CIECIERZYCA Z KIEŁBASĄ I POMIDOROWĄ PASSATĄ

CIECIERZYCA Z KIEŁBASĄ I POMIDOROWĄ PASSATĄ

CIECIERZYCA Z KIEŁBASĄ I POMIDOROWĄ PASSATĄ

Ciecierzyca - inaczej cieciorka albo groch włoski to roślina strączkowa, która jest istną kopalnią białka. Właśnie ze względu na białko jest tak ceniona przez wegetarian. Niskokaloryczna, o dużej zawartości błonnika i  lekkim, orzechowym posmaku jest w naszej kuchni traktowana trochę po macoszemu. Ja sama częściej sięgam po soczewicę niż ciecierzycę.  Ale obiecuję poprawę :-)  Dziś danie szybkościowe, do którego użyłam drobnej cieciorki z puszki. Pysznie sycące, zajadałam się nim przez 2 dni, i został... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.