rumiano. Następnie wlewam mleczko kokosowe i wodę. Całość mieszam i duszę ok 5 min dodaję koperek i czerwoną paprykę w płatkach. Mieszam. Duszę aż całość zrobi się gęsta. Podaję z pieczonymi kulkami ziemniaczanymi
Gotowanie Patkikilka łyżek cukru pudru, a dopiero potem stopniowo dodawałam mascarpone. Użyłam też 2 barwników w żelu – niebieskiego i zielony, oraz kilka ozdób typu płatki śniegu, drobniutkie białe i srebrne kuleczki (spódnica Elsy) oraz czerwone kulki (spódnica Anny). Przygotowałam jedną jasną masę i podzieliłam ją na części. Odłożyłam kilka łyżek jasnej masy, a pozostałość podzieliłam na 2 równe części
Trzeci talerzTago z żurawiną) 70g płatków owsianych 4 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka syropu z agawy lub miodu DO DEKORACJI świeże figi lub gruszki płatki owsiane świeże listki tymianku drobne ozdoby cukiernicze, np.kolorowy cukier lub kulki zbożowe Zapisz
Karo in the Kitchenniektórych może być trochę za słone przez sporą ilość sera. Ja jestem pewna, że na pewno tam na nie wrócę Lemon posset / crumble z płatków kukurydzianych i suszonych malin – 26 zł To właśnie ta czarna kulka, którą pokazywałam na Instagramie. W środku niej był delikatny, cytrynowy, słodki krem, który rozpływał się w ustach. Genialne. Połączenie tego deseru ze świeżymi owocami
Kuchnia Bazyliipieczenia i kardamon (dodaję go, bo lubię jego delikatnie eukaliptusowy aromat, ale możecie dodać inną ulubioną przyprawę). Gdy składniki się połączą dodajemy płatki owsiane, skórkę i sok z cytryny, wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy kulki wielkości małej mandarynki lub mniejsze, jeśli wolicie mniejsze ciasteczka, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie spłaszczamy palcami. Z podanej ilości wychodzi
Cooking Monsterpuszystości. Dodać masło orzechowe, jajko i po wymieszaniu - aromat waniliowy/śmietankowy. Następnie masę należy dokładnie połączyć z mąką i na końcu - z płatkami. Czekoladę posiekać i wmieszać do reszty składników. Z ciasta formować kulki - odrobinę większe od orzecha włoskiego. Kuleczki spłaszczać i układać (w sporych odstępach, bo rozrosną się na boki) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
Di gotujecukrem pudrem – masa musi być biała i gęsta niczym krem do ciasta. Dodajemy jajko, miksujemy do połączenia. Do gotowej masy dodajemy mąkę, proszek, płatki owsiane, orzeszki, żurawinę i zagniatamy ciasto. Nabieramy porcję ciasta, formujemy kulkę i rozpłaszczamy ją na dłoni. Przygotowane ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 190*C. Ciastka powinny
Gotowanie i blogowaniemikserem masło, cukier i cukier wanilinowy. Następnie dodajemy jajka i znowu miksujemy Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i wyrabiamy jednolitą masę. Dodajemy płatki kukurydziane i rodzynki, oraz całość dokładnie mieszamy. Z ciasta robimy kulki wielkości orzechów i rozkładamy w papierze do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180’C (termoobieg 160’C) przez 15-20 minut. Gotowe
KasiaiKrzysiu.plmaślaną masę przesiać mąkę i kakao, dodać proszek do pieczenia, wymieszać mikserem (ma powstać gęsta kruszonka, patrz FILM ). Dodać poszatkowaną czekoladę, płatki kukurydziane i wymieszać rękoma. 3. Z ciasta formować w rękach kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczać (proszę między ciasteczkami zachować odstępy). Piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg
Mała Cukierenkamaślaną masę przesiać mąkę i kakao, dodać proszek do pieczenia, wymieszać mikserem (ma powstać gęsta kruszonka, patrz FILM ). Dodać poszatkowaną czekoladę, płatki kukurydziane i wymieszać rękoma. 3. Z ciasta formować w rękach kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczać (proszę między ciasteczkami zachować odstępy). Piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg
