kulki w płatkach - 1185 przepisów (strona:6/79)

Grysik z owocami i syropem różanym 146

owoce sezonowe bazylia lub mięta syrop różany jagody goji kuleczki czekoladowe opcjonalnie do dekoracji czarny sezam miód Ugotuj kaszę mannę, jeśli lubisz słodką- dosmacz miodem. Dodaj płatki zbożowe, owoce, sezam oraz kulki czekoladowe. Przed podaniem posyp świeżymi ziółkami i pokrop syropem różanym! Pycha! Dzień dobry

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasteczka z masłem orzechowym i migdałami 157

jednym jajku cały czas miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy i zmiksować wszystko razem. Na koniec dodać pokruszone na mniejsze kawałki płatki migdałów. Formować z ciasta kulki wielkości dużego orzecha włoskiego układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lekko je spłaszczając. Warto zachować między ciastkami odstęp ok. 3 cm. Piec ciastka w temperaturze 170 stopni

Kulinarne Inspiracje
Sałatka truskawkowa ze szpinakiem 88

stymulują żołądek niż cokolwiek innego;)  2 garście szpinaku lub tyle ile potrzeba do wyłożenia płaskiej miski w której będziemy podawać sałatkę 50 dkg truskawek 1 kulka mozarrelli garstka migdałow w płatkach 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cukru 1 łyżka miodu 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka kakao sól, pieprz Sos czekoladowo-truskawkowy Do małego rondelka wlać miód, ocet

Codzienne Gotowanie
Kokosowo - grecki deser z melonem 124

pucharka. Jogurt grecki wymieszać ze śmietanką kokosową przy użyciu trzepaczki. Dodać ksylitol, malibu i wiórki kokosowe, wymieszać łyżką. Krem równo rozmieszczać w pucharkach. Na wierzchu posypać płatkami migdałów. Z melonów wyciąć kulki, poukładać na deserkach. Całość schłodzić w lodówce. * aby otrzymać śmietankę kokosową, należy puszkę z mlekiem kokosowym wstawić pionowo (na stojąco) do lodówki, porządnie schłodzić, otworzyć bez mieszania

Cakes By Kejt
Wegańskie kotlety mielone WEGELONE 165

sobą cieciorkę, brokuła, olej kokosowy, rozgnieciony czosnek. Dodajemy namoczone nasiona i płatki,  blenderujemy kolejny raz - do w miarę jednolitej masy dodajemy mąkę, sol i suche płatki, mieszamy rękoma i lepimy kulki mieszczące się w dłoni - kulki obtaczamy w bułce tartej lub delikatnie posypujemy mąką i rozpłaszczamy na talerzu - kotlety smażymy kilka minut na oliwie z oliwek

Pora na pora i pomidora
Kotleciki z zielonego groszku 140

mąkę. -Masę wymieszać i doprawić do smaku. Odstawić na ok.10-15  minut. -Jeśli po upływie tego czasu masa będzie zbyt mokra, należy dodać do niej nieco płatków i ponownie wymieszać. -Uformować kulki , spłaszczyć i nadać im kształt kotlecików. -Obtoczyć w otrębach i usmażyć na tłuszczu / lub w pergaminie /z obu stron. Kotleciki podawać z dodatkiem świeżej sałaty i pieczywa

Zakamarki mojej kuchni
Kulki mocy :)) ENERGETYCZNE SŁODYCZE W 15 MINUT 30432

świeżość - nie ma opcji, żeby cokolwiek zostało do następnego dnia :)) Nawet jeśli nie macie dzieci, rozprawicie się z takim talerzykiem sami ;) Modyfikacja 1 - zamiast w kokosie, kulki można obtoczyć w podmielonych płatkach owsianych górskich, są mniej słodkie (wtedy jednak lepiej nie jeść ich od razu, tylko pozwolić płatkom trochę zmięknąć w lodówce). Modyfikacja 2 - zamiast migdałów można użyć

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Kruche ciasteczka - kwiatki 185

zagniatamy ciasto. Z powstałego ciasta robimy ok. 25 kulek wielkości dużego orzecha włoskiego. Z każdej kulki robimy okrągły placuszek i smarujemy go marmoladą, a następnie ciasto zawijamy do środka. Teraz lekko spłaszczamy powstałą kulkę i nadcinamy brzegi tworząc płatki kwiatka, a każdy płatek zawijamy. W środku każdego kwiatka kładziemy troszeczkę marmolady i posypujemy grubym cukrem.  Ciasteczka pieczemy

Salonik smaków
Kulki mocy 174

Robert Lewandowski strzela po nich gole jak szalony, a moje dzieci przyciągnęły do kuchni, lepiły je bardzo sprawnie, a ja szybciutko posprzątałam i raz dwa mieliśmy całe pudełeczko bakaliowych kulek gotowych do zjedzenia.   I na koniec - orzechy warto podpiec na blaszce lub uprażyć na patelni. Takie mają zupełnie inny smak! Podobnie jak prażony słonecznik, pestki dyni(...)razem z płatkami. Jak bardzo będą rozdrobnione zależy od mocy blendera lub od nas samych - jeżeli blender jest mocny, można zmiksować na mąkę, ale lepsze kulki są z kawałkami orzechów. Zmielone orzechy z płatkami przesypujemy do miski. Do blendera przekładamy odsączone rodzynki, śliwki i morele. Dodajemy syrop klonowy i miksujemy na gładką masę. Dodajemy orzechy i razem mocno miksujemy

