kurczak w marynacie - 2015 przepisów (strona:55/135)

Nuggetsy z piersi kurczaka w płatkach kukurydzianych 355

Nuggetsy w płatkach kukurydzianych to świetna przekąska, idealny dodatek do sałatek. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Słońce na talerzu 224

imbir, sok z limetki, skórkę z limetki i jedną łyżkę oleju. Wrzucamy kurczaka, dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok 5 minut. Na patelni szklimy posiekaną cebulę, dodajemy kurczaka (wraz z resztkami marynaty) i dusimy razem ok 8-10 minut często mieszając. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy cukier, pastę curry, kurkumę i całość dokładnie mieszamy i gotujemy przez około 1 minutę

sierotka maRysia w kuchni
Udka w sezamowej panierce. 127

pieke w rękawie, wcześniej je marynując. Tym razem postanowiłam to zmienić .Zamiast rękawa  - sama brytfanka i wyszło równie smacznie. Zatem polecam ;-)   Składniki; 3 uda z kurczaka 2 łyzki sezamu   Marynata; 3 łyzki pikantnego keczupu 3 łyzki sosu sojowego 2 łyzki oleju sól, pieprz 2 łyzki płynnego miodu łyzeczka papryki w proszku       Mięso myjemy

Radość kipiąca uśmiechem.
Kurczak egzotyczny z grilla 201

Sezon grillowy trwa w najlepsze, upały wręcz zachęcają do spożywania posiłków na balkonach, tarasach czy nad wodą. Dlatego zapraszam dzisiaj na kurczaka z grilla w marynacie lekko egzotycznej z dodatkiem soku z ananasa. Smacznego. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Grillowane szparagi 216

Przepis jest banalny! Szparagi umyć i surowe położyć na rozgrzany grill. Grillować aż staną się miękkie i chrupiące. Do szpargów polecam sos jogutowy lub czosnkowy. Do tego kurczak z grilla w marynacie miodowo-musztardowej. Mmmm pycha! fot. Justyna Hącza  Continue Reading

Głodni Wrażeń - fit przepisy
Sos barbecue 126

Świetny jako dodatek do dań mięsnych lub warzywnych. doskonale sprawdza się również jako marynata do żeberek czy kurczaka. Spróbujcie sos jest naprawdę łatwy w przygotowaniu a efekt jest wprost rewelacyjny. Składniki: 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki czerwonego wytrawnego wina ( lub półwytrawnego wg uznania) 4 łyżki soku pomarańczowego 4 łyżki keczupu 2 łyżki miodu 3 łyżki sosu jasnego sojowego

Wielki apetyt
Nuggetsy z piersi kurczaka w płatkach kukurydzianych 470

Nuggetsy w płatkach kukurydzianych to świetna przekąska, idealny dodatek do sałatek. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Polędwiczki w cykorii z szynką szwarcwaldzką 186

słodka wędzona do smaku 15 liści cykorii 5 plastrów szynki szwarcwaldzkiej  PRZYGOTOWANIE: Do miseczki wlewamy olej, dodajemy czubricę, sól oraz paprykę i całość mieszamy. Polędwiczki z kurczaka myjemy, wkładamy do marynaty i marynujemy 20 minut. Liście cykorii składamy po 3 w łódkę, następnie nakładamy polędwiczkę, oprószamy dodatkowo czubricą i zawijamy w szynkę szwarcwaldzką. Układamy w naczyniu do zapiekania, polewamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Batoniki-dopalacze (nie tylko dla dzieci!) 274

drugiego śniadania, obiadu, kolacji...mmm... już nie mogę doczekać się tych wspaniałości! (Właśnie "przegryza się" moje ciasto na kokosowo-czekoladowe pancakesy, a w lodówce kurczak pławi się w marynacie...) Nie wiem, jak Wy ale ja cieszę się jak dziecko, kiedy wiem, że coś jest jednocześnie przepyszne, zdrowe i gotowe w zaledwie chwilę. Od kiedy je pierwszy raz zobaczyłam, zapragnęłam

Gotowanie to kochanie
Kurczak w zalewie octowo-pomidorowej 392

taki kurczak ..a teraz jest w sumie tak samo przyrządzony,ale dodatkowo jest w zalewie octowo-pomidorowej..polecam..bo jest naprawdę pyszny..kiedyś już robiłam  kurczaka w podobnej zalewie.. skrzydełka marynata kleiwo panierka american crispy chicken Marynowanie: 50 g [ porcja na 3 kg skrzydełek] marynaty wsypać do 1 l zimnej wody i dobrze wymieszać.Przygotowane kawałki kurczaka włożyć