Mała Cukierenkaząbki czosnku- przeciśnięte przez praskę sól i pieprz do smaku POZOSTAŁE SKŁADNIKI: 500 g ziemniaków młodych 1 łyżka masła szczypta nasion chilli prażone płatki czosnku PRZYGOTOWANIE: Mięso wymieszać z wyżej wymienionymi składnikami i uformować kulki po czym lekko je spłaszczyć. Smażyć na patelni bez dodatku tłuszczu. Ziemniaki ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie. Gdy będą już miękkie przełożyć
ClauditteMissCookingwsypuję płatki owsiane i zalewam litrem ciepłej wody. Zakrywam ściereczką i odstawiam słoik w ciepłe miejsce. Trzeciego dnia, gdy pojawią się bąbelki, mieszam płatki i dodaję przyprawy: 2 ząbki czosnku, 2 listki laurowe, kilka kulek ziela angielskiego lub pieprzu i majeranek. Aczkolwiek przyprawy nie są konieczne do powstania zakwasu, dodają tylko smaku. Zakwas jest gotowy po kolejnych dwóch, trzech
prawdziwe jedzenieJajka ucieramy z cukrami na puszystą masę, stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wystudzoną margarynę. Dokładnie mieszamy a następnie dodajemy płatki kukurydziane, orzechy i połamaną czekoladę. Ponownie mieszamy. Z masy formujemy kulki, mocno ściskamy i lekko spłaszczamy. Ciastka pieczemy w 180 C przez około 20 minut na złoty kolor
Zainspirowana w kuchnipłatków kasztanowych 15g aloesu kandyzowanego Wszystkie składniki należy dokładnie połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu do ciasta wmieszać płatki kasztanowe oraz kawałki aloesu kandyzowanego. (Aloes dodatkowo pokroiłam na mniejsze części.) Z masy uformować kulki nie co mniejsze od orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczeni. Ciastka piec w rozgrzanym(...)piekarniku przez około 17 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Ostudzić na kratce i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Mąkę , płatki kasztanowe , aloes oraz cukier złocisty z melasą możecie nabyć na stronie sklepu Radix
Di gotujeUwielbiam kokos i musiałam wypróbować ten przepis..kulki wyglądały tak pysznie i mnie skusiły...czytałam także komentarze zachwalające te kulki ..no i jestem zawiedziona..w sumie były niby zjadliwe ,ale takie jakby gumiaste i mało słodkie, pomimo , że i tak dałam więcej cukru niż w przepisie..Spodziewałam się czegoś lepszego...no , ale komentarze z taką samą(...)dałam więcej ] cukier waniliowy 15 g płatków migdałowych wiórki kokosowe Do garnka wlać mleko, wodę i wsypać kaszę mannę oraz cukier. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając tak długo, aż kasza będzie gęsta. Do gorącej kaszy wsypać płatki migdałowe i wymieszać. Kaszę odstawić do lekkiego przestygnięcia. Z lekko ciepłej kaszy formować kulki i obtaczać w wiórkach kokosowych
Moje domowe kucharzenieCZEKOLADOWE KULKI GRANOLI SKŁADNIKI (na kilka porcji deseru): 1/4 szklanki kaszy manny 2/3 szklanki płatków 5 zbóż 1/4 szklanki otrąb żytnich 1/4 szklanki wiórków kokosowych 60 g pokruszonej czekolady (najlepiej min. 50% kakao) 4 łyżki oleju 3 łyżki miodu około (ale nie więcej niż) 1/4 szklanki zimnej wody szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wszystkie składniki łączymy(...)jest dosyć sypka i lepka, warto co jakiś czas umyć ręce, ułatwi dalsze lepienie kuleczek. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie czekamy chwilę aż przestygną. CZEKOLADOWE KULKI GRANOLI W MUSIE BANANOWO-JOGURTOWYM: SKŁADNIKI (na 1 porcję): przygotowane wcześniej kuleczki granoli 1 mały jogurt naturalny 1 banan SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na dnie pucharka układamy kuleczki granoli. Kroimy
wege i kropkaupiekłam wcześniej. Wsypałam połowę kakao, dodałam masło orzechowe i cukier puder. Wymieszałam. Z masy formowałam kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Każdą kulkę zważyłam. Ich waga wahała się między 25 a 30 g. Potem obtoczyłam je w kakao, a część w posiekanych płatkach migdałowych Gotowe trufle wstawiłam do lodówki. Po schłodzeniu wyjęłam z lodówki i... ...wyłożyłam
