Dahl z czerwonej soczewicy Wczoraj pojawił się przepis na chlebki naan , więc dzisiaj nie mogło zabraknąć przepisu na dahl z czerwonej soczewicy ! Jest to danie rodem
BlendmanPyszne i niecodzienne danie, czyli kalafior zapiekany z ananasem i cieciorką, podany z dressingiem z mango, jogurtu i świeżej kolendry. Ja uwielbiam takie smaki, jednak nie
My Culinary ArtDo mięs zazwyczaj podajemy ziemniaki i kasze na różne sposoby. Dziś proponuje ziemniaki z marchewką po bombajsku. Smakują nawet same bez dodatków. Wypróbujcie! A do przygotowania
Radość kipiąca uśmiechem.Dziś przedstawiam rozgrzewające danie, idealne na szybki obiad w te chłodne dni. Dawno, dawno temu publikowałam już przepis na te pyszności autorstwa Jamiego Olivera , jednak tym
karmelowyKurczak w sosie curry to od jakiegoś czasu ulubione danie moich dzieci. Sama też bardzo lubię i naprawdę bardzo często je przyrządzam. Danie jest szybkie i
kuchnia doskiDyni w moim domu pojawiło się ostatnio sporo a to za sprawą jednej, miłej starszej pani, a było to tak. Jadąc z pracy do domu mijamy
Moje Małe CzarowanieFajny obiad trafił na mój stół. Lubicie takie indyjskie wariacje z mięsem? Tutaj użyłam podudzi z kurczaka bez kości, ale z kostkami też będzie ok. Aromat
Moje Małe CzarowanieJak wiecie już pewnie lassi to indyjski napój z jogurtu z owocami, wodą i cukrem. Najbardziej popularne jest mango lassi ale każde inne też jest znakomite
Moje Małe CzarowanieIndyjska sałatka pomidorowa (Pomidorowy Kachumber) Moja kuchenka, pomimo kilku prób naprawienia, w dalszym ciągu nie współpracuje. W związku z tym kolejna sałatka. Tym razem w stylu
Pełny talerzDzisiaj kolejna propozycja prosto z Indii! oczywiście danie zostało poddane lekkiej modyfikacji ... Radosne kolory na talerzu poprawią humor gdy za oknem taka szaruga! Zapraszam! Składniki; 20
Radość kipiąca uśmiechem.Dziś przedstawiam przepis na absolutnie doskonałą kormę z jagnięciną z książki Gordona Ramsaya „Ramsay’s Best Menus”. Uwielbiam baraninę i jagnięcinę, jednak musi
karmelowyDziś zabieram Was w kierunku ukochanych Indii i Nepalu! Mam dla Was przepis na pyszne ( ale to pyszne! ) Serowe pierożki / sakiewki, inspirowane pierożkami Momo, z
Ostra na SłodkoJak smakują Indie? Co wchodzi w skład słynnej garam masala i czym się ona różni od curry? Odpowiedź znajdziecie w komedii kulinarnej Today's Special. Artykuł
COOKMAGAZINECurry z arbuza - to nie żart! próbowaliście kiedyś? Nie? W takim razie biegnijcie po arbuza, bo musicie je koniecznie wypróbować! To owocowe curry jest po prostu
Codzienne GotowanieDziś zabieram Was w kierunku ukochanych Indii i Nepalu! Mam dla Was przepis na pyszne ( ale to pyszne! ) Serowe pierożki / sakiewki, inspirowane pierożkami Momo, z
Ostra na Słodko