kulki w płatkach - 1185 przepisów (strona:18/79)

Pieczona szynka z rozmarynem 118

obiadowe. Składniki: szynka 1kg łyżka rozmarynu suszonego łyżka czosnku granulowanego łyżka ostrej papryki 1/2 łyżki soli 1\/2 łyżki czarnego pieprzu 4 kulki ziela angielskiego 3 liście laurowe 3 łyżki oliwy z oliwek do posypania: płatki papryki Sposób przygotowania: Wszystkie przyprawy rozdrabniamy i dokładnie mieszamy w moździerzu lub pojemniku blendera. Dodajemy oliwę i mieszamy aby uzyskać jednolitą papkę która

Pyry na Gaz
Krakersy owsiane z pestkami dyni 143

nieaktywnych płatków drożdżowych 2/3 szklanki wody garść pestek dyni sól i pieprz do smaku mąka owsiana do podsypania ciasta Wykonanie: Do blendera wsypujemy płatki i miksujemy aż uzyskamy mąkę. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy aż utworzą kulkę ciasta. Przekładamy ją na czysty blat podsypany mąką owsianą i rozwałkowujemy do około 1 cm grubości. Szklanką wycinamy ciastka, kładziemy na blaszkę wyłożoną

Lamarida.pl
Czekoladki owsiane z rumem 230

górskich )  Wykonanie : W rondelku na małym ogniu rozpuścić masło, dodać cukier , mleko , kakao , cukier waniliowy i wymieszać. Dodajemy olejek migdałowy , rum , płatki owsiane i mieszamy i podgrzewamy. Z tak powstałej masy formujemy dwiema łyżeczkami kulki ok 3 cm i odkładamy na papier pergaminowy do wyschnięcia.  Na drugi dzień przekładamy do pudełka aby zachowały dłużej świeżość, oczywiście

Aromatyczne Podróże
Ciasteczka owsiane z wiórkami kokosowymi, żurawiną i słonecznikiem 212

jajka   Masło lub olej roztopić na małym ogniu. Wlać do miski i za pomocą łyżki wymieszać z resztą składników. Przygnieść, aby  płatki pochłonęły mokre składniki. Łyżeczką nabierać porcje ciasta, zgnieść w ręce i uformować kulkę. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 18-20 minut w 180*C. Upieczone ciasteczka przełożyć na kratkę do wystudzenia. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Kuleczki z tuńczykiem, marchewką i soczewicą z aromatycznym barszczem 161

kokosowego 2,5 l wody sól, pieprz Tuńczyka odsączyć, rozdrobnić widelcem. Przełożyć do miski i dodać startą na drobnych oczkach marchewkę, soczewicę, płatki jaglane, otręby i przyprawy. Wbić jajko i wszystko dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kulki. Ugotować na parze, około 30-35 minut. Warzywa na barszcz obrać, umyć i umieścić w garnku. Zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele

FitKot
CIASTECZKA OWSIANE Z BAKALIAMI- NASZE ULUBIONE 219

pieczenia i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy jajka i roztopione masło. Mieszamy do połączenia składników. Można odstawić na ok.10 minut, do napęcznienia płatków. Z ciasta odrywamy kawałki (najlepiej w rękawicach lub zmoczonymi dłońmi) i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczamy na gr.ok.1cm i odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Można rozpłaszczać np. przy pomocy dna kieliszka lub szklanki

Smaczne Zdrowe
Najlepsze ciasteczka owsiane ze słonecznikiem 133

łyżka nasion słonecznika  Masło roztopić na małym ogniu. Wlać do miski i za pomocą łyżki wymieszać z resztą składników. Przygnieść, aby  płatki pochłonęły mokre składniki. Łyżeczką nabierać porcje ciasta, zgnieść w ręce i uformować kulkę. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 18-20 minut w 180*C. Upieczone ciasteczka przełożyć na kratkę do wystudzenia. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Ciasteczka owsiane z pestkami dyni i słonecznikiem z nutą zielonej herbaty 144

pestek dyniPRZYGOTOWANIEW mikserze ucieramy masło z cukrem. Dodajemy jajko, mąkę,ice tea i proszek do pieczenia. Chwilę miksujemy. Na koniec wrzucamy płatki owsiane, słonecznik i 1/2 szklanki pestek z dyni. Całość mieszamy łyżką. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Widelcem lekko spłaszczamy ciastka. Posypujemy pozostałymi pestkami dyni wciskając je lekko, żeby

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasteczka owsiane z czekoladą i orzechami włoskimi 178

ucieramy masło z cukrem. Dodajemy jajko, mąkę i proszek do pieczenia. Chwilę miksujemy.   Na koniec wrzucamy płatki owsiane, drobno pokrojoną czekoladę i 2/3 posiekanych orzechów.   Całość mieszamy łyżką.Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Widelcem lekko spłaszczamy ciastka. Posypujemy pozostałymi orzechami, wciskając

Moje Kuchenne Rewelacje
Zdrowe ciastka 128

sodą oczyszczoną. Na koniec dodajemy dodatki- czekoladę i orzechy i mieszamy całość za pomocą łyżki. Z ciasta formujemy kulki i układamy je na papierze do pieczenia w co najmniej 2 centymetrowych odstępach. Na wierzchu wtykamy w nie płatki migdałów Pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 170 stopni. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Owsiane kuleczki z masłem orzechowym 116

orzechowego. Mają tylko jedną wadę: uzależniają! Składniki: 1 szklanka płatków owsianych (zmielonych) 1 szklanka wiórków kokosowych 200g masła orzechowego solonego 3 łyżki miodu (u mnie gryczany) Przygotowanie: Wiórki i płatki połączyć w misce, dodać miód i masło orzechowe. Wymieszać dokładnie i cierpliwie łyżką do powstania jednolitej masy.  Toczyć kulki wielkości orzecha włoskiego w zwilżonych dłoniach. Gotowe wstawić

Cakes By Kejt
KOKOSANKI Z NUTKĄ EGZOTYKI 153

Dodać margarynę, wymieszać. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i migdały, wymieszać delikatnie za pomocą łyżki. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Rada: Płatki migdałowe najlepiej rozdrobnić za pomocą pomocnika kuchennego lub blenderem

Ciastka - domowe słodkości
Przepis na kulki mocy – przepis na święta 187

Kulki mocy brzmią dla mnie trochę dwuznacznie, żeby nie powiedzieć wieloznacznie, bo wyobraźnię to ja mam bogatą. Jednak dziś chcę wam pokazać przepis... The post

Eksperymentalnie.com
Ciasteczka owsiane z żurawiną 228

proszku do pieczenia jajko szczypta soli 100 g płatków owsianych błyskawicznych 3 łyżki miodu garść żurawiny papier do pieczenia Przepis 1 Mąkę, masło, proszek do pieczenia, jajko, sól, płatki owsiane oraz miód, łączymy do uzyskania zwartej konsystencji. Następnie dodajemy żurawinę i dokładnie łączymy ze składnikami. 2 Z powstałej masy lepimy kulki wielkości połowy dłoni, delikatnie je rozgniatamy i kładziemy

Kuchnia Bazylii
Zdrowa przekąska. Jesienne kulki dyniowe w trzech smakach 215

wszystkie za jednym razem albo wybrać ulubiony i cieszyć się każdym kęsem. Zapraszam!     Składniki (30 kulek  ok 10-12 g): 250 g dyni (po upieczeniu miąższu powinno być ok 80 g) 100 g suszonych daktyli 100 g zmielonych płatków owsianych (lub mąka owsiana) 30 g orzechów włoskich płynne słodzidło do smaku: miód, syrop klonowy, syrop daktylowy(...)użyć już gotowej mąki owsianej. Orzechy  włoskie drobno posiekać. Puree, daktyle, płatki owsiane i orzechy wymieszać. Spróbować i dosłodzić wg uznania płynnym słodzidłem (nie trzeba). Masę podzielić na 3 równe części. SMAK 1 : Do pierwszej dodać cynamon i łyżkę mąki kokosowej, ugnieść ręką. Formować małe kulki ok 10 gramowe SMAK 2 : Do drugiej części dodać roztopioną gorzką czekoladę

coolinarny
Cynamonowe bułeczki ze śliwkami i antonówką czyli Niedzielne Śniadanie odc.90 210

waniliowego 40 g rozpuszczonego masła, ostudzonego 2 jajka łyżeczka cynamonu spora szczypta soli 100 g śliwke węgierek 1 mała antonówka, ok 150 g 2 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki płatków migdałowych Do misy miksera wsypujemy mąkę. W środku robimy zagłębienie. Wkruszamy w nie drożdże, zasypujemy cukrem waniliowym i wlewamy łyżkę mleka. Lekko mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Dodajemy cynamon(...)trzcinowym. Odstawiamy. Gdy ciasto urośnie na obsypanej mąką stolnicy odgazowujemy ciasto i dzielimy na 12 części (np. robimy wałek tniemy nożem na plastry) Z każdej z nich formujemy kulkę. Układamy kulki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wygniatamy zagłębienie w środku. Do zagłębienia nakładamy farsz. Posypujemy płatkami migdałowymi. Odstawiamy. W tym czasie nagrzewamy piec do 180 st.C. Bułeczki powinny

