Wczoraj były moje urodziny...a ,że jestem "na detoksie", czyli poście jaglanym ,już 10 dzień, nie mogłam tego zaprzepaścić. Zrobiłam coś, czego się niesłusznie obawiałam. Zrobiłam
Z Kuchni Do Kuchnipuszyste o słodkawym smaku i w pięknym żółtym kolorze. Mąki tej najczęściej używa się w krajach Ameryki Południowej, produkowane są z niej tortille, nachos i tacos. W Polsce znalazła swoje miejsce w kuchni bezglutenowej. Może być używana prawie do wszystkich dań – ciast, naleśników, deserów, sosów, panierek, wypieku placków, biszkoptów, bułek czy nawet chleba. Autor zdjęcia: dolvita108 Przepis na chleb kukurydziany
SmartBake.plIdealne ciasto do pierogów to klucz… do pierogów idealnych. Szczerze powiedziawszy pierożka możemy nadziać dosłownie wszystkim co da się w tym pierogu zlepić. Ale jak sprawić
Z Kuchni Do KuchniTrufle i pasty truflowe są niesamowicie popularne i często wykorzystywane we włoskiej kuchni. Gdzie je kupić w Polsce – w włoskich delikatesach, na półce z włoską żywnością w marketach czy online. A naprawdę warto, lubię zarówno wersję z czarnych trufli której używałam na przykład do nadziewanych gnocchi, super jest też do makaronów ale sos nabierze brunatnej barwy. Dlatego do sosu
nietylkopasta.plfont:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Pogoda jest jak kobieta… Grill udał się znakomicie ale nie tylko za sprawą pogody a @pataks polska , dzięki któremu zasmakowaliśmy w kuchni indyjskiej. Było smacznie, kolorowo i orientalnie W trakcie majówka więc jeśli lubicie takie klimaty bierzcie ołówki w dłoń i róbcie listę potrzebnych produktów… Składniki
W garach u GosiRyneczki uginają się od warzyw i aż się płakać chce ,że niebawem niektóre z tych rzeczy zakończą swój sezon i trzeba będzie czekać ponownie na ich
Z Kuchni Do KuchniPata jest zdrowa, można w niej ukryć parę rzeczy, które chce się przemycić np.dzieciom. Lubię takie smarowidła. Można je trzymać w lodówce szczelnie zamknięte.Polecam do
Z Kuchni Do KuchniJeden z naturalnie szybkich deserów. Pieczone jabłuszko. Z syropem z agawy i cynamonem. Nic prostszego. Czasami proste jest smaczne i zaskakujące. Składniki jabłka cejloński cynamon mielony
Z Kuchni Do Kuchniznać. Bo przecież u Dyletantów wina są również bardzo ważne jak jedzenie, a na winach to Oni się znają. Oby więcej takich Dyletantów można było spotkać w kuchniach naszych restauracji. * słownik języka polskiego
królestwo garówDzisiejszy sernik to propozycja od najlepszego polskiego cukiernika, mistrza Polski cukierników, Pawła Małeckiego. W kuchni lidla zaproponował swój sernik jako deser na letnie, upalne dni. Ja zmodyfikowałam go, nadając mu jedynie intensywnego cytrynowego smaku i aromatu. Sernik jest bez pieczenia, na kruchym ciasteczkowym spodzie, a swoją konsystencją przypomina nieco piankę z wnętrza ptasiego mleczka. Na upalne dni jest idealny
NiePieprz.plJuż dwie propozycje indyjskich chlebków są na blogu. Dzisiaj pszenne chlebki posmarowane jogurtem i posypane makiem. Mięciutkie i takie pozostają nawet kolejnego dnia, jeśli jakiś placek
Polska ZupaKarnawał to czas szalonych zabaw, wspanialej atmosfery w gronie przyjaciół, znajomych i rodziny. To czas, kiedy dzielimy się ze sobą entuzjazmem i radością...ale to również
Z Kuchni Do Kuchnirzucająca się w oczy. Wewnątrz kryje się wnętrze ciepłe i urokliwe – z buzującym ogniem kominkiem, ściennymi malowidłami i wygodną antresolą. W menu znajdziecie swojskie dania słowiańskie – kuchni ukraińskiej, białoruskiej, rosyjskiej i polskiej. Wina natomiast królują tu gruzińskie. Miejsce w sobotni mroźny dzień w szczycie pory obiadowej znaleźliśmy bez trudu, choć w t.zw. sezonie nie koniecznie byłoby to łatwe. Z ciekawością
Smaki EwyKawa rozpuszczalna, któż jej nie pamięta z czasów dzieciństwa. Kojarzy mi się z domem u babci, z dobrym samopoczuciem i miłością tych, którzy mnie nią raczyli
Z Kuchni Do KuchniNa blogu Gotuj Zdrowo wyszperałam takie cuda ! Niesamowicie pyszne, zdrowe i pachnące Cynamonki! Zrobiłam je i ...nie żałuję, że się rozeszły błyskawicznie, choć przyznam , połowę
Z Kuchni Do KuchniMoja propozycja na dobre śniadanie, które kochają moje dzieci i jedzą je ze smakiem i charakterystycznym mlaskaniem zadowolenia. To orzezwiająca propozycja na dzień dobry dla każdego
Z Kuchni Do KuchniTa pasta zagościła u mnie w lodówce , zastępując pasztety i inne smarowidła o podejrzanym składzie. Wykonanie jest bardzo proste, gdyż wszystko ze sobą musimy zblendować na
Z Kuchni Do KuchniKolejny przepis z książki Marka Zaremby "Jaglany Detoks". Nigdy nie przestanę powtarzać, że tę książkę powinno się mieć. Bo każdy z nas potrzebuje oczyszczenia. Nie
Z Kuchni Do Kuchni