wodnej i studzimy. 330 ml kremówki ubijamy, dodajemy połowę cukru pudru, białą czekoladę i mascarpone. Całość dokładnie miksujemy a następnie dodajemy 1 szklankę płatków prażonej pszenicy, szklankę płatków kukurydzianych, 1/2 szklanki płatków czekoladowe kulki i dokładnie mieszamy łyżką aby składniki się połączyły. Jasną masę nakładamy na przygotowane wcześniej herbatniki a następnie układamy kolejną warstwę herbatników. Nadszedł czas(...)gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Pozostałą kremówkę ubijamy, dodajemy cukier puder, czekoladę gorzką oraz serek naturalny. Całość dokładnie miksujemy i dodajemy 1 szklankę płatków prażonej pszenicy oraz garść szklanki płatków czekoladowe kulki. Masę mieszamy łyżką i nakładamy na drugą warstwę herbatników. Ciasto posypujemy pozostałymi płatkami prażonej pszenicy oraz czekoladowymi kulkami. Kinder Country wkładamy do lodówki najlepiej
paapilotkaakolorowe, takie jak lubię najbardziej. Dzisiaj jaglanka z olejem kokosowym, świeżymi borówkami, mango i papają. Do tego kilka kulek płatków crunch. Pysznie! SKŁADNIKI: - 4 łyżki kaszy jaglanej - łyżeczka oleju kokosowego - mango - papaja - borówki - płatki crunch kilka kulek - mleko kokosowe i woda (w proporcji dowolnej) Na mleku kokosowym i wodzie gotuję do miękkości kaszę jaglaną. Dodaję olej kokosowy(...)wierzch układam świeżę owoce i do pochrupania płatki crunch. Podaje póki gorące
SMYKWKUCHNIkawy, na drugie śniadanie czy w ciągu dnia! KULKI OWSIANE polecam, smakują, znikają, są pyszne! ;)) Z przepisu wyszło mi 18 zdrowych, zgrabnych kulek owsianych, wielkości +/- orzecha włoskiego. Smacznego Składniki: 200 g błyskawicznych płatków owsianych 50 g masła 3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru brązowego, trzcinowego 2 łyżki miodu 1 małe jajko 1 łyżka mąki 1 łyżka migdałów(...)migdały i orzechy, posiekaj. W misce wymieszaj wszystkie składniki, zlepiaj w kulki – jeśli masa jest za sypka, dodaj kolejne jajko, jeśli za mokra, dosyp więcej wiórków lub płatków. Kulki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni na 15 minut, po upieczeniu – ostudź. Gotowe! Przepis pochodzi z książki A. Starmach
Zasmakuj Kuchnikażdemu :) Trufelki z płatków owsianych - fałszywe marcepanki 2 szkl. płatków owsianych górskich 100 g masła miękkiego 1/2 szkl. cukru pudru 1/2 łyżeczki naturalnego ekstraktu migdałowego kakao do obtaczania kulek Płatki owsiane zmielić (najlepiej w młynku do kawy), dodać cukier puder, masło i ekstrakt migdałowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtoczyć w kakao
Posadzone i zjedzoneelement deserów. Przedstawiam przepis na placek ryżowy z wiśniami i czekoladą Składniki 250 g ryżu długoziarnistego 400 g wiśni (mogą być mrożone) 50 ml mleka 4 łyżki płatków lub kulek czekoladowych 4 łyżki ksylitolu 1 białko jajka Wiśnie rozmrażamy. Najlepiej zrobić to za pomocą sita, aby cała woda dobrze odciekła. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy(...)ksylitol i blendujemy. Masą wykładamy formę do tarty. Białko ubijamy na sztywną pianę i za pomocą łyżki równomiernie smarujemy nią warstwę ryżową. Na wierzchu układamy wiśnie i posypujemy płatkami lub kulkami czekoladowymi. Tak przygotowany placek ryżowy wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy 30 minut. Placek ryżowy z wiśniami i czekoladą podajemy jako deser. Bardzo dobrze smakuje jeszcze
My Chcemy Jeśćwłoskiego. Orzechowe kulki mocy Składniki: 200g płatków owsianych 150g daktyli + 300ml gorącej przegotowanej wody 200g masła orzechowego z kawałkami orzechów 50g migdałów mielonych (można zamienić na zmielone płatki owsiane) 100g orzechów (u mnie ziemne i nerkowce) Wykonanie: - daktyle i 150g płatków owsianych zalać gorącą przegotowana wodą, odstawić do ostygnięcia - 50g płatków owsianych rozdrobnić na drobne kawałeczki w malakserze(...)malakserze lub drobno posiekać, będą potrzebne do obtoczenia kulek) - ostudzone płatki z daktylami rozdrobnić blenderem lub malakserem - do składników dodać masło orzechowe oraz mielone migdały, wymieszać - jeśli masa jest zbyt klejąca, dodać rozdrobnione płatki owsiane, ponownie wymieszać - gotową masę schłodzić lub od razu formować kulki - z masy odrywać niewielką ilość, w dłoni formować kulki wielkości orzecha
Smakołyki BerenikiKulki z płatków owsianych to doskonała propozycja na spotkanie z rodziną lub znajomymi, nie wymagają użycia piekarnika, jedynie kilku minut gotowania, trochę więcej czasu poświęconego lepieniu kulek z utworzonej masy, a także pobytu w lodówce, ale to już bez naszego udziału ;) Kuleczki z płatków owsianychSkładniki:250g margaryny1 szklanka cukru3-4 łyżki kakao0,5 szklanki mleka0,5 kg płatków owsianychwiórki kokosowe Wykonanie:- zagotować margarynę, cukier, kakao i mleko- wsypać płatki owsiane, dokładnie wymieszać- z ostygniętej masy formować niewielkie kuleczki i obtaczać w wiórkach kokosowych- schłodzić w lodówceKulki
Smakołyki Berenikiczekoladę plastyczną - odrobina skrobi ziemniaczanej bądź skrobi kukurydzianej 1. Porcję czekolady dzielimy na tyle kulek ile róża ma posiadać płatków 2. Z każdej części toczymy kulki. Każda kulkę rozpłaszczamy formując palcami płatek, w taki sposób aby górna część płatka była bardziej spłaszczona a dolna pozostała grubsza. 3. Dno i ścianki filiżanki wysypujemy skrobią ( zapobiegnie to przyklejeniu się płatków
kawawszklancesurowym kakao, pudrze z liofilizowanych owoców. To już kwestia naszego gustu smakowego i wyobraźni! Dzisiaj przepis praktycznie bazowy, na podstawie którego można wymyślać własne kombinacje smakowe! Kulki mocy z płatkami owsianymi, masłem orzechowym i chia / około 20 kulek Składniki: 1/2 szklanki masła orzechowego bez cukru i soli 1/2 szklanki miodu około 1,5-2 szklanki płatków owsianych ( użyłam(...)górskich, można wybrać błyskawiczne, są drobniejsze) 3 łyżki nasion chia (szałwia hiszpańska) Przygotowanie: Do miski wsypujemy płatki owsiane. Dodajemy kolejne składniki: miód oraz masło orzechowe. Wsypujemy nasiona chia. Całość starannie mieszamy rękami, tak, aby można było formować kulki. Z masy formujemy podobnej wielkości kulki-wystarczy masę w rękach lekko ugnieść i formować kulkę . Uformowane kulki układamy
