Babka z pomarańczy, uwielbiana przez dzieci. Smacznego! Składniki 3 jajka 1 szklanka cukru 1½ szklanki soku pomarańczowego 3 szklanki mąki ½ szklanki oleju 10 g proszku do
Tureckie Przepisycałe i krojone oraz passatę w kartoniku. Przetwory ze słodkich, pachnących włoskim słońcem pomidorów będą w sam raz na zimę (szczególnie dla tych, którzy tak jak ja nie zrobili latem zimowych zapasów;) Dodatkowo, w każdym zestawie znajdziecie pięć metalowych pocztówek retro. Będą pięknie wyglądały w kuchni, zwłaszcza takiej w rustykalnym lub śródziemnomorskim stylu. Jak się domyślacie, jak dostałam
Kulinarne InspiracjeLublinie gdzie z krwi i kości rzymianin serwuje najlepszą pizzę w Lublinie , i prawdopodobnie jedną z lepszych w Polsce! Miałem przyjemność porozmawiać chwilę z właścicielem o pizzy, zajrzeć na kuchnię, zrobić kilka zdjęć i skosztować chyba po raz 50 tego pysznego placka z Grodzkiej 1. Najlepsza pizza w Lublinie... i nie tylko Nie ważne jaki masz sprzęt Są restauracje, które(...)pomidorów - bez soli, cukru itd. Ważny jest także ser mozzarella - ten w Aventino jest włoski - przychodzi do restauracji w jednym kawałku , który na bieżąco jest tarty. Tak samo inne składniki - powinno być ich kilka ale za to świetnej jakości. Bo jak potwierdzi niejeden szef kuchni, bardzo dobre produkty w kuchni bronią się same! PS - z życia wzięte
Right Behind The KitchenBardzo pyszne ciasto orzechowe z wkładką bakaliową, w której znajdziemy : kokos, rodzynku, czekoladę i wiśnie. Przełożone kremem daje pyszny efekt końcowy. Składniki: Ciasto orzechowe : 8 jajek
Kuchnia u BietkiSkładniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 17 dag margaryny 2 żółtka 1 cukier waniliowy masa czekoladowo – orzechowa: 2/3 tabliczki czekolady 10
czarrna od kuchniDość często ostatnio słyszałam nazwę Bruschetta i zastanawiałam się czym ona jest. Okazało się iż jest ona grzanką z oliwą, najlepiej czosnkową, z pomidorami i świeżą
W kuchni u MonikiKasza orkiszowa z bananem i bakaliami Składniki: - 100g kaszy orkiszowej
Wegańska kuchnia orientalnaSkładniki:2,5 szklanki mąki,4 łyżki powideł śliwkowych,3-4 łyżki kakao,1/2 kostki margaryny,1 łyżeczka sody,4 łyżeczki przyprawy do piernika,2 szklanki
Aga w kuchniSkładniki 2 szklanki mąki pszennej Młyn Kopytowa, 1 szklanka cukru, 3/4 szklanki oleju, 3 jajka, 2 szklanki startej marchewki na grubych oczkach, 2 łyżki kakao, 1
Aga w kuchniZostała mi ostanio pomarańcza z przepisu dotyczącego mufinek więc postanowiłam ją jakoś pozytywnie wykorzystać :) Składniki:- 250 g miękkiego masła- 100 g cukru pudru- 3 łyżeczki soku
Zainspirowana w kuchniJeden z najsmaczniejszych napojów "mlecznych" roślinnych przygotowany z migdałów. Stworzenie mleka migdałowego we własnej kuchni jest banalne. Wystarczą do tego dwa produkty: dobrej jakości migdały oraz dobrej jakości woda. A także mocny blender, najlepiej kielichowy. Z migdałów, również z innych orzechów jak włoskie, laskowe, nerkowce, pekan, możemy uzyskać "mleko" o bardzo przyjemnej , gęstej, aksamitnej wręcz konsystencji, które możemy pić samodzielnie
Naturalna KuchniaKuchnie świata: Italia Kocham Italię i tęsknie za nią bardzo. Tęsknota ta nasila się gdy jest coraz bliżej wakacji. Kocham tamtejszy temperament ludzi, atmosferę panującą dosłownie... wszędzie! Małe włoskie kawiarnie i restauracje gdzie można zjeść pyszną pastę oraz świeże owoce morza i popić je naturalnie wspaniałą włoską kawą bądź winem. Uwielbiam: stare budynki i parkingi dla skuterów, na które jest
KreatywnePinyupodobań. Każda z nas mogła popisać się zdolnościami kulinarnymi, a Szef kuchni dzielił się z nami swoimi kulinarnymi spostrzeżeniami i udzielał wskazówek :)Podczas tego spotkania była tez możliwość skosztowania olejów firmy Oleofarm , bo gama ich jest duża, wybór trudny, ale zawsze smaczny. Mnie pasował olej z orzechów włoskich, spróbujcie proszę, nie kojarzy się tylko z tłuszczem, ale ma swój specyficzny(...)spotkaniu, które będziemy z córką mile wspominać.Kierujemy słowa podziękowania i uznania dla wszystkich osób, personelu hotelowego, którzy okazali nam dużo cierpliwości i życzliwości :) Sam szef kuchni :) A oto wszyscy uczestnicy spotkania. zdjęcie pobrane z: link
Proste Potrawyposiekanymi orzechami włoskimi i serem pleśniowym. Pieczemy ok. 15 minut (do zarumienienia ciasta) w piekarniku nagrzanym do 200°C. Wyjmujemy Ciastka francuskie z gruszką i serem pleśniowym z piekarnika i zajadamy z apetytem podając do nich np. czerwone półwytrawne wino. Smacznego! The post Ciastka francuskie z gruszką i serem pleśniowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTo ciasto to znakomita propozycja dla fanów deserów z orzechami w każdej postaci. Łączy w sobie tradycyjny biszkopt nasączony kawą i migdałowym likierem, słodki kajmak, prażone
Szalona Kuchnia Eweliny