pieczenia i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy jajka i roztopione masło. Mieszamy do połączenia składników. Można odstawić na ok.10 minut, do napęcznienia płatków. Z ciasta odrywamy kawałki (najlepiej w rękawicach lub zmoczonymi dłońmi) i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczamy na gr.ok.1cm i odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Można rozpłaszczać np. przy pomocy dna kieliszka lub szklanki
Smaczne Zdrowełyżka nasion słonecznika Masło roztopić na małym ogniu. Wlać do miski i za pomocą łyżki wymieszać z resztą składników. Przygnieść, aby płatki pochłonęły mokre składniki. Łyżeczką nabierać porcje ciasta, zgnieść w ręce i uformować kulkę. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 18-20 minut w 180*C. Upieczone ciasteczka przełożyć na kratkę do wystudzenia. Smacznego
Chocolate Muffin Blogpestek dyniPRZYGOTOWANIEW mikserze ucieramy masło z cukrem. Dodajemy jajko, mąkę,ice tea i proszek do pieczenia. Chwilę miksujemy. Na koniec wrzucamy płatki owsiane, słonecznik i 1/2 szklanki pestek z dyni. Całość mieszamy łyżką. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Widelcem lekko spłaszczamy ciastka. Posypujemy pozostałymi pestkami dyni wciskając je lekko, żeby
Moje Kuchenne Rewelacjeucieramy masło z cukrem. Dodajemy jajko, mąkę i proszek do pieczenia. Chwilę miksujemy. Na koniec wrzucamy płatki owsiane, drobno pokrojoną czekoladę i 2/3 posiekanych orzechów. Całość mieszamy łyżką.Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Widelcem lekko spłaszczamy ciastka. Posypujemy pozostałymi orzechami, wciskając
Moje Kuchenne Rewelacjesodą oczyszczoną. Na koniec dodajemy dodatki- czekoladę i orzechy i mieszamy całość za pomocą łyżki. Z ciasta formujemy kulki i układamy je na papierze do pieczenia w co najmniej 2 centymetrowych odstępach. Na wierzchu wtykamy w nie płatki migdałów Pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 170 stopni. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytorzechowego. Mają tylko jedną wadę: uzależniają! Składniki: 1 szklanka płatków owsianych (zmielonych) 1 szklanka wiórków kokosowych 200g masła orzechowego solonego 3 łyżki miodu (u mnie gryczany) Przygotowanie: Wiórki i płatki połączyć w misce, dodać miód i masło orzechowe. Wymieszać dokładnie i cierpliwie łyżką do powstania jednolitej masy. Toczyć kulki wielkości orzecha włoskiego w zwilżonych dłoniach. Gotowe wstawić
Cakes By KejtDodać margarynę, wymieszać. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i migdały, wymieszać delikatnie za pomocą łyżki. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Rada: Płatki migdałowe najlepiej rozdrobnić za pomocą pomocnika kuchennego lub blenderem
Ciastka - domowe słodkościKulki mocy brzmią dla mnie trochę dwuznacznie, żeby nie powiedzieć wieloznacznie, bo wyobraźnię to ja mam bogatą. Jednak dziś chcę wam pokazać przepis... The post
Eksperymentalnie.comproszku do pieczenia jajko szczypta soli 100 g płatków owsianych błyskawicznych 3 łyżki miodu garść żurawiny papier do pieczenia Przepis 1 Mąkę, masło, proszek do pieczenia, jajko, sól, płatki owsiane oraz miód, łączymy do uzyskania zwartej konsystencji. Następnie dodajemy żurawinę i dokładnie łączymy ze składnikami. 2 Z powstałej masy lepimy kulki wielkości połowy dłoni, delikatnie je rozgniatamy i kładziemy
Kuchnia Bazyliiwszystkie za jednym razem albo wybrać ulubiony i cieszyć się każdym kęsem. Zapraszam! Składniki (30 kulek ok 10-12 g): 250 g dyni (po upieczeniu miąższu powinno być ok 80 g) 100 g suszonych daktyli 100 g zmielonych płatków owsianych (lub mąka owsiana) 30 g orzechów włoskich płynne słodzidło do smaku: miód, syrop klonowy, syrop daktylowy(...)użyć już gotowej mąki owsianej. Orzechy włoskie drobno posiekać. Puree, daktyle, płatki owsiane i orzechy wymieszać. Spróbować i dosłodzić wg uznania płynnym słodzidłem (nie trzeba). Masę podzielić na 3 równe części. SMAK 1 : Do pierwszej dodać cynamon i łyżkę mąki kokosowej, ugnieść ręką. Formować małe kulki ok 10 gramowe SMAK 2 : Do drugiej części dodać roztopioną gorzką czekoladę
coolinarnywaniliowego 40 g rozpuszczonego masła, ostudzonego 2 jajka łyżeczka cynamonu spora szczypta soli 100 g śliwke węgierek 1 mała antonówka, ok 150 g 2 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki płatków migdałowych Do misy miksera wsypujemy mąkę. W środku robimy zagłębienie. Wkruszamy w nie drożdże, zasypujemy cukrem waniliowym i wlewamy łyżkę mleka. Lekko mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Dodajemy cynamon(...)trzcinowym. Odstawiamy. Gdy ciasto urośnie na obsypanej mąką stolnicy odgazowujemy ciasto i dzielimy na 12 części (np. robimy wałek tniemy nożem na plastry) Z każdej z nich formujemy kulkę. Układamy kulki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wygniatamy zagłębienie w środku. Do zagłębienia nakładamy farsz. Posypujemy płatkami migdałowymi. Odstawiamy. W tym czasie nagrzewamy piec do 180 st.C. Bułeczki powinny
Dzieje kuchennej Wiewiórynajważniejsze żeby składniki były w temperaturze pokojowej wtedy szybko się połączą ze sobą. Dodajemy jajko, ponownie ucieramy. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, płatki jęczmienne, posiekaną czekoladę i mieszamy mikserem na najniższych obrotach. Z ciasta formujemy niewielkie kulki, układamy je na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki układamy w kilku centymetrowych odstępach ponieważ ciasta podczas pieczenia przybiorą
Życie zaczyna się w kuchnipuszki białej fasoli opakowanie kiełbas "Warzywne Vege" od BeVege 2 cebule olej do smażenia 3 liście laurowe 5 kulek ziela angielskiego 2 ząbki czosnku 2 koncentraty pomidorowe 1 łyżka majeranku 2 łyżki płatków drożdżowych 250 ml wody sól, pieprz opcjonalnie: 1/2 łyżeczki cukru lub innej substancji słodzącej * ok. 360 g suchej fasoli Przygotowani e: Kiełbasę pokrój
wegujemykrótki, korzystajmy póki czas. Na podwieczorek spisze sie doskonale, można też zabrać w słoiku do pracy. Składniki: ½ główki lodowej sałaty 1 kulka mozzarelli 10 sztuk zielonych szparagów 1 malinowy pomidor ½ ogórka Pęczek rzodkiewki 3 łyżki płatków migdałowych Sos winegret: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka białego octu winnego szczypta soli szczypta pieprzu 1 mały ząbek czosnku
Wanilia i Kardamon