Roladki z grillowanej cukiniiSkładniki:cukinia50g sera fetaświeża bazylia50g świeżego szpinakusólpieprznatka pietruszkisok z cytrynySposób przygotowania:Aby móc delektować się smakiem roladek z rusztu, należy grillować cukinię z
WojnaNaSmaki.plPo głowie nie chodziło nam ostatnio nic innego jak tylko boczek i dobra kapusta. A, że z takiego połączenia wychodzi para idealna to nie było wyjścia
Wypisz WymalujPierogi to nasza największa miłość! Z każdym farszem smakują rewelacyjnie ale... nie w każdym wykonaniu! Mamy nasze osobiste preferencje, jeśli chodzi o temat pierogowy! Po pierwsze
Wypisz WymalujJak się dorwałam do truskawek kilka dni temu, tak nie mogę się oderwać ;) To samo tyczy się czerwonego barwnika spożywczego - jak małe dziecko, które widzi coś
My Culinary ArtLubicie jesień? Ja bardzo! Zresztą to moja ulubiona pora roku. Jest odpowiedni temperatura, powietrze pachnie, a porankami można zobaczyć mgłę, która przepięknie wychodzi na zdjęciach. Jesień
Pasja SmakuCoś wykwintnego? Prostego? Smacznego? Zdrowego? Proszę uprzejmie. Zapraszam na przygotowaną tradycyjnie perliczkę, nadziewaną jabłkami i żurawiną, podaną na warzywach korzeniowych z sosem winnym. Wbrew pozorom przygotowanie
Wyprawy kulinarneSkładniki na spód: 240 mąki owsianej 1 jajko 1 żółtko 5 czubatych łyżeczek cukru pudru 150 g zimnej margaryny szczypta soli Nadzienie: 1 kg jabłek 2
My Culinary ArtLeniwe pierogi to taka moja wariacja na temat ziemniaków i twarogu. Taki złoty środek między tym co lubi mój K. a tym co uwielbiam ja. A
Mango PapajaZ racji tego, że to mój pierwszy przepis na tym blogu postanowiłem dodać moją ulubioną część dania głównego z dzieciństwa. Potwornie zakochany byłem w tej kapustce
Mango PapajaEnglish Version Inne nazwy: sałatka warzywna, rosyjska, olivieh salad (wersja perska z gotowanym kurczakiem) i Olivier salad. Kocham sałatkę jarzynową! Lubię jeść ją na świeżym
Przepisy AleksandryŻyję w otoczeniu osób, które kochają karpatkę. Mój brat potrafi sam zjeść całą blachę, a pewien wiedźmin przyrządza karpatkę na wszystkie święta w roku...odkąd go
Przepisy AleksandryKolejna świąteczna propozycja (i nie tylko). Danie dość pracochłonne, ale jeśli zrobicie więcej gołąbków, można je zamrozić lub zawekować. Przypominam o trwającym konkursie :) Do wygrania dwie
Przepisy AleksandryNie bardzo wiem kim jest siostra Leonilla (urocze imię :)), ale muszę przyznać, że drożdżowe z Jej przepisu jest smaczne. W przepisie zwiększyłam ilość cukru - moje truskawki
Przepisy AleksandryNie znosiłam paprykarzu, jako dziecko. Śniadanie, kiedy na bułce widziałam paprykarz lub pasztet, było jak smakowy horror. Sytuacja zmieniła się, kiedy moja Mama zrobiła paprykarz domowy
Przepisy AleksandryRosołu nikomu przedstawiać nie trzeba. W mojej rodzinie lubimy wersję driobiowo-wołową, którą z reguły podajemy z uszkami. Mój dziadek jada rosół tylko z ziemniakami. Ja
Przepisy Aleksandry