widelcem, dodać płatki owsiane, papkę owsianą (jeśli nie mamy - zwiększyć ilość płatków owsianych) i ulubione dodatki. Jeśli ciasto jest zbyt luźne - dodać więcej płatków owsianych. Wszystko dokładnie wymieszać. 3. Z przygotowanego ciasta formować w dłoni kulki, spłaszczyć je i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut
Domowa Cookierenka Agimiód – 1 łyżka* płatki owsiane – 3/4 szkl* rodzynki – 1 łyżka* sól – 1 szczyptaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Banana rozgniatamy na papkę.Dodajemy płatki owsiane, rodzynki i szczyptę soli.Wlewamy miód i dokładnie mieszamy.Formujemy kulki , spłaszczamy , układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy na 20 minut / 180C.Zajadamy jak ostygną!Smacznego
Ostra na Słodkomiksując. Do zmiksowanych białek dodać mielone migdały, stostowane wiórki, otartą skórkę z cytryny i wszystko delikatnie wymieszać.3. Formować z masy kulki-używając łyżki- spłaszczać je i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu posypać płatki migdałowe. Piec w temperaturze 150 stopni (gaz 2) około 25 minut. Smacznego Post Makaroniki migdałowo-kokosowe pojawił się poraz pierwszy
UgotujmyTo.plłyżki cukru pudru 1 laski wanilii Składniki na bezę: 3 białka 150 g drobnego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 50 g płatków migdałów Przygotowanie: Składniki na kruche ciasto łączymy i zagniatamy gładkie ciasto,formujemy w kulkę i schładzamy w lodówce przez ok 30 min,po tym czasie rozwałkowujemy na blaszce 23x33 cm wyłożonej papierem i jeszcze schładzamy przez kolejne(...)gęstej, błyszczącej piany. Pod sam koniec ubijania dodać mąką ziemniaczaną. Formę o wymiarach 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę bezową rozsmarować na papierze . Oprószyć płatkami migdałów. Piec w temperaturze 140ºC przez około 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana. Wystudzić. Maliny mrożone wcześniej rozmrozić na durszlaku. 3 malinowe galaretki rozpuścić
Swojskie jedzonkoRaczej pomysł na… niż receptura. Tyle kulek mocy, ile głów o nich pomyśli, ile szafek z bakaliami. Dziś sypałam na oko… ok. 100 g datyli, dwie garści nerkowca, 4 łyżki płatków owsianych. Wszystko zblendowałam – trzeba dolać trochę wody, jeśli będzie zbyt sucha masa. Na koniec dosypałam trochę ekspandowanej kaszy jaglanej i kakao (dolałam za dużo wody
Kucharzycadelikatne, kremowe, po prostu przepyszne i swojej roboty. Do tego kawa i można się rozmarzyć. Składniki: 200 g czekolady deserowej 160 ml śmietany kremówki 30% świeża mięta garść płatki czekoladowe do dekoracji czekolada w ulubionym smaku (do czekoladek) Wykonanie:200g czekolady siekamy, śmietanę podgrzewamy z delikatnie posiekanymi liskami mięty i tuż przed jej zagotowaniem zdejmujemy z gazu. Zalewamy czekoladę(...)roztopioną czekoladą. Czekamy, aż czekolada zastygnie i gotowe.Trufle.Schłodzoną masę czekoladowo-miętową wyjmujemy z lodówki kiedy całkowicie zastygnie. Z kawałków formujemy kulki odkładamy je na np na papier do pieczenia i następnie obtaczamy w czekoladowych płatkach. Można zanurzyć je w czekoladzie, lub obtoczyć w kakao. Wszystko zależy od tego na co mamy ochotę ;).Osobiście gorąco polecam
Malinowe Pocałunkiwłoskie lub inne ) 1 łyżka miodu Wykonanie: Jabłka umyć i osuszyć. Przy pomocy łyżki do melona ( łyżka do kulek ) wydrążyć ogryzek i nieco miąższu dookoła jabłka. Nie robić dziury przez całe jabłko, jabłko musi mieć pełne "dno". Mleko zagotować, wsypać płatki jaglane i gotować 2 minuty. Ugotowane płatki jaglane wymieszać z miodem, posiekanymi orzechami i żurawiną. Dodać połowę wydrążonego
