Troszkę kuchni hiszpańskiej :) Na pewno nie dietetycznie, ale na pewno bardzo smacznie :) Nie co inne od polskiego ciasta drożdżowego. Stanowczo bardziej tłuściejsze, mniej słodkie, i bardzo pulchniutkie :) Nie próbowałam ciasta odchudzić, bo jak ma być kuchnia hiszpańska to tylko według ich receptur :) Chętnych serdecznie zapraszam do wypróbowania przepisu :) Składniki: 700 g mąki pszennej 200 ml mleka 50 g drożdży
Zdrowie na języku :PKONCERT JAZZOWY w KLUBIE WINO https://www.facebook.com/events/628518373950678/ W ciągu dnia odbywa się Festiwal Win Polskich, a wieczorem kontynuujemy zabawę z polskimi winami, wiele z nich będziemy serwować na kieliszki. Do wina będzie można coś przekąsić, bo na gościnnych występach w naszej kuchni pojawi się młody zdolny kucharz, który przygotuje menu z myślą o Festiwalu Win Polskich. Wieczór umili(...)polskie produkty. Młody, zdolny. Polskie, łódzkie korzenie Bartka w połączeniu z nauką w najbardziej winiarskim kraju świata wpisują się idealnie w atmosferę Festiwalu Win Polskich. Menu będzie tworzone w oparciu o temat naszej głównej imprezy tego dnia. ORGANIZATOR Klub Wino www.klubwino.pl PATRONI MEDIALNI Magazyn Wino Winicjatywa Vinisfera jemywlodzi.pl PARTNERZY Tom Gast Kolacje w kontekście Laser Polska
królestwo garówŁatwa, ekspresowa i pyszna- tym razem zabrałam się za tartę, ale troszkę w inny sposób. Starałam się zainspirować ulubionymi kuchniami i stworzyć coś zupełnie innego. Tarta z założenia kojarzy się z Francją. Kruche ciasto z Polską. Gorgonzola, bazylia, makaron i papryczki -Włochy. A ze smażeniem pasty, żeby nadać jej aromatu spotkałam się w kuchni indyjskiej. Wyszło Fusion
Wielki apetytwszystkich pór roku najpiękniejsza jest... jesień. Złota, polska jesień. Zachwyca i skłania do refleksji nad światem wokół. Chociażby krótki spacer potrafi mnie wyciszyć, ukoić nerwy, odstresować... Lubię tak po prostu podziwiać uroki natury, fotografować je, a nawet zbierać i otaczać się nimi, by móc wprowadzić do domu ten cudowny, jesienny klimat. Jesień także często kojarzy się ze smutkiem, długimi(...)przygnębiających rozmyślaniach o życiu. Ten okres jest dla mnie także chwilą wytchnienia, subtelnym preludium przygotowującym do zimy. W tym czasie dbam również o to, by w mojej kuchni było rozgrzewająco, sycąco - jesiennie... Poniżej przedstawiam zestawienie moich ulubionych produktów bez których nie mogę się obejść o tej porze roku lub planuję wypróbować kilka przepisów. :) 1. Jabłka ,,An apple
Kuchnia ElliePrzepisów na syrop (miód) z mniszka jest całe mnóstwo. Istnieje też kilka wariacji tego popularnego i niezwykle pysznego specyfiku na ból gardła i nie tylko! Mniszek
Z Kuchni Do KuchniŻycie smakosza obfituje we wspaniałe wrażenia... A fantastyczne doznania kulinarne nie kończą się na jajkach i mleku! Alergie i nietolerancje pokarmowe to jedne z najczęściej spotykanych
Z Kuchni Do KuchniZupa z soczewicy kojarzy mi się zawsze z Włochami! W Nowy Rok jedzona na szczęście i na pieniądze. U nas jedzona rzadko, a szkoda, gdyż zupa
Z Kuchni Do KuchniTo chyba najlepsza i niezwykle zdrowa sałatka z tuńczykiem i kaszami! Jako, że ja zawsze mam w lodówce ugotowaną kaszę jaglaną, to...jest to również sałatka
Z Kuchni Do KuchniDziś chyba w całej Polsce jest zimno, więc zamarzyło mi się coś sycącego, rozgrzewającego, ale na tyle lekkiego by nie robić sobie „pół godzinki dla
greenscarfchce, a bardziej się nie chce wtedy, gdy zbliża się urlop :P ,więc troszkę z lenistwa, troszkę z ciekawości przygotowaliśmy tę zupę. Teraz po Polsku się żywimy, bo za chwilę będziemy kosztować innej kuchni. Postaramy się przywieźć mnóstwo przepisów ;) Składniki 1 duża cebula 250 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 łyżki oleju 190 g koncentratu pomidorowego
R'n'G KitchenDostałam przepyszny kawior z bakłażana od Proeco-Polska Te pyszności wyprodukowane są wyłącznie z naturalnych składników wolne od wszelkich sztucznych
Różowa kuchniaproste i nieskomplikowane. Ale uwielbiam je! I wolę po tysiąckroć o ciężkich i kalorycznych ciast z kremami! Bo czy jest coś lepszego od naszych świeżych polskich jabłek? ;-) Zapraszam na Facebooka i instagram smyk_w_kuchni
SMYKWKUCHNIwłoskiej kuchni orzotto to danie przypominające risotto (a jakżeby inaczej!), w którym główną rolę pełni kasza jęczmienna perłowa. Polski odpowiednik orzotto o dźwięcznej nazwie kaszotto obił mi się o uszy parę razy, ale zaczarował dopiero wtedy, gdy kaszotto z suszonymi pomidorami i wędzonym twarogiem przygotowała moja teściowa :) Kasza jest na tyle uniwersalna, że znajduje zastosowanie w każdej kuchni
VegUlkaDziś na obiad podam pyszne ziemniaczki hasselback zapiekane z boczkiem. Można je łatwo przygotować i podawać w dowolnej kombinacji. U mnie z białym serkiem. Tak uwielbiam
Ale ProsteW Polsce soliród jest rośliną mało popularną, ale w wielu krajach (na przykład we Francji oraz Wielkiej Brytanii, gdzie znaleźć można duże skupiska tego sukulentu) jest
mojej kuchni