Kuchnia u Krysipuszki Koncentrat pomidorowy – 3-4 łyżeczki Cebula – 2 sztuki Marchewka – 2 sztuki Ziele angielskie – 2 kulki Jałowiec – 1 kulka Liść laurowy – 2 liście Olej lniany – 8 łyżek Nori – 1 sztuka Płatki drożdżowe – 3 łyżki Sos sojowy/Tamari ciemny – 4 łyżki Papryka wędzona – 1 łyżeczka Olej kokosowy/rzepakowy – do smażenia
Blendmanszklanki płatków owsianych pełnoziarnistych 10 łyżek mleka 4 łyżki miodu 100g masła 3 łyżki mielonej łuski gryczanej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka cukru waniliowego (ewentualnie) Przygotowanie: Mleko, miód, cukier i masło umieścić w rondelku, podgrzewać, aż masło się rozpuści a składniki połączą. Dosypać płatki owsiane i cynamon, wymieszać łyżką - masa będzie lepka i gęsta. Odstawić do napęcznienia płatków i lekkiego(...)przestudzenia na 10 - 15 minut. Po tym czasie nabierać łyżką porcje masy, formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego w zwilżonych dłoniach. Układać na desce lub talerzu wyłożonym folią spożywczą. Schłodzić 1 - 2 godziny w lodówce. Gotowe można polać czekoladą, lukrem, posypać cukrem pudrem, ja nie robiłam z nimi nic więcej, a i tak były wspaniałe
Cakes By Kejtmogę by doścignąć smakiem choć w części tego znanego giganta. Składniki: filet z kurczaka jajko bułka tarta mąka płatki kukurydzaine sól, pieprz biały, papryka słodka, kminek mielony olej sos BBQ kukurydza ser żółty edamski ser mozarella w kostce mozarella w kulce tortilla Jajko wbijam do miseczki i dodaję do niego sól, pieprz, słodką paprykę, mielony kminek – mieszam. Do oddzielnej
MojaQchnia.ploliwy 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 3-4 łyżki przecieru pomidorowego Suszone oregano lub zioła prowansalskie 2 kulki mozzarelli o obniżonej zawartości tłuszczu Pół słoiczka karczochów Contessa od DeCare.pl Salami Kilka pieczarek Czarne oliwki Listki świeżej bazylii Płatki owsiane blendujemy, aż powstanie z nich mąka. Mieszamy w dużym naczyniu razem z mąką pełnoziarnistą, cukrem i solą(...)dobrze się ze sobą sklejać, aby można było wykleić nim blachę. Ciasto smarujemy przecierem pomidorowym i posypujemy suszonym oregano lub ziołami prowansalskimi. Następnie układamy mozzarellę ( u mnie jedna kulka starta na dużych oczkach, druga poszarpana w większe kawałki), salami, karczochy, obrane i pokrojone w plasterki pieczarki oraz oliwki. Na koniec posypujemy listkami świeżej bazylii. W kładamy do nagrzanego
Zawsze głodna!wrzątkiem, wyrabiamy ciasto. Do podsypania używamy zmielonych płatków. Ciasto przepis z dodatkami: Płatki owsiane mielimy. Szpinak zalewamy wrzątkiem i blendujemy. Zalewamy zmielone płatki, dodajemy czarnuszke utartą w mozdziezu i wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy kulkę, wkładamy do miski, przykrywamy mokrą ściereczka. Farsz: Brokuły i marchew gotujemy na parze. Przestudzamy. Blendujemy wszystkie składniki oprócz zielonej cebulki
Szkrab Je Samkatarzynki w czekoladzie + 1 drobno pokrojona do posypania sosu 1 szklanka piwa porter 2 łyżki miodu rzepakowego Świeżo mielony pieprz oraz sól 3 kulki mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku Olej rzepakowy 3 łyżki masła klarowanego Płatki chili Stek wyjmujemy z lodówki na 15 minut przed smażeniem, delikatnie oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Szpinak gotujemy na parze. Gdy będzie już
Kuchnia na wzgórzułyżki kakao 100 ml mleka Przygotowanie : Wymieszać masło z cukrem. Do masy dodać jedno jajko i wymieszać. Następnie dodać mąkę, płatki owsiane i proszek do pieczenia. Całość wymieszać. Rozłożyć na blaszce formując kulki. Piec 15 minut w 200 °C przez 15 minut. Ciastka ostudzić. Polewa: W garnku rozpuścić masło, dodać cukier, kakao. Wymieszać i wlewać powoli mleko