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciastka z masłem orzechowym i czekoladą 196

najważniejsze żeby składniki były w temperaturze pokojowej wtedy szybko się połączą ze sobą. Dodajemy jajko, ponownie ucieramy. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, płatki jęczmienne, posiekaną czekoladę i mieszamy mikserem na najniższych obrotach. Z ciasta formujemy niewielkie kulki, układamy je na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki układamy w kilku centymetrowych odstępach ponieważ ciasta podczas pieczenia przybiorą

Życie zaczyna się w kuchni
Fasolka po bretońsku z wegańską kiełbasą 197

puszki białej fasoli opakowanie kiełbas "Warzywne Vege" od BeVege 2 cebule olej do smażenia  3 liście laurowe 5 kulek ziela angielskiego 2 ząbki czosnku 2 koncentraty pomidorowe 1 łyżka majeranku  2 łyżki płatków drożdżowych 250 ml wody sól, pieprz opcjonalnie: 1/2 łyżeczki cukru lub innej substancji słodzącej * ok. 360 g suchej fasoli Przygotowani e: Kiełbasę pokrój

wegujemy
Wiosenna sałatka ze szparagami i sosem winegret 173

krótki, korzystajmy póki czas.  Na podwieczorek spisze sie doskonale, można też zabrać w słoiku do pracy. Składniki: ½ główki lodowej sałaty 1 kulka mozzarelli 10 sztuk zielonych szparagów 1 malinowy pomidor ½ ogórka Pęczek rzodkiewki 3 łyżki płatków migdałowych Sos winegret: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka białego octu winnego szczypta soli szczypta pieprzu 1 mały ząbek czosnku

Wanilia i Kardamon
CIASTKA OWSIANE Z ŻURAWINĄ 146

posiekanych orzeszków ziemnych, 50 g suszonej żurawiny WYKONANIE   Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, ucieramy na chwilę. Dodajemy po kolei płatki, sodę oczyszczoną, mąki, a na końcu czekoladę, orzeszki i żurawinę. Mieszamy składniki, lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy, układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy ok. 15-18 minut w 180 stopniach

słodki bratek
Warsztaty motywacyjne w Akademii Smaku Sokołów 147

filetem maślanym oraz sosem jogurtowym. Danie główne również kusiło smakiem - pieczona polędwica i comber z jelenia z pieczonymi warzywami i kaszotto z płatków owsianych. Nie mogło obejść się bez deseru, ale był to niezwykle zdrowy deser - kulki pozytywnej energii, przygotowane z daktyli, orzechów, wiórków kokosowych i kakao.     Po tak pysznym posiłku i interesujących warsztatach z pewnością poziom

Obiad gotowy
Ciasteczka makowe 168

odstawiamy na 2-3 godziny. Po tym czasie miksujemy je na gładki krem. Orzechy włoskie mielimy lub miksujemy i mieszamy z płatkami owsianymi i makiem. Dodajemy do nich zmiksowane daktyle, jajko i jogurt naturalny. Formujemy kulki, które obtaczamy w maku i pieczemy w 180 stopniach przez 25-30 minut

Kuchnia Bon Appetit
Tarta z brokułami i mozarellą 133

tyle, ile ciasto potrzebuje, żeby było elastyczne) ¼ łyżeczki soli ½ -1 łyżki oliwy z oliwek Nadzienie: Paczka mrożonych brokuł 3 jajka kubeczek śmietany kulka mozarelli 2 ząbki czosnku sól, pieprz, przyprawa do kuchni włoskiej, szczypta chilli w płatkach Przygotowanie: Do miski wsypać mąkę, do środka zetrzeć na tarce dobrze schłodzone masło. Wymieszać  wszystko tak, aby uzyskać konsystencję mokrego piasku. Dodać

Kulinarne Inspiracje
Ciasteczka owsiano-kokosowe 191

dodać miód, wymieszać, ale nie gotować. Sodę rozpuścić w 2 łyżkach wrzącej wody i dodać do margaryny, wymieszać. Do miski wsypać płatki owsiane, wiórki kokosowe, mąkę, cukier, dodać rozpuszczoną margarynę i wymieszać.Z masy formować kulki wielkości włoskiego orzecha, spłaszczać i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Wkładać do nagrzanego piekarnika na środkową szynę. piec w temp

Mix smaku

Proponowane wyszukiwania