kolorowotorcikowoPfanngerichte", czyli "Kuchnia azjatycka - dania z woka i patelni". Bardzo bliska temu z restauracji. ;) Tajskie kulki z ostrym sosem orzechowym Składniki: Kulki(...)łyżeczki płatków chili 1 łyżka sambal oelek 1 łyżka sosu rybnego 2 łyżki sosu rybnego
Kuchnia Prezydentowejstudzimy i mieszamy z pokruszonymi ciastami, dżemem i bakaliami. Wszystko dokładnie mieszamy do otrzymania jednolitej masy. Z przygotowanej masy formujemy kulki, obtaczamy je w polewie czekoladowej, czyli rozpuszczonej czekoladzie w mleku, a następnie w migdałach lub pokruszonych płatkach cynamonowych. Odstawiamy do stężenia. U mnie około godzinki w lodówce
Życie zaczyna się w kuchniprzez maszynkę, razem z cebulą i czosnkiem. Dodać jajko, bułkę tartą i szczyptę pieprzu. Wyrobić dokładnie ręką, formować niewielkie kulki i obtaczać w mące pełnoziarnistej. Wlać do garnka 2 puszki pomidorów i 1 puszkę wody. Przyprawić do smaku solą, płatkami czili, i cukrem, dodać oregano i bazylię, zagotować. Do gotującego się sosu ostrożnie wkładać pulpeciki i gotować na wolnym
Lubię to gotujęobiadowe. Składniki: szynka 1kg łyżka rozmarynu suszonego łyżka czosnku granulowanego łyżka ostrej papryki 1/2 łyżki soli 1\/2 łyżki czarnego pieprzu 4 kulki ziela angielskiego 3 liście laurowe 3 łyżki oliwy z oliwek do posypania: płatki papryki Sposób przygotowania: Wszystkie przyprawy rozdrabniamy i dokładnie mieszamy w moździerzu lub pojemniku blendera. Dodajemy oliwę i mieszamy aby uzyskać jednolitą papkę która
Pyry na Gaznieaktywnych płatków drożdżowych 2/3 szklanki wody garść pestek dyni sól i pieprz do smaku mąka owsiana do podsypania ciasta Wykonanie: Do blendera wsypujemy płatki i miksujemy aż uzyskamy mąkę. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy aż utworzą kulkę ciasta. Przekładamy ją na czysty blat podsypany mąką owsianą i rozwałkowujemy do około 1 cm grubości. Szklanką wycinamy ciastka, kładziemy na blaszkę wyłożoną
Lamarida.plgórskich ) Wykonanie : W rondelku na małym ogniu rozpuścić masło, dodać cukier , mleko , kakao , cukier waniliowy i wymieszać. Dodajemy olejek migdałowy , rum , płatki owsiane i mieszamy i podgrzewamy. Z tak powstałej masy formujemy dwiema łyżeczkami kulki ok 3 cm i odkładamy na papier pergaminowy do wyschnięcia. Na drugi dzień przekładamy do pudełka aby zachowały dłużej świeżość, oczywiście
Aromatyczne Podróżejajka Masło lub olej roztopić na małym ogniu. Wlać do miski i za pomocą łyżki wymieszać z resztą składników. Przygnieść, aby płatki pochłonęły mokre składniki. Łyżeczką nabierać porcje ciasta, zgnieść w ręce i uformować kulkę. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 18-20 minut w 180*C. Upieczone ciasteczka przełożyć na kratkę do wystudzenia. Smacznego
Chocolate Muffin Blogkokosowego 2,5 l wody sól, pieprz Tuńczyka odsączyć, rozdrobnić widelcem. Przełożyć do miski i dodać startą na drobnych oczkach marchewkę, soczewicę, płatki jaglane, otręby i przyprawy. Wbić jajko i wszystko dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kulki. Ugotować na parze, około 30-35 minut. Warzywa na barszcz obrać, umyć i umieścić w garnku. Zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele
FitKot