Słodka Strefaładowarka potreningowa. Ich przygotowanie to zaledwie chwila, więc zainwestuj tę chwilę, aby przygotować pyszny i wartościowy deser, który zjesz po treningu. Kulki mocy po mojemu: Składniki na około 15–18 sztuk: 2 szklanki mieszanki orzechów 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka suszonych daktyli, namoczonych godzinę we wrzątku 1 łyżka oleju kokosowego (opcjonalnie) ulubione przyprawy: kakao, imbir, gałka muszkatołowa, cynamon(...)Dodawaj płatki owsiane, ugniatając całą masę – do momentu, aż przestanie bardzo kleić się do rąk, ale nadal pozostanie plastyczna. 5. Uformuj kulę ciasta i odstaw ją do lodówki na 15 minut, aż się schłodzi. W międzyczasie przygotuj dodatki do obtoczenia pralinek. 6. Pralinki formuj w zwilżonych dłoniach. Na jedną kulkę przypada około jedna łyżka stołowa masy. 7. Ozdabiaj kulki
Bon Appetit Małgorzatyrozmarynu 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych 2 jajka Sól i pieprz do smaku 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka płatków papryki suszonej 1 łyżeczka chilli Dodatkowo 100 g kaszy manny 1 kulka mozzarelli PRZYGOTOWANIE: Składniki na kotlety dokładnie ze sobą wymieszać. Mozzarellę pokroić w małe kawałki. Do miseczki wsypać kaszę mannę. Blachę wyłożyć
Gotowanie Patkimiazgę, następnie dodajemy płatki owsiane i całość dokładnie mieszamy. Konsystencja masy na ciastka ma być dość zwarta. Masę pozostawiamy na kwadrans, aby płatki napęczniały. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je w odstępach i delikatnie spłaszczamy. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 20-25 minut
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnatką pietruszki. Składniki: 2,5 l wody; 1 ćwiartka kurczaka 1 włoszczyzna 3 łodygi selera naciowego sól, pieprz, 5 kulek ziela angielskiego, 3 listki laurowe, łyżka suszonego lubczyku, cebula 400 ml przecieru pomidorowego Łowicz cukier 1 łyżeczka papryki w płatkach 4 łyżki czerwonej soczewicy 2/3 szklanki kaszy pęczak 5 suszonych pomidorów posiekana natka pietruszki Wykonanie: Ćwiartkę kurczaka umyć, włożyć
dom-agi.plżelatyny składniki na masę czekoladową: 100 g gorzkiej czekolady (70% kakao) 1 łyżka masła 1 łyżka serka mascarpone do dekoracji: maliny migdały w płatkach wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto zagnieść razem na gładkie ciasto. Formujemy kulkę i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciastem wykładamy blaszkę wysmarowaną masłem. Ciasto jest elastyczne i można nim spokojnie wykleić
Przysmaki Karolkipłatków jęczmiennych przyprawy: czarnuszka, pieprz ziołowy, curry WYKONANIE: cieciorkę moczymy, gotujemy do miękkości dynię parujemy ok 8 min gotową dynię blendujemy z tofu, płatkami, ciecierzycą i przyprawami formujemy malutkie kuleczki (ok 1 łyżka na 1 kulkę), układamy na papierze do pieczenia i pieczemy 25 min 180 stopniach
healthy dreamswidelcem, dodać płatki owsiane, papkę owsianą (jeśli nie mamy - zwiększyć ilość płatków owsianych) i ulubione dodatki. Jeśli ciasto jest zbyt luźne - dodać więcej płatków owsianych. Wszystko dokładnie wymieszać. 3. Z przygotowanego ciasta formować w dłoni kulki, spłaszczyć je i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut
Domowa Cookierenka Agimiód – 1 łyżka* płatki owsiane – 3/4 szkl* rodzynki – 1 łyżka* sól – 1 szczyptaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Banana rozgniatamy na papkę.Dodajemy płatki owsiane, rodzynki i szczyptę soli.Wlewamy miód i dokładnie mieszamy.Formujemy kulki , spłaszczamy , układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy na 20 minut / 180C.Zajadamy jak ostygną!Smacznego
Ostra na Słodko