kulki w płatkach - 1185 przepisów (strona:17/79)

Bajaderki kakaowe ze skórką pomarańczową i migdałami 180

studzimy i mieszamy z pokruszonymi ciastami, dżemem i bakaliami. Wszystko dokładnie mieszamy do otrzymania jednolitej masy. Z przygotowanej masy formujemy kulki, obtaczamy je w polewie czekoladowej, czyli rozpuszczonej czekoladzie w mleku, a następnie w migdałach lub pokruszonych płatkach cynamonowych.  Odstawiamy do stężenia. U mnie około godzinki w lodówce

Życie zaczyna się w kuchni
Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym 179

przez maszynkę, razem z cebulą i czosnkiem. Dodać jajko, bułkę tartą i szczyptę pieprzu. Wyrobić dokładnie ręką, formować niewielkie kulki i obtaczać w mące pełnoziarnistej. Wlać do garnka 2 puszki pomidorów i 1 puszkę wody. Przyprawić do smaku solą, płatkami czili, i cukrem, dodać oregano i bazylię, zagotować. Do gotującego się sosu ostrożnie wkładać pulpeciki i gotować na wolnym

Lubię to gotuję
Pieczona szynka z rozmarynem 135

obiadowe. Składniki: szynka 1kg łyżka rozmarynu suszonego łyżka czosnku granulowanego łyżka ostrej papryki 1/2 łyżki soli 1\/2 łyżki czarnego pieprzu 4 kulki ziela angielskiego 3 liście laurowe 3 łyżki oliwy z oliwek do posypania: płatki papryki Sposób przygotowania: Wszystkie przyprawy rozdrabniamy i dokładnie mieszamy w moździerzu lub pojemniku blendera. Dodajemy oliwę i mieszamy aby uzyskać jednolitą papkę która

Pyry na Gaz
Krakersy owsiane z pestkami dyni 157

nieaktywnych płatków drożdżowych 2/3 szklanki wody garść pestek dyni sól i pieprz do smaku mąka owsiana do podsypania ciasta Wykonanie: Do blendera wsypujemy płatki i miksujemy aż uzyskamy mąkę. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy aż utworzą kulkę ciasta. Przekładamy ją na czysty blat podsypany mąką owsianą i rozwałkowujemy do około 1 cm grubości. Szklanką wycinamy ciastka, kładziemy na blaszkę wyłożoną

Lamarida.pl
Czekoladki owsiane z rumem 244

górskich )  Wykonanie : W rondelku na małym ogniu rozpuścić masło, dodać cukier , mleko , kakao , cukier waniliowy i wymieszać. Dodajemy olejek migdałowy , rum , płatki owsiane i mieszamy i podgrzewamy. Z tak powstałej masy formujemy dwiema łyżeczkami kulki ok 3 cm i odkładamy na papier pergaminowy do wyschnięcia.  Na drugi dzień przekładamy do pudełka aby zachowały dłużej świeżość, oczywiście

Aromatyczne Podróże
Ciasteczka owsiane z wiórkami kokosowymi, żurawiną i słonecznikiem 235

jajka   Masło lub olej roztopić na małym ogniu. Wlać do miski i za pomocą łyżki wymieszać z resztą składników. Przygnieść, aby  płatki pochłonęły mokre składniki. Łyżeczką nabierać porcje ciasta, zgnieść w ręce i uformować kulkę. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 18-20 minut w 180*C. Upieczone ciasteczka przełożyć na kratkę do wystudzenia. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Kuleczki z tuńczykiem, marchewką i soczewicą z aromatycznym barszczem 175

kokosowego 2,5 l wody sól, pieprz Tuńczyka odsączyć, rozdrobnić widelcem. Przełożyć do miski i dodać startą na drobnych oczkach marchewkę, soczewicę, płatki jaglane, otręby i przyprawy. Wbić jajko i wszystko dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kulki. Ugotować na parze, około 30-35 minut. Warzywa na barszcz obrać, umyć i umieścić w garnku. Zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele

FitKot
CIASTECZKA OWSIANE Z BAKALIAMI- NASZE ULUBIONE 234

pieczenia i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy jajka i roztopione masło. Mieszamy do połączenia składników. Można odstawić na ok.10 minut, do napęcznienia płatków. Z ciasta odrywamy kawałki (najlepiej w rękawicach lub zmoczonymi dłońmi) i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczamy na gr.ok.1cm i odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Można rozpłaszczać np. przy pomocy dna kieliszka lub szklanki

Smaczne Zdrowe
Najlepsze ciasteczka owsiane ze słonecznikiem 144

łyżka nasion słonecznika  Masło roztopić na małym ogniu. Wlać do miski i za pomocą łyżki wymieszać z resztą składników. Przygnieść, aby  płatki pochłonęły mokre składniki. Łyżeczką nabierać porcje ciasta, zgnieść w ręce i uformować kulkę. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 18-20 minut w 180*C. Upieczone ciasteczka przełożyć na kratkę do wystudzenia. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Ciasteczka owsiane z pestkami dyni i słonecznikiem z nutą zielonej herbaty 169

pestek dyniPRZYGOTOWANIEW mikserze ucieramy masło z cukrem. Dodajemy jajko, mąkę,ice tea i proszek do pieczenia. Chwilę miksujemy. Na koniec wrzucamy płatki owsiane, słonecznik i 1/2 szklanki pestek z dyni. Całość mieszamy łyżką. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Widelcem lekko spłaszczamy ciastka. Posypujemy pozostałymi pestkami dyni wciskając je lekko, żeby

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasteczka owsiane z czekoladą i orzechami włoskimi 205

ucieramy masło z cukrem. Dodajemy jajko, mąkę i proszek do pieczenia. Chwilę miksujemy.   Na koniec wrzucamy płatki owsiane, drobno pokrojoną czekoladę i 2/3 posiekanych orzechów.   Całość mieszamy łyżką.Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Widelcem lekko spłaszczamy ciastka. Posypujemy pozostałymi orzechami, wciskając

Moje Kuchenne Rewelacje
Zdrowe ciastka 143

sodą oczyszczoną. Na koniec dodajemy dodatki- czekoladę i orzechy i mieszamy całość za pomocą łyżki. Z ciasta formujemy kulki i układamy je na papierze do pieczenia w co najmniej 2 centymetrowych odstępach. Na wierzchu wtykamy w nie płatki migdałów Pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 170 stopni. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Owsiane kuleczki z masłem orzechowym 136

orzechowego. Mają tylko jedną wadę: uzależniają! Składniki: 1 szklanka płatków owsianych (zmielonych) 1 szklanka wiórków kokosowych 200g masła orzechowego solonego 3 łyżki miodu (u mnie gryczany) Przygotowanie: Wiórki i płatki połączyć w misce, dodać miód i masło orzechowe. Wymieszać dokładnie i cierpliwie łyżką do powstania jednolitej masy.  Toczyć kulki wielkości orzecha włoskiego w zwilżonych dłoniach. Gotowe wstawić

Cakes By Kejt
KOKOSANKI Z NUTKĄ EGZOTYKI 166

Dodać margarynę, wymieszać. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i migdały, wymieszać delikatnie za pomocą łyżki. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Rada: Płatki migdałowe najlepiej rozdrobnić za pomocą pomocnika kuchennego lub blenderem

Ciastka - domowe słodkości