Dziś przedstawiam Wam placuszki na sposób indyjski. Są aromatyczne, pachnące curry i smakują wybornie. Ja dodałam tutaj curry indyjskie ale dodajcie jakie lubicie najbardziej, wszak wiadomo
Moje Małe CzarowanieJak już wiecie albo i nie Lassi to napój przyrządzany z jogurtu, wody i przypraw wprost z Indii. Tradycyjne lassi jest słone i przyprawione chili. Moje
Moje Małe CzarowanieIndyjski chlebek naan to ostatnie moje odkrycie. W domu jesteśmy wszyscy nim zachwyceni. Zrobiłem go w zeszłym tygodniu po raz pierwszy i od tego czasu zajadaliśmy
PaleoLifeDziś Prima Aprilis a ten przepis to nie żart tylko Cud Świata. Genialne samosy, które uwielbiam już od dawna, w nieco odchudzonej i zdrowszej wersji
Mango PapajaDziś w Wielką Sobotę na śniadanie zajadamy takie oto placuszki. Szybkie wykonanie i zastrzyk energii na początek dnia. Pamiętajcie że papryczka habanero jest bardzo ostra i
Moje Małe CzarowanieWpadłam na taki pomysł aby danie było z samych pomarańczowych warzyw. Warzywa takie mają dużo witamin 'A' dobrej na oczy a o oczy należy
Moje Małe CzarowanieTe Europejczyki we Indiach na wszyske gynste 1 z ōłzy 2 gołdali 3 curry- bo sami Hindusi kołżdo 4 mianowali 5 inaczyj. To trocha tak, jakby
Chop w kuchniDziś znów zabieram Was do ukochanych Indii, gdzie będziemy zajadać się pysznościami! Nie będzie to gulasz … nie będzie to danie mięsne …. a będą to
Ostra na SłodkoCurry to danie na bazie pasty curry, mleka kokosowego z dodatkiem pomidorów. Często curry występuje z kurczakiem lub owocami morza. Nigdy jednak nie spotkałam tego dania
Mango PapajaCurry to danie ulubione me, pyszne, pożywne w lekkim sosiku warzywnym. Polecam każdemu, smaki Indii nadają daniu jedyny i niepowtarzalny smak i aromat. Wypróbujcie koniecznie. Użyłam
Moje Małe CzarowanieW ostatnim czasie ukochane słodkości zamieniłam na rozgrzewające dania obiadowe, gulasze, zapiekanki, zupy, no i oczywiście mięsa ( to znak, że zima zbliża się wielkimi krokami :D
Ostra na SłodkoZdecydowanie za mało na blogu mam ryb i owoców morza. Uwielbiam je, niestety mój ukochany nie podziela mojej miłości, dlatego przygotowuję je praktycznie tylko dla siebie
karmelowyPodroby goszczą na Waszym stole czy omijacie je szerokim łukiem? Ja lubię wszelakie podroby i na naszym stole goszczą często. Czy to w postaci gulaszów, galaretki
Moje Małe CzarowaniePyszne danie aczkolwiek nie dla ludzi nie lubiących ostrego. Fajne w nim jest to, że przy każdym kęsie na początku czujemy delikatność i kremowatość śmietany a
sierotka maRysia w kuchniTaki ziemniak to miła odmiana dla okropnego zimowego ,,ziemniura" którego mam już serdecznie dość. Marzą mi się młode kartofelki z koperkiem i zsiadłym mlekiem. W
sierotka maRysia w kuchni