łyżki jogurtu naturalnego Wszystkie składniki łączymy do uzyskania gładkiej masy, która da się formować w rękach. Jeśli jest za gęsta można dodać trochę jogurtu lub płatków, gdyby się rozpływała. Z masy formujemy nieduże kulki. Układamy w pojemniku i schłodzimy ok 2 godziny. Smacznego
Chocolate Muffin Blogsuche dodawać po małej ilości mleka o temperaturze pokojowej. Wyrobione ciasto odstawić w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta formować dość duże płatki na ich środek nakładać konfiturę i formować kulkę. Każdą z bułek układać na papierze do pieczenia zachowując dość duże odstępy. Rozbełtanym jajkiem posmarować każdą bułeczkę. Z masła mąki i cukru zrobić kruszonkę poprzez wymieszanie
Pychotkaaaoczkach tarki) jabłka. Całość dokładnie wymieszać. Dodać miód, płatki owsiane cynamon i ponownie wszystko razem wymieszać. Miskę przykryć i odstawić na około 15 minut (aby płatki spęczniały). Po tym czasie z masy formować kulki (nie co większe od wielkości orzecha włoskiego), spłaszczać i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piec (w rozgrzanym piekarniku ) około
Di gotujenastępnej misce ucieramy mikserem masło z cukrem na puszystą masę, po czym dodajemy żółtka. W trakcie miksowania, powoli dodajemy wcześniej przygotowaną mieszankę mąki z płatkami.Ciasto powinno zacząć łączyć się w niewielkie kulki. Wtedy należy wmieszać dodatki mikserem lub łyżką. Z ciasta formujemy kulki pożądanej wielkości i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy w temperaturze
Smaczne Potrawyproszkiem do pieczenia. Orzechy posiekać na mniejsze kawałki. Jajka utrzeć z cukrem, wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać. Wlać przestudzone masło, wymieszać. Na koniec dodajemy płatki kukurydziane, orzechy oraz kokos, wymieszać łyżką. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczać. Na dużą blachę wyłożyć papier do pieczenia, ułożyć ciasteczka. Piec w temperaturze 180°C przez 15 minut
magiczna kuchnia Kasiużyć też gryczanego lub ryżowego) 2 łyżeczki mąki jaglanej 2,5 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 200ml śmietanki kremówki 30%tł 4 łyżeczki melona 2 kulki winogrona 1/3 mandarynki dokładnie obranej suszona żurawina płatki migdałów Przygotowanie: 1/ Układamy dookoła talerza 3 łyżeczki melona żółtego, połówki winogrona i plasterki mandarynki. 2/ Wlewamy śmietankę do małego garnka, dodajemy cukier waniliowy oraz
Kuchnia PROzdrowotnaserem pleśniowym. Piekłam taką ostatnio ze szpinakiem. Sałatka z brokułem łodygowym i mozzarellą Składniki dla 2 osób: 1/2 opakowania brokuła łodygowego 2 kulki mozzarelli kilka pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych płatki chili oliwa z oliwek EV ocet balsamiczny sól świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Brokuły płuczemy i blanszujemy w parowniku przez 5 minut. Następnie przelewamy
Kulinarne przygody Gatityminor-latin;} Mix sałat z pieczonym kurczakiem i prażonym słonecznikiem Składniki: 1 opakowanie mix-u sałat 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie kulek mozzarelli w zalewie 10 pomidorków koktajlowych 50 g ziaren słonecznika 2-3 łyżki płatków migdałów(niekoniecznie) 1 opakowanie sosu greckiego/winegret 3-4 łyżeczki przyprawy do gyrosa Sposób wykonania: Pierś z kurczaka dokładnie oczyszczamy. Następnie posypujemy przyprawą(...)dokładnie płuczemy i wkładamy do miski. Na to układamy po przekrajane na pół kulki mozzarelli oraz pomidorki koktajlowe. Upieczoną pierś z kurczaka kroimy w plastry i również układamy na sałacie. Przygotowujemy sos zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wylewamy na sałatkę. Nasiona słonecznika i płatki migdałów prażymy na suchej patelni przez kilka minut. Posypujemy nimi gotową sałatkę
