składniki* 600 ml mleka 3,2%* 2 i 1/2 szklanki cukru* 1 cukier wanilinowy* 125 g margaryny* 100 g ryżu preparowanego* 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych* 2/3 szklanki sezamu prażonego* 2/3 szklanki rozdrobnionych dowolnych orzechów* 2/3 szklanki rodzynek* 6 łyżek kaszy manny błyskawicznej* 100 g wiórek kokosowych (do obtaczania)Sposób wykonaniaDo garnka o szerokim grubym dnie wlać mleko(...)Zestawić z ognia i przestudzić, dodać resztę składników i dokładnie wymieszać.Poczekać, aż masa będzie letnia, wtedy nabierać po trochu masy, formować kulki, lekko ściskając (jeżeli okaże się, że masa jest zbyt rzadka, dodać jeszcze nieco płatków lub manny, powinna być nieco luźna, ale powinna po uformowaniu trzymać kształt, nie rozlewać się).Kulki obtaczać w wiórkach kokosowych, odkładać
Mix smakuwiosny i lata. Są na prawdę pyszne, każdy skusi się na jedną kuleczkę, a raczej na jednej kuleczce się nie skończy. PRZEPIS Na 13 kulek truskawki bez szypułek Hortex 200 g. płatki owsiane zmielone 5 łyżek mąka kokosowa 4 łyżki olej kokosowy 2 łyżki daktyle suszone 5 szt. wiórki kokosowe do obtoczenia Daktyle zalać wodą
Kuchnia Paulettesgorąco z korzennymi przyprawami Jabłka pod owsiano-cynamonową kruszonką Keks 2016 Keks Keks z lukrem królewskim i czekoladkami Kule z bananem i suszonymi śliwkami Kulki mocy z masłem orzechowym, chia i płatkami owsianymi Migdałowo-kakaowa babka Muffinki owsiane z marchewką i cynamonem Muffinki ze śliwkami Murzynek Mus czekoladowy Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy
Moja smaczna kuchniamocy z masłem orzechowym, chia i suszonymi śliwkami ! Niezłe przepisy na świąteczne zdrowsze słodycze! Korzystajcie i podawajcie dalej! Kule z bananem i suszonymi śliwkami Kulki mocy z masłem orzechowym, chia i płatkami owsianymi Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Czekoladowy budyń z kaszy manny Czekoladowy budyń z kaszy manny z bakaliami Czekoladowa owsianka z orzechami
Moja smaczna kuchniatuż tuż! Pora zaprezentować Wam moje pomysły na tegoroczne Andrzejkowe Party! Czy jesteście gotowi? Zaczynamy! Ciasto na pizzę Kule z bananem i suszonymi śliwkami Kulki mocy z masłem orzechowym, chia i płatkami owsianymi Sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Hummus Hummus z suszonymi pomidorami Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone Proziaki
Moja smaczna kuchniajednym jajku cały czas miksując, dodać aromat. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksować do momentu połączenia składników. Dodać płatki i wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Formować kulki, nie za duże i nie za małe, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W środku zrobić dziurkę i nałożyć dżem. Ciastka się rozpłyną podczas pieczenia, dlatego
Delusional Trineblendera, dodać połowę ugotowanej kaszy quinoa, daktyle pokrojone na mniejsze kawałki, musztardę i dżem. Zmiksować wszystko. Spróbować i ewentualnie doprawić solą (ja dodałam jeszcze szczyptę płatków chilli). Z powstałej masy uformować 6 kulek, a następnie spłaszczyć każdą na kształt kotleta. 4 suszone daktyle bez pestek 2 łyżki musztardy (użyłam sarepskiej) 2 łyżki dżemu morelowego (użyłam brzoskwiniowy) sól morska
Moja Delicjablendera, dodać połowę ugotowanej kaszy quinoa, daktyle pokrojone na mniejsze kawałki, musztardę i dżem. Zmiksować wszystko. Spróbować i ewentualnie doprawić solą (ja dodałam jeszcze szczyptę płatków chilli). Z powstałej masy uformować 6 kulek, a następnie spłaszczyć każdą na kształt kotleta. 4 suszone daktyle bez pestek 2 łyżki musztardy (użyłam sarepskiej) 2 łyżki dżemu morelowego (użyłam brzoskwiniowy) sól morska
Moja Delicjaciasteczka kuleczki - należy go rozpuścić.) Mieszając - wbić jajko i wsypać resztę składników. (Masa powinna być jednolita i gładka.) Na końcu całość połączyć (nadal mikserem) z płatkami oraz wiórkami kokosowymi. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego i spłaszczając je - układać na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Jeśli nie rozpuszczaliście oleju - ciastka zleją się w całość i będzie wygodniej
Di gotujekostka masła (dodałam 200g) 1 szklanka kamyczków (orzeszki arachidowe w polewie cukrowej) Masło połączyć z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać mąkę, sodę i na końcu płatki owsiane z kamyczkami. Z ciasta formować kulki (odrobinę większe od orzecha włoskiego) i każdą z nich spłaszczyć do grubości około 5 mm. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec
Di gotujecreate', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); PSTRĄG ŁOSOSIOWY POD KOŁDERKĄ Z AWOKADO, MOZZARELLI I MIGDAŁÓW Składniki: - 4 filety pstrąga łososiowego - 1 awokado - 1 kulka odtłuszczonej mozzarelli - 100 gram migdałów w płatkach - 1 limonka - natka pietruszki - pieprz czarny - pieprz cayenne - sól Przygotowanie: Filety myjemy, osuszamy i pozbawiamy skóry. Doprawiamy czarnym pieprzem. Awokado obieramy, pozbawiamy pestki i miksujemy
Życie zamknięte w smakuminut. W misce wymieszać mąkę pszenną razową wraz z solą, proszkiem i sodą. Dodać cały czas mieszając do utartego masła. Na koniec do ciasta dodać płatki owsiane i żurawinę. Całość wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha i wykładać w odstępach na przygotowaną blachę. Ciastka owsiane piec 13-15 minut aż będą złote. Wyjąć z piekarnika i odczekać około 2 minut
Cakes By Kejtbardzo smaczne: pieczony ziemniak, do tego farsz z cukinii i mozzarelli, a całość polana sosem czosnkowym.Polecam! :)Ziemniaki:* ziemniaki- 5 dużych szt.* cukinia- 5 plastrów* mozzarella- 1 kulka* przyprawy: świeża bazylia (4 listki), suszone płatki chili, sól, pieprzSos czosnkowy:z tego przepisu- klikPiekarnik nastawić na 145 stopni.Ziemniaki obrać, przekroić na pół i ułożyć na blaszce do pieczenia- na papierze- i piec
Kraina Miodem Płynącasię rozpuści. Do jednolitej masy dodajemy cukier, mielone migdały i rum. Masę wkładamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny, aż stężeje. Z zastygniętej masy formujemy kulki i obtaczamy je w migdałach (mielonych, płatkach i siekanych). Gotowe praliny przechowujemy w lodówce
Smakowity Blog Kulinarnyolej ryżowy do smażenia Mielimy mięso wieprzowe z łopatki w maszynce do mielenia, dodajemy jajko, posiekaną cebulkę ze szczypiorkiem, doprawiamy solą, ognistą mieszanką przypraw, dodajemy płatki kukurydziane, wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy okrągłe kulki mięsne , każdą obtaczamy w mieszance obu mąk. Smażymy kulki z każdej strony na oleju ryżowym. Kotleciki mielone ze szczypiorkiem podajemy np. z sosem pomidorowym Winiary
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię