kruche ciasto z budyniem - 3541 przepisów (strona:72/237)

Sernik na półkruchym spodzie 227

gdyby tak przygotowa ć sernik z masą serową na spodzie z ciasta półkruchego ? Rozwodziłam się już kiedyś nad sekretami ciasta półkruchego . Tym razem postanowiłam tę wiedzę tajemną wykorzystać przy pieczeniu mojego ulubionego sernika na bazie twarogu. Rozkoszuję się wtedy połączeniem kruchego spodu z aksamitnym wnętrzem i intensywnie serowym smakiem :) Składniki na dużą blachę o wymiarach LxW 35x25cm: MASA SEROWA(...)kostki margaryny [100g] 1 opakowanie budyniu śmietankowego na 3/4l mleka 5 łyżek kaszy manny - płaskie 1 aromat śmietankowy CIASTO PÓŁKRUCHE 300g maki pszennej tortowej 100g cukru 150g margaryny 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3-4 łyżki śmietany 18% - musi być gęsta   Zacząć od przygotowania ciasta półkruchego - sekret różnicy między ciastem kruchym a półkr u chym do podejrzenia

Grunt to przepis!
Wegański sernik królewski 97

Charakterystyczne dla sernika królewskiego jest ciasto kruche ciasto czekoladowe, które jest spodem tego sernika, jak i zwieńczeniem. W niektórych częściach Polski nazywa się go Krakowskim sernikiem.  Podstawą idealne kruchego ciasta jest masło, oczywiście można zastąpić olejem kokosowym, ale ideału nie ma, no tak na 80 % satysfakcjonujące.  Moim najnowszym odkryciem z wegańskich wynalazków jest wegańskie masło! i to swoje(...)kruche ciasto czekoladowe: 320 g mąki pszennej białej 200 g masła 100g cukru pudru 50 g kakao szczypta soli Masa „serowa”: 4 kostki naturalnego tofu (około 800 g) 2 opakowania budyniu waniliowego sok z 2 cytryn 200 g cukru pudru 200 g masła* Przygotowanie: Z podanych składników zagnieć ciasto. Jest to ciasto kruche, więc wyłóż wszystkie składniki

greenscarf
Sernik na kruchym spodzie 353

dobrze wychodzą. Zwykle robi się u nas sernik bez kruchego spodu, gdzie do masy serowej dodaje się m. in. budyń (postaram się wrzucić przepis w kolejnych dniach :)). Tym razem umieszczam serniczek od teściowej – ten konkretny skład na kruche ciasto sprawdza się w serniku znakomicie. Co do masy serowej w oryginalnym przepisie było 40 dkg cukru, ja zdecydowanie wolę dodać

kuchcikownia
Kremówka z Machowej – kuchnia podkarpacka 2278

Kremówka z Machowej – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Machowa, gmina Pilzno, powiat dębicki Kremówka z Machowej to proste ciasto złożone z dwóch kruchych blatów i domowej masy budyniowej. Zwykle masę do kremówek przygotowuje się na 2 sposoby. Albo zimny budyń uciera się z masłem na krem(...)albo masło dodaje się do budyniu w trakcie gotowania. Krem przygotowany pierwszym sposobem jest delikatniejszy i bardziej puszysty, ale przekłada się nim na zimno, więc blaty ciasta muszą być bardzo delikatne, żeby ciasto było smaczne. Masa ugotowana z masłem ma bardziej zwartą konsystencję, ale lepiej łączy się z ciastem przekazując mu swoją wilgotność. Takie ciasto łatwiej kroić, ale też dłużej

Trzeci talerz
Sernik królewski 155

obręcz. Jedną część ciasta zagnieść ponownie, aby ciasto zmiękło i zrobiło się plastyczne. Ciastem wykleić boki formy mniej więcej do ¾ wysokości. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach na dno tortownicy. Tortownicę wstawić do lodówki. Przygotować masę serową. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Twaróg, cukier, żółtka, budyń w proszku i startą(...)pozycja Interwał. Ciasto podzielić na trzy równe części. Każdą owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny.Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie zacisnąć obręcz. Jedną część ciasta zagnieść ponownie, aby ciasto zmiękło i zrobiło się plastyczne. Ciastem wykleić bok formy mniej więcej do ¾ wysokości. Drugą część ciasta zetrzeć

Moje domowe kucharzenie
Ciasto bardzo kruche z waniliową pianką i śliwkami 42878

cukru, każdą kolejną łyżkę cukru dodając dopiero po całkowitym wmieszaniu i rozpuszczeniu poprzedniej. Do gotowej masy bezowej wsypujemy porcjami budyń w proszku i miksujemy razem z bezą do całkowitego, dokładnego połączenia. Pianę wykładamy łopatką na podpieczony wcześniej spód kruchego ciasta, wyrównujemy jej wierzch. Na pianie rozkładamy pokrojone śliwki skórką do góry, delikatnie je w pianę wciskając. Posypujemy śliwki przyprawą(...)przez sitko cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. SKŁADNIKI KRUCHEGO CIASTA 2,5 szklanki mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g lodowato zimnego masła 4 lekko czubate łyżki cukru 3 żółtka z jajek rozmiaru M 3-4 łyżki jogurtu lub kwaśnej śmietany 18% kilka kropli aromatu waniliowego lub migdałowego jeśli ciasto jest za suche- 2 łyżki zimnej wody POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Karo in the Kitchen
Tradycyjny Sernik 86

spód: 1, 5 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru 2 żółtka 1/3 kostki masła 1 cukier wanilinowy Z podanych składników przygotować kruche ciasto i wyłożyć na blachę. Składniki na ser: 2 kg sera 9 jajek 1,5 szklanki cukru 2 budynie waniliowe 1/2 kostki masła 1 łyżka kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Ser mielimy przez(...)miksując. Następnie dodajemy budynie, kaszę oraz proszek do pieczenia, miksujemy do momentu połączenia składników. W kolejnym etapie wlewamy roztopione masło. Z pozostałych nam białek, odlewamy ok. 2, a resztę ubijamy na sztywną pianę. Gdybyśmy dodali wszystkie białka, nasz sernik mógłby stać się zbyt twardy. Ubite białka mieszamy delikatnie z serem. Wykładamy na wcześniej przygotowanie kruche ciasto. Pieczemy w temperaturze

