kuchnia włoska - 4010 przepisów (strona:135/268)

płatki owsiane z orzechami, olejem kokosowymi stewią... 108

Składniki: płatki owsiane 1 szklanka, woda 1 szklanka, sól - szczypta, stewia - ile potrzeba, olej kokosowy 1 łyżeczka, mleko 2 szklanki, orzechy włoskie 3/4 szklanki szklankę płatków

W Mojej Kuchni Lubię
Oszukane spaghetti z klopsikami 194

Takie spaghetti z pewnością będzie hitem na każdym kinderbalu. Na pierwszy rzut oka wygląda jak typowo włoskie danie ale to tyko pozory… Składniki oszukany makaron

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Nalewka z orzecha włoskiego 139

Przepis na tą nalewkę dostałam od mojej babci, robię ją w każdym sezonie kiedy pojawiają się tylko młode zielone orzechy. Jest doskonałym lekarstwem na trawienie lub

Bajeczna Kuchnia
Placuszki orzechowe z musem jabłkowym 183

Placuszki orzechowe Składniki (na 4 porcje): pół szklanki mleka (ja dałam 3,2%) po garści orzechów włoskich, nerkowca i laskowych lub jednego rodzaju (koniecznie niesolone i

Anioszek w kuchni
Wafle z masą orzechową 136

Wafle z masą orzechową Składniki: - paczka wafli suchych okrągłych - 200g margaryny - 2/3 szklanki mleka - 3/4 szklanki cukru - mały cukier waniliowy - 1 czubata łyżka naturalnego kakao - 1

Kuchnia co dnia
Trufle bananowe 133

Składniki: 2 banany 2 szklanki pokruszonych herbatników 1/2 szklanki wiórków kokosowych Wykonanie: Banany rozgnieść widelcem na gładka masę. Herbatniki pokruszyć i połączyć z bananem. Z masy

magiczna kuchnia Kasi
Czekoladowe cantuccini z miodem i orzechami laskowymi 127

Pamiętacie cytrynowe cantuccini z pistacjami, które opisywałam już kiedyś tutaj: http://ewakuchennie.blogspot.com/2013/08/cytrynowe-cantuccini-z-pistacjami.html Dziś pokażę Wam jak zrobić ich czekoladową wersję z miodem i orzechami 

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
KARKÓWKA POD WARZYWNĄ PIERZYNKĄ 265

Jej przygotowanie zajmuje kilka chwil,a  efekt przechodzi oczekiwania. Dodatek warzyw i sera bardzo fajnie wzbogaca smak karkówki. Idealne danie na niedzielny obiad   Składniki

Z Majeczką w kuchni
Tradycyjnie- Gołąbki 362

przede wszystkim kapusty, w każdej innej postaci niż dobra kwaśnica. Jednym słowem nie darzę sympatią tradycyjnej kuchni. Lubię jeść lekko, uwielbiam makarony, dziki ryż, ryby, dziczyzne wolno pieczoną w czerwonym winie. Wybór padł na Gołąbki- sprofanowałam tradycyjny przepis mojej babci- białą kapustę zastąpiłam włoską, zamiast mielonej wieprzowiny wykorzystałam pierś z kurczaka, a co najważniejsze! Wywróciłam do góry nogami proporcje zwiększyłam

Zapiski Młodej Żony
Placek włoski. 447

Składniki: 7 średnich jabłek 1 szklanka cukru 2 szklanki maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 całe jajka szczypta soli 1/4

O kuchni z uczuciem
Miodownik z nutą pomarańczową 161

Wszędzie już panuje okres przygotowań świątecznych, więc i ja zaczynam testować nowe przepisy na świąteczne słodkości. To ciasto jest całkowitcie pozbawione mąki a dzięki pomarańczowemu

Zainspirowana w kuchni
Miodownik orzechowy 119

Pyszne ciasto do kawy miodowo-orzechoweMiodownik orzechowySKŁADNIKI:CIASTOcukier -1 szklsoda -1 łyżeczkamiód -2 łyżkimąka -3 szklmargaryna -100 gjajka -2 sztWARSTWA ORZECHOWAorzechy włoskie posiekane -300 gmiód -2

Kuchnia Danusi
Grillowana cukinia do obiadu 171

Za oknem pogoda nieciekawa. Na grilla nie ma niestety szans. A ja uwielbiam grillowane warzywa jako dodatek do mięsa. Dlatego postanowiłam przygotować sobie grillowana cukinię na

Magiczne Życie Marty
Keks marchwiowy – kuchnia podkarpacka 144

Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia”. Keks marchwiowy - kuchnia podkarpacka Składniki na 2 keksówki 10x30 cm: 5 dużych jajek (lub 6 małych) 1 szklanka cukru szczypta soli 1 szklanka oleju 300 g marchewki startej na drobnej tarce (waga startej marchewki) 100 g posiekanych orzechów włoskich 100 g rodzynek 100 g suszonych śliwek pokrojonych w paski(...)przesypujemy mieszankę z miski i mieszamy całość łyżką. Ciasto przelewamy do keksówek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 stopniach C (grzałka góra-dół) około 45 minut. Keks marchwiowy - kuchnia podkarpacka Po inne regionalne przepisy Podkarpacia zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA

Trzeci talerz
Odkrywamy kalifornijskie wina 130

wewnątrz danego stanu, zarejestrowane i produkujące wino zgodnie z określonymi przepisami federalnymi. System ten wzorowany jest (choć nie do końca) na europejskich systemach apelacyjnych, takich jak francuski AOC lub włoskie DOC. W Stanach Zjednoczonych jest 207 apelacji z których ponad 134 w Kalifornii.   W Kalifornii winnice zajmują 231 000 hektarów, z których zbiera się 4,2 miliona ton winogron(...)podczas czterodaniowego lunchu. Dania zostały przygotowane przez Szefa kuchni warszawskiego Hotelu REGENT Marcina Suchenka oraz cukiernika Dariusza Suchenka.  Dobór win do poszczególnych potraw komentowali między innymi: Tomasz Kolecki-Majewicz, Andrzej Strzelczyk oraz Piotr Kamecki. I była to bardzo ciekawa, pouczająca lekcja. Degustowane menu:   Marynowane przegrzebki z sałatką z kopru włoskiego, sosem jogurtowym curry i owocami cytrusowymi. Leaping Horse

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania