorzystać inny) sól Kurczaka kroimy na 4 kawałki. Łączymy wszystkie składniki marynaty (kurkumę, oliwę, imbir, posiekany czosnek, pieprz pomarańczowy, sól). Dokładnie mieszamy, wcieramy w kurczaka. Wstawiamy kurczaka do lodówki co najmniej na 2h, najlepiej zostawić na całą

Brzuszki Łakomczuszki