kuchnia indyjska - 1175 przepisów (strona:53/79)

KREWETKI NA OSTRO Z MLEKIEM KOKOSOWYM 206

No i znów uciekamy w kierunku do Indii na owoce morza. Tak jak za każdym razem będziemy zachwycać się nie tylko smakiem, wyglądem, ale i zapachem

Ostra na Słodko
Mango-Chili-Miód (Chutney) 138

                                       

Kuchnia Prezydentowej
Pikantny chutney morelowy 175

                          

Kuchnia Prezydentowej
Ryż indyjski pulao 178

                            Pulao to indyjska potrawa z ryżu, choć

Kuchnia Prezydentowej
Pulao kardamonowe 193

                 To bardzo proste danie idealnie nadaje się jako dodatek do wszelkiego

Kuchnia Prezydentowej
Chicken tikka masala 399

                Ponieważ uwielbiam wszelkie curry, nie mogło zabraknąć u mnie tej klasycznej

Kuchnia Prezydentowej
Pulao pomarańczowe 155

                  Do wszelkich curry lub innych mięsno-warzywnych dań indyjskich

Kuchnia Prezydentowej
Kofty 217

Uff! Wróciłam. ;) Bardzo, bardzo mi tego brakowało! Was, drodzy Czytelnicy, pisania, fotografowania, a nawet gotowania, bo i na to było niewiele czasu oraz potrzeby - po prostu

Kuchnia Prezydentowej
Raita ogórkowa 467

                                            Wiosna już się u

Kuchnia Prezydentowej
Indyjski przysmak kokosowy 139

Poruszając się dalej po moim projekcie „Palcem po mapie” zapraszam do Indii na indyjski przysmak kokosowy. Jest szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny. Polecam zwłaszcza tym

Kuchenne Wariacje
Chlebki naan 203

 Tak jak obiecałam, dziś na blogu przepis na indyjskie chlebki naan. Wyglądem i smakiem przypominają trochę chlebki pita. Ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu i

W poszukiwaniu inspiracji
Placki roti 179

Składniki na ok. 8 sztuk. Składniki: 1,5 szklanki mąki 1 łyżka roztopionego masła 2 łyżki oliwy ½ łyżeczki soli 1 szklanka gorącej wody Przepis: Zmieszaj w

Emcia Pichci
Street Food/Street Wines na Burakowskiej 160

gatunku. Typowy argentyński Malbec. Starzony w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Aromatyczny, pachnie i smakuje czerwonymi i czarnymi owocami, czekoladą, kokosem i wanilią. Idealny do dań z kuchni meksykańskiej, indyjskiej oraz do grillowanego czerwonego mięsa. Do każdego dania można było śmiało pić Perelada Cava brut Reserva – Hiszpańską klasyczną Cavę stworzoną z winogron : Macabeu (40%), Xarello (30%), Parellada (30%). Bardzo

królestwo garów
Kurczak tikka masala 191

Składniki na dwie porcje. Składniki: 2 piersi kurczaka 150 g jogurtu (gęsty) 1 łyżka mieszanki przypraw garam masala 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 1 ząbek czosnku

Emcia Pichci
Mango Lassi 171

Jeśli ktoś jeszcze nie próbował tego koktajlu rodem z Indii to niech to koniecznie nadrabia. Napój jest przepyszny i bardzo pożywny, polecam gorąco. Mango Lassi w

Moje Małe Czarowanie