Moja smaczna kuchniaszklanka płatków owsianych 1/2 szklanki suszonych daktyli 4 czubate łyżki masła orzechowego 100% z kawałakami orzeszków 1 łyżka karobu mała szczypta soli himalajskiej Dodatkowo: karob do obtoczenia kulek Przygotowanie: 1) Płatki owsiane zmielić w blenderze. 2) Daktyle zalać ciepłą wodą, tak aby je zakryła i odstawić na godzinę. Po tym czasie odsączyć (wodę zostawić) i zmiksować na gęstą, gładką(...)będzie plastyczna, być może będzie Wam potrzebne odrobinę mniej płatków, jeżeli natomiast wyjdzie zbyt sucha można dodać trochę wody, w której moczyły się daktyle. 5) Przygotowaną masę odstawić na 30 min. do lodówki. 6) Po wyciągnięciu z lodówki, z masy formować niewielkie kuleczki i obtaczać w karobie. 7) Gotowe kulki przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku, w lodówce. Artykuł Kulki
Fitsweet.meszkoły na drugie śniadanie. Składniki: 1 banan 4 łyżki mielonych orzechów np brazylijskich 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 łyżeczki cynamonu Banana zmiksować, dodać pozostałe składniki i zagnieść masę. Jeśli będzie za rzadka można dodać więcej płatków. Formować kulki i układać na talerzu. Schłodzić przez noc w lodówce. Smacznego
Chocolate Muffin Blogdzieci. W dodatku (umówmy się) nie będziemy ich robić często więc niech nie przeraża Cię całodniowe lepienie kulek wielkości borówki. Zdradzę co możesz zrobić z reszty ciasta gdy w oczach zobaczysz mroczki od ilości wyprodukowanych domowych nesquików. Gotowe płatki ze sklepu to na pewno nie jest śniadanie mistrzów - nic dobrego i pożywnego dla malucha. Nawet tych domowych(...)stopni około 20 minut. Przepis ze strony www.laurafuentes.com Poniżej zdjęcie z sesji sprzed miesiąca, kiedy pierwszy raz zrobiłam kulki czekoladowe. Wtedy użyłam mąki i zmielonych płatków owsianych. Nasze kulki wylądowały w domowym mleku owsianym. Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe
lady-och-mistrzyni.blogspot.comlanguage:EN-US;} 300g daktyli 60g suszonego jabłka 40g płatków migdałowych 30g suszonej truskawki 20g orzechów nerkowca Odkładam łyżeczkę płatków migdałowych i mielę je z dwoma suszonymi truskawkami, by uzyskać migdałowo-truskawkową posypkę. Daktyle blenduję ze wszystkimi składnikami, gotową masę przekładam na deskę i łyżeczką nabieram porcje. Roluję kulki i obtaczam w posypkach. Posypki widoczne na zdjęciach: kulki "gołe" płatki migdałowe zmielone z suszonymi truskawkami zmielone suszone truskawki biały mak Złote rady - przygotowanie dowolnych kulek mocy: Kulki mocy najlepiej przechowywać w lodówce. Zrób test daktyli, spróbuj zblendować małą porcję. Jeśli Twój blender sobie nie radzi, zalej daktyle ciepłą wodą i zostaw na 30 minut, następnie odsącz. Teraz blendowanie nie powinno być problemem. Niektóre suszone owoce
Gotowanie i blogowanieszklanki orzechów (nerkowce, ziemne, laskowe) 3/4 szklanki migdałów 1-2 łyżki kakao 2 łyżeczki nasion chia (opcjonalnie) 1 łyżka oleju kokosowego co jeszcze można dorzucić do kulek? słonecznik płatki owsiane kokos rodzynki cynamon masło orzechowe Wykonanie Wszystkie składniki miksujemy i formujemy kulki. Obtaczamy w zmielonych orzeszkach. Jeśli masz ochotę to możesz dodatkowo zanurzyć kulki w domowej(...)czekoladzie. Najbardziej czasochłonne jest lepienie kulek. Jeśli do zabawy zaprosisz dzieciaki to gwarantuję, że formowanie kulek (i nie tylko ;)) będzie dla nich niezłą frajdą. Maluchy uwielbiają bawić się masą, która klei się do rączek i w dodatku jest jadalna. Jeśli nie chce Ci się kulać to możesz wyjadać masę łyżeczką - prosto z miski. Ale zostaw coś na później
lady-och-mistrzyni.blogspot.com