Przepiski.pl
sernik tradycyjny 202

składniki na ciasto kruche: 300 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g masła 2 żółtka 2 łyżki śmietany, kwaśnej 80 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy, przekładamy do foremki (ok. 21×32 cm, wymiary dna foremki), wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem i pieczemy w 180 st. C na rumiano(...)wanilią oraz opcjonalnie z otartą skórką z cytryny lub ekstraktem. Następnie dodajemy stopniowo jajka, za każdym razem miksując. Następnie stopniowo dodajemy ser, budyń oraz kasze mannę. Miksujemy do połączenia się składników. Gotową masę wykładamy na podpieczone ciasto kruche. Pieczemy w ok. 180 st. C przez ok. 15 -20 min. a następnie zmniejszamy temperaturę do ok. 160 st. C i pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z Lemon Curd 209

Ciasto: Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem, dodać żółtka, śmietanę oraz posiekane masło Zagnieść kruche ciasto. Wylepić dno wyłożonej pergaminem formy prostokątnej o wym 25/37 cm. Masa serowa: Twaróg zmielić, zmiksować mikserem z żółtkami, masłem, cukrem, mlekiem i budyniem do połączenia, wlać sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, białka ubić na sztywną pianę osobno, połączyć z masą serową

Wanilia i Kardamon
Seromakowiec z jabłkami 367

swoich notesach lub zakładkach, by Wam nigdzie nie "uciekł" gdy będzie potrzebny :) Udostępniajcie i polecajcie znajomym, a Rodzinę zaskoczcie sami :) Ceramiką i ciastem jednocześnie 😍 Składniki na blaszkę 28x19cm Kruche ciasto: Ok 300g mąki pszennej 120g masła 2 żółtka surowe 3 łyżki cukru pudru Szczypta soli Kule makowe: 200g białego maku (można użyć zwykłego) 50g cukru pudru 50g płatków migdałów 100g(...)sera białego 3 jajka    100g masła  ½ szklanki cukru kryształu   1 cukier waniliowy  1 budyń waniliowy    Dodatkowo: 3 jabłka 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 tabliczka czekolady mlecznej 30g masła Sposób przygotowania Kruche ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy schłodzone masło, żółtka sól oraz cukier puder. Siekamy i szybko wyrabiamy. Owijamy folią i przekładamy do lodówki

Kuchnia w czekoladzie
Kruche Ciasto Z Jagodami I Śmietanowo-Budyniową Warstwą 414

kwaśnej śmietany 12 lub 18 % 1/2 szkl cukru Nadzienie: 200 ml gęstej śmietany 18 % 1/2 opakowania budyniu waniliowego w proszku bez cukru (opakowanie 40 g) 60 g cukru 2 białka kl. L szczypta soli Dodatkowo: około 400 ml jagód cukier puder Kruche ciasto 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i chowamy do lodówki na około

Gotowanie...to proste !
Sernik z rosą 111

Przygotowanie kruchego spodu : do miski lub na stolnicę dodajemy składniki na ciasto kruche, przez chwilę siekamy nożem a następnie zagniatamy i wstawiamy do lodówki na ok godzinę do schłodzenia. ciasto rozwałkowujemy na wielkość blaszki na stolnicy oprószonej mąką, następnie przekładamy do blaszki o wymiarach 40×26 cm wyłożonej papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzamy i nakłuwamy widelcem, gotowe ciasto wstawiamy(...)twarogu. w oddzielnej misce/garnku mieszamy mleko wraz z budyniami. Stopniowo wlewamy mleko rozmieszane z budyniami do masy serowej miksując na najmniejszych obrotach. Na koniec wlewamy olej i krótko mieszamy do połączenia się składników. Nasza masa serowa będzie bardzo rzadka i taka ma być :). gotową masę delikatnie wylewamy na lekko przestudzony kruchy spód i ponownie wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto "Szampańskie" 144

witam,witam moi Mili:) Dziś przepis na ciasto łączące kilka smaków, ale z gatunku supersłodkich ;) Kruche ciasto na sodzie( które najlepsze jest dnia kolejnego po upieczeniu) , warstwa mlecznego budyniu, słooooodki kajmaczek i orzeźwiająca warstwa pomarańczowo- czekoladowa… Brzmi nieźle, co? I smakuje tak że mmm :) Polecam na blaszkę 22x 25 cm. p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line

Domowe ciasta
MINI SZARLOTKI 160

innych słodkości. Tak jest z moją przyjaciółką Barbarą, której podarowałabym mini szarlotki, w ten kryzysowy dzień. Deser, który rozpływa się w ustach: kruche ciasto na miodzie, masa jabłkowa z cynamonem przeplata się z pysznym śmietankowym budyniem, wszystko polane limonkowym lukrem i posypane karmelową posypką Delecty. W taki „kryzysowy dzień” świeżo upieczone szarlotki zapakuję w ekologiczny papier, przewiążę satynową wstążeczką

Trufelkowo