kuchnia włoska - 4010 przepisów (strona:139/268)

Ciasto bananowe bez mąki, cukru i tłuszczu 354

Ciasto bananowe Składniki: Banany - 3 sztuki Jajko - 1 sztuka Białko jaja - 2 sztuki Płatki owsiane - 120g Wiórki kokosowe - 120g Jogurt naturalny - 150g Orzechy włoskie - 100g Pestki

Kuchnia Bon Appetit
Kapusta włoska z borówkami do słoików na zimę 151

Trwa sezon na kapustę i borówki.. więc po raz kolejny postanowiłam je połączyć ze sobą i zamknąć szczelnie w słoikach (pamiętacie  przepis na kapustę

Tradycyjna Kuchnia
Chlebek kukurydziany na maślance 121

To najbardziej wilgotny, a zarazem puszysty chlebek kukurydziany, jaki kiedykolwiek jadłam. To zasługa dodanej maślanki. Składniki: 2 1/4 szklanki mąki pszennej 1 3/4 szklanki mąki kukurydzianej

Tradycyjna Kuchnia
Tort z kremem kakaowym 191

Tort z dwukolorowym biszkoptem i kremem maślanym Składniki biszkopt kawowo-orzechowy: jajka 5 szt mąka pszenna 125 g cukier kryształ 150 g proszek do pieczenia 2

czarrna od kuchni
Przepyszne gołąbki w sosie pomidorowym 138

Jakiś czas temu dostałam pyszną paczuszkę z produktami od firmy Roleski , postanowiłam wypróbować przecier pomidorowy w moim daniu. Tak powstały przepyszne gołąbki , których dawno nie robiłam

Różowa kuchnia
Sałatka z fetą i warzywami na waflu 171

Sałatka z fetą i warzywami na waflu   Składniki:  - opakowanie sera Feta (u mnie półtłusty) - kapusta pekińska - pomidory - ogórek - puszka kukurydzy konserwowej - średnia cebula - zioła

Kuchnia co dnia
Sałatka z pieczoną papryką, fetą i cząbrem 254

Karnawał też do czegoś zobowiązuje więc moje klasyki sałatkowe będą się w czasie jego trwania pojawiały :). Dziś trzy kolory papryki upieczemy w piekarniku połączymy z włoskim

Kuchnia PROzdrowotna
Kolanka z falbanką 145

Od rana słyszę mamo mamo mamooooo ja chcę makaron ! Można temu zapobiec. Wykonanie makaronu proste, najdłuższą czynnościa w tym przypadku było samo gotowanie się makaronu.Składnikikolanka

Z Kuchni Do Kuchni
Snikers 1332

Najlepsze ciasto w moim domu.Snikers SKŁADNIKI:CIASTOmąka -  600 gramówcukru - 3/4 szklmargaryny- 200 g2 jajka3 łyżki mleka3 łyżki miodusoda oczyszczona - 2 łyżeczkiPOLEWA ORZECHOWA 120g margarynyorzechy

Kuchnia Danusi
TIRAMISU Z MALINAMI. 178

Uśmiechnął się, pogłaskał po ręce, po czym zniknął za zakrętem. A ona sama z walizką w ręku, czeka na autobus, na opustoszałym przystanku. Deszcz maskuje jej

W kuchni Karmel-itki
Sos BBQ wg Jamiego Olivera 183

kuchni, to na pewno Jamiego Olivera. Za czasów gimnazjum po zajęciach siadałem przed telewizorem na wygodnej kanapie i puszczałem sobie jego program w tedy jeszcze na „Kuchnia TV”. Od „Nagiego Szefa” przechodząc przez jego „Rewolucje żywieniowe ” a skończywszy na „Dania w 15 i 30 minut”. Dla mnie jest to wielki autorytet kulinarny(...)Zioła i przyprawy: 10 gałązek świeżego tymianku, same listki 10 gałązek świeżego rozmarynu, same listki 1 mała wiązka kolendry 10 liści laurowych 1 łyżeczka kuminu 2 łyżki nasion kopru włoskiego 2 łyżki wędzonej papryki (u mnie ostra) 6 goździków Pozostałe: 2 pomarańcze, skórka i sok 200g brązowego cukru (u mnie muscovado) 6 łyżek octu balsamicznego 200ml keczupu lub passaty

Blendman
Babka z jabłkami i orzechami / Apple walnut bundt cake 187

babkę bardzo nadzianą jabłkami, rodzynkami i orzechami włoskimi i wiedziałam, że muszę ją zrobić. Wyszła absolutnie przepyszna, aż ciężka od nadzienia, wilgotna i doskonale przetrwała kilka dni. Miałam nawet wrażenie, że z dnia na dzień jest jeszcze smaczniejsza. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu, poradzi sobie z nią nawet ktoś bardzo niedoświadczony w kuchni. Polecam gorąco! Scroll down for recipe(...)łyżeczka mielonych goździków 1/2 łyżeczki soli 180 g brązowego cukru 60 g cukru pudru 250 g masła, miękkiego 3 średnie jajka 1 łyżeczka cukry waniliowego 85 g posiekanych orzechów włoskich cukier puder do podania Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Natłuść masłem i obsyp mąką formę do babki o średnicy ok. 25 cm. Zalej rodzynki ciepłą wodą

karmelowy
Pizza ze szparagami 185

Pizzę uwielbia chyba każdy. Korzystając z sezonu szparagowego polecam przygotować tą ze szparagami, szynka i boczkiem. Cienkie, włoskie ciasto, gęsty sos pomidorowy i aromatyczne szparagi to

Pyry na Gaz
Egipska zupa z soczewicą, ciecierzycą i makaronem 210

jest aromatyczna i ma ciekawy smak. Wyczuwalny jest kmin rzymski, który używam w swojej kuchni dość często. Nowością jest dla mnie wykorzystanie ziela angielskiego, ja rzadko po niego sięgam, ale widzę, że Egipcjanie go cenią. W sosie do tej sałatki z pomidorów i orzechów włoskich także występował. Dzięki wykorzystaniu korzennych przypraw zupa rozgrzewa i poprawia humor. To jest coś, czego

Chilli Czosnek i Oliwa
100 przepisów na Sylwestra 1308

dipy i świeże, domowe pieczywo z patelni gotowe w kilka minut! Udanej zabawy w kuchni i na parkiecie! Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Chrupiące grzanki czosnkowe  Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta

Moja smaczna kuchnia