Smaki Nataliizdjęciach): – 1 i 1/3 szklanki płatków owsianych – 125 g mascarpone – 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (najlepiej drobno mielonej) – 2 łyżki miodu – 3 łyżki jogurtu naturalnego – 3 łyżki kakao (do obtaczania) Serek mieszamy z jogurtem kawą i miodem. Dodajemy płatki i dokładnie mieszamy. Nie musimy dodawać wszystkich płatków na raz. Można na początek wsypać tylko szklankę(...)gęsta nie dosypujemy nic więcej, ale gdyby była rzadka dorzucamy więcej płatków. Masę wstawiłam na chwilkę do lodówki, żeby lekko stężała (łatwiej jest wówczas formować kulki). Nabierałam łyżeczką porcję masy, formowałam w dłoniach kulkę i obtaczałam ją w kakao, w małej miseczce. Co jakiś czas zwilżałam lekko dłonie, żeby masa nie przyklejała mi się do dłoni. Gotowe praliny trzymałam
Relaxtimeżeby wykorzystać je do deseru. Wybrałam crumble. Głównie dlatego, że chciałam wykorzystać resztki dwóch rodzajów mąki, które zalegały mi w szafce. Dorzuciłam płatki owsiane, kilka truskawek i gotowe :) Polecam podawać jeszcze ciepłe, np. z kulką lodów waniliowych lub kleksem bitej śmietany :) Składniki na 2 porcje: 30 g mąki pszennej 20 g mąki pełnoziarnistej 40 g brązowego cukru 40 g masła
My simple kitchenkilka składników. Dzisiaj przygotowałam dla Was bogatszą wersję tego deseru, z migdałami. Migdały użyłam do masy ale i do obtoczenia. Kulki są bardzo smaczne. Deser bez pieczenia Składniki: 100 g miękkiego masła 120 g cukru 150 g owsianych płatków 50 g zmielonych migdałów 70 g rozpuszczonej czekolady 2½ łyżki kakao 3 łyżki śmietanki Do obtoczenia 150 g grubo pokrojonych(...)cukrem na puszystą masę. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Lekko przestudzoną dodaj do masy maślanej i zmiksuj. Następnie dodaj kakao, owsiane płatki i zmielone migdały. Wymieszaj masę i włóż do lodówki na godzinę. Ze schłodzonej masy formuj kulki. W zależności od wielkości kulek z tej porcji można zrobić 20-24 kulki. Uformowane kulki wstaw do lodówki
codojedzeniawymieszać z płatkami owsianymi. Masę porcjami (za pomocą łyżki) wykładać na rozłożony papier do pieczenia. (Ja po lekkim ostudzeniu formowałam kulki wielkości orzecha włoskiego i każdą z nich delikatnie spłaszczałam.) Zostawić do wyschnięcia/stężenia. Część płatków owsianych można zastąpić wiórkami kokosowymi, rodzynkami - czy innymi bakaliami
Di gotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kulki energetyczne to szybki, prosty i zdrowy deser. Przygotowane są z bakalii, orzechów i płatków owsianych. Posłodzone miodem i masłem orzechowym – czyli naturalnym „słodzikiem”. Takie kuleczki możemy zabrać ze sobą do pracy lub szkoły i zjeść kiedy dopadnie nas ochota na coś słodkiego
Marta GotujeŚwietne połączenie bakłażana, cukinii, awokado i mozzarelli. Wszystko skropione oliwą i posypane płatkami parmezanu. Polecam Wam na lekki obiad lub kolację.Czas przygotowania: 20 min.Porcja dla 2 osób (2 sałatki)Koszt przygotowania: 19,00 złSKŁADNIKI:1 bakłażan1 cukinia1 awokado1 żółta papryka8 pomidorków cherry1 czerwona cebula2 kulki mozzarelli2 garści mixu sałat2 łyżki oliwy z oliwekpłatki parmezanusól, pieprzPRZYGOTOWANIE:Umytego bakłażana, cukinią(...)talerzu rozkładamy garść mixu sałat. Następnie na przemian układamy plastry bakłażana, cukinii, cebuli, plastry mozzarelli i awokado.Dodajemy również kawałki papryki i pomidorki cherry. Wszystko skrapiamy oliwą i posypujemy płatkami parmezanu.Smacznego
kulinarnyJa