bistro mama
FIT kulki owsiane z daktylami i orzechami 148

zrobiłam. Te kulki mocy są słodziutkie (naturalny cukier!), zdrowe oraz pożywne. Do kawy doskonałe! Przepis na fit kulki Drukuj przepis Porcji: 30-40 Czas gotowania: 30 minut Składniki 150 g daktyli 1,5 szklanki płatków owsianych 3/4 szklanki orzechów arachidowych 1,5 łyżki nasion chia 1 łyżka miodu 1 łyżka kakao 150 ml soku pomarańczowego wiórki/chipsy kokosowe(...)obtoczenia kulek Przepis 1 Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy około 10 minut. Odcedzamy. 2 Wrzucamy je do blendera, a następnie dodajemy płatki, orzechy, chia, miód, kakao oraz sok. 3 Wszystko blendujemy na jednolitą masę i formujemy z niej kuleczki, które obtaczamy w wiórkach. Artykuł FIT kulki owsiane z daktylami i orzechami pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Gulasz z karczku z miodem i winem 127

marchewek koktajlowych 1  nieduża cebula garść świeżej bazylii kilka gałazek świeżego tymianku 2 łyżki miodu 150 g czerwonego wytrawnego wina 1 łyżeczka majeranku kilka płatków chili 2 listki laurowe 5 kulek ziela angielskiego sól i pieprz do smaku olej kujawski do smażenia mąka do panierowania Sposób przygotowania: Karczek umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę, obtoczyć w mące(...)patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso. Obsmażyć na rumiano. W miedzyczasie w garnku zagotować 1 l wody z dodatkiem liści, ziela, płatków chili i pokrojonej w piórka cebuli. Dorzucić podsmażone mięso. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na niewielkim ogniu około 30-35 minut, po tym czasie dorzucić do garnka marchewki, wino, miód i pokrojone drobniutko bazylię i tymianek

Gosia gotuje
Krem z selera i gruszek 143

kochających zwyczajne płatki kukurydziane z różnymi dodatkami. Każda baza musli może ( wręcz powinna) być wzbogacona o świetne dodatki wśród których znajdziemy coś co pokochają dziecie - kulki czekoladowe, żelki - aż po zagorzałych kulturystów - płatki wysokobiałkowe! W swej ofercie firma prezentuje nam również owoce suszone jak i liofilizowane, które można zamówić osobno bądź jako dodatek do musli!  Serdecznie zachęcam

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Kulki z serka Labneh w oliwie 187

przepisieskładnikiser800 g jogurtu greckiegosóldo zalaniaoliwa z oliwek  lub pół na pół z olejemgałązka rozmarynuew gałązka tymiankukilka ziaren jałowca2 ząbki czosnku1/2 łyżeczki płatków chili, lub małych suszonych papryczekdo podaniachili w płatkach za'atarprzygotowaniesereksito wyłożyć paroma warstwami gazy l. Umieścić nad miską lub garnkiem w którym będzie się zbierać serwatka. Wymieszać  jogurt z solą , a następnie przełożyć(...)lodówce. podawanieTuż przed podaniem wyjąć serowe kulki z oliwy i obtoczyć w przyprawach. Możemy użyć np  za'atar i płatki chili . Mozna też serek zjadać sam, bez przypraw. Smacznego!Uwagi. W niektórych przepisach kulki wkładano do oliwy zaraz po ich zrobieniu, bez osuszania. Nie sprawdzałam

Stare Gary
Salatka ze szparagami i mozzarellą 108

zależności od tego jak wolicie. Sałatka ze szparagami i mozzarellą Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 1 opakowanie mozzarelli w kulkach 1 ząbek czosnku listki rukoli listki szpinaku sałatkowego  płatki chili olej kujawskiego cytryna bazylia sól morska Wykonanie: Szparagi płuczemy, osuszamy i odłamujemy końcówki. Na patelni podgrzewamy olej, wkładamy szparagi i smażymy przez(...)minut. Pod koniec dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i chwilę przesmażamy razem. Solimy i oprószamy płatkami chili. Na talerzy układamy listki rukoli i szpinaku, na nich kładziemy szparagi i kulki mozzarelli. Wszystko solimy i skrapiamy olejem

Kulinarne przygody Gatity
Rose del deserto 174

cukru 100 g miękkiego masła/margaryny Kasia 1 jajko 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g rodzynek 50 g orzeszków pinii 100 g (około) płatków kukurydzianych Ubijamy cale jajko z cukrem i cukrem pudrem na puch. Następnie po trochu dodajemy mączkę migdałową, obie mąki i proszek do pieczenia. Mieszamy mikserem, aż masa się połączy. Dodajemy bardzo miękkie(...)dodajemy orzeszki pinii i namoczone w rumie rodzynki. Całość wstawiamy na 1 h do lodówki, aby masa stężała. Po wyjęciu masy z lodówki dzielimy ją na kulki wielkości orzecha i obtaczamy w płatkach kukurydzianych, uważając aby dobrze przywarły do ciasteczek. Pieczemy w 180°C 15-17 min. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem. Szczelnie zamknięte można przechwytywać parę dni. Smacznego

Mia Cucina Sofieta

Proponowane wyszukiwania