Moje domowe kucharzenie
Pierś kurczaka w cytrynowo tymiankowej glazurze 204

miód, oliwę, posiekany czosnek, łyżkę tymianku. WYmieszać i polać po kurczaku. Doprawić solą i pieprzem. Piec bez przykrycia w rozgrzanym piekarniku przez 35-40 minut, przewracając kurczaka co 10 minut. Marynata powinna zgęstnieć i przykleić się do mięsa. Posypać resztą tymianku. SMACZNEGO !!! Dlaczego wolę aluminiowe tacki w tym przypadku? Gdy po raz pierwszy przygotowywałam tą potrawę piekłam piersi w naczyniu

Blondynka Gotuje
Pałki z kurczaka pieczone 373

mnie przyprawy trudno określić jakie..chyba wszystkiego po trochę co było pod  ręką..ha ha..a efekt  końcowy .... pyszny..Do marynowania kurczaka użyłam miski ..rewelacja ... wystarczy włożyć do miski, wlać  marynatę, zamknąć pokrywę i odpowietrzyć.Zakręcić miską i odstawić do lodówki.Prosto, szybko i bez brudzenia rąk..i oczywiście mięsko szybciej się zamarynuje w takiej misce. pałki(...)kurczaka miód Ketchup Develey oliwa dowolne przyprawy wedle gustu Składniki marynaty wymieszać i zalać pałki.Wymieszać wszystko razem i odstawić do lodówki do zamarynowania.Przełożyć na blaszkę, dodać marchewkę i piec do miękkości mięsa

Moje domowe kucharzenie
Kurczakowe kotleciki z mozzarellą i pieczarkami 169

widelcem dwa jajka, po czym dodajemy do nich mąkę i przyprawy (szczypta soli i pieprzu; pozostałych przypraw po 1-2 łyżeczki). Marynatę dokładnie mieszamy. Ma ona konsystencję ciasta, dzięki czemu możliwe będzie łatwe usmażenie kotlecików :) Umytego i ususzonego kurczaka kroimy w drobną kostkę - bardzo ważne, jest, aby kostka była drobna, gdyż(...)ułatwia to utrzymanie pożądanego kształtu kotlecika i ułatwia jego smażenie. Pieczarki kroimy i gotujemy do miękkości. Ser mozzarella również kroimy w drobną kostkę.  Wszystkie składniki - kurczaka, pieczarki i ser wrzucamy do marynaty i dokładnie mieszamy. Całość powinna być dość gęsta. Patelnię nagrzewamy i na odrobinie oliwy z oliwek smażymy małe kotleciki (około 2 łyżek składników). Gotowe! Smacznego! :) aakuku

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Kurczak z rożna 215

związania kurczaka'; document.write(" "); Krok 1 Kurczaka moczymy w zimnej wodzie około 2 godzin, aby był bardziej soczysty. Następnie osuszamy go ręcznikiem i nacieramy solą oraz pieprzem. Składniki marynaty mieszamy i smarujemy nimi kurczaka – z zewnątrz i wewnątrz. Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Krok 2 Rozgrzewamy piecyk do 200 stopni. Kurczaka nabijamy na rożen, po czym związujemy

Kuchnia Bazylii
Kurczę pieczone na piwie 347

pieprz. Opcjonalnie proponuję dodanie również soku z połówki pomarańczy i łyżkę miodu. Tak powstałą marynatą nacieramy ptaka od środka oraz z zewnątrz i pozostawiamy na noc w lodówce, by miał czas "przejść" jej smakami. Przed wstawieniem do piekarnika delikatnie palcami odchylamy skórę na piersiach kurczaka i wkładamy pod nią dwa kawałki wielkości 1/3 kostki każdy oraz spora ilość świeżych gałązek(...)dołu i tam również wkładamy pozostałą przepołowioną cząstkę masła i tymianek. Proponuję by pod skórę dodać po kilka suszonych pomidorów, które są miłym urozmaiceniem :) Sokiem z marynaty jaki pozostał w naczyniu polewamy kurczaka. Możecie wstrzyknąć go również w mięśnie, jeśli macie strzykawkę z grubą igłą. Następnie w środek ptaka wkładamy otwartą wcześniej puszkę piwa, która ma stać się oparciem

Taste Of My Day