kruche ciasto z budyniem - 3041 przepisów (strona:72/203)

PYSZNOTKA Z ORZECHAMI 133

ciasto kruche, dzielimy na 2 części. Jedną część rozwałkowujemy, układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Ciasto smarujemy powidłami, posypujemy rodzynkami i połową orzechów.  Beza: Ubijamy pianę z białek, dodajemy cukier, mieszamy. Połowę piany wykładamy na wcześniej posypane ciasto orzechami. To samo robimy z drugim ciastem. Pieczemy ok. 25-30 min. w 180 stopniach. Po wystudzeniu przekładamy kremem. Wierzch ciasta można(...)polać polewą. Krem: W 1/3 szkl. mleka rozrabiamy budyń, resztę zagotowujemy z cukrem. Do gotującego mleka dodajemy rozrobiony budyń, studzimy. Miękkie masło ucieramy, dodajemy po łyżce budyniu, a na końcu kakako i alkohol

słodki bratek
Sernik z węgierkami 187

Słodka masa serowa na kruchym spodzie przełamana kwaśnymi owocami węgierek,to połączenie wspaniale się uzupełnia,będzie słodkim zwieńczeniem rodzinnej uroczystości czy innej okazji..:) Składniki Ciasto na blaszkę o wym:24/28 cm 15 dag mąki pszennej 10 dag masła 1 jajko 5 łyżek cukru 1 łyżka śmietany 18% ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 50 dag śliwek węgierek Masa serowa(...)waniliowym, Połączyć ze śmietaną ,wbić jajko, dodać masło i zagnieść szybko kruche ciasto, wylepić ciastem blaszkę wyłożoną pergaminem, oprószyć kakao, wstawić do nagrzanego do 200*c piekarnika i zapiec 10 minut. Masa: Twaróg zmielić, zmiksować z żółtkami ,aromatem cytrynowym,masłem i cukrami na puszystą masę,pod koniec wlać budyń rozpuszczony w mleku,oraz dodać ubitą na sztywno pianę z białek

Wanilia i Kardamon
FIT tarta z budyniem i owocami :) 212

wypełnione owocami, a dokładnie truskawkami i jagodami kamczackimi . Pomyślałam, że z takim zestawem upiekę lekką tartę. Oprócz kruchego spodu i owoców przygotowałam także krem budyniowy, a raczej po prostu zwyczajny budyń. Wszystko tak do siebie dobrze pasowało, że na drugi dzień po cieście nie było już śladu! Co było do przewidzenia, bo tarta wszystkim bardzo smakowała. Jest na prawdę fenomenalna

Zdrowie na języku :P
Tarta czekoladowo wiśniowa 190

Czekoladowa tarta serowa z frużeliną wiśniową na kruchym spodzie. Do tego polewa czekoladowa i wiśniowa. Tarta jest pyszna i zjecie ją do ostatniego okruszka. Moja wersja nie za słodka, bo taką lubię. Można oczywiście dodać więcej cukru. W tarcie oprócz frużeliny zatopione są wisienki, które są przysłowiową wisienką w tarcie. spód tarty: 125 g masła zimnego 250 g mąki pszennej(...)się zrumieni. Masa serowa: Ser mielę maszynką, przekładam do miski, dodaję jajka, budyń, śmietanę, jogurt, cukier waniliowy, puder, kakao i mieszam mikserem tylko do połączenia składników. Na spód kruchy tarty wykładam frużelinę zimną, dwie łyżki odkładam do dekoracji. Na nią wylewam masę serową, wciskam w ciasto około 12 wiśni wydrylowanych i wstawiam do nagrzanego piekarnika termoobieg temp 180 stopni

wesoła kuchnia
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 171

Składniki na sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła (schłodzić) 5 żółtek 3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg białego sera twarogowego 3 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu bez cukru 3/4 szklanki cukru 125 g masła 1 łyżka cukru waniliowego Piana z białek: 5 białek(...)zrobić sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie? Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, żółtka i masło. Masło posiekać nożem na mniejsze kawałeczki i wymieszać z pozostałymi składnikami.  Następnie szybko zagnieść ciasto i podzielić na 2 równe części, które zawinąć w folię i schować na co najmniej godzinę do zamrażarki. Zagniatając ciasto zbyt mocno jego nie ocieplać

Kuchcik gotuje
Makowa pokusa 225

Ciasto kruche: 2 szklanki mąki 3 łyżki cukru 100 g masła lub margaryny 2 jaja 1 łyżka śmietany (użyłam 18%) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche, które następnie chłodzimy w lodówce co najmniej 30 minut. Schłodzone dzielimy na 2 równe części, rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (23x33 cm) i pieczemy na złoty kolor(...)masa zgęstnieje. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce chłodnego budyniu. Dodatkowo: słoiczek kwaśnego dżemu (u mnie porzeczkowy) tabliczka czekolady mlecznej  3-4 łyżki mleka Złożenie ciasta: Jeden z kruchych placków smarujemy połową kremu i przykrywamy bezą kokosową. Na bezie rozprowadzamy równomiernie dżem i przykrywamy drugą bezą, którą smarujemy resztą kremu

Cynamonowe szczęście
Kostka cytrynowo - jagodowa 283

kruchego ciasta, aż składniki zaczną formować się w kruszonkę. Szybko zagnieść do otrzymania gładkiego, jednolitego ciasta. Ciasto uformować w kulę, lekko spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 2 godziny. Ciasto można również zamrozić ( można przygotować je dzień wcześniej ). Formę o wymiarach dolnych około 21 x 31 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkować mniej(...)spód. Zamrożone ciasto wystarczy zetrzeć na tarce o grubych oczkach wprost do formy i wyrównać.  Piekarnik nagrzać do temperatury 190° - 200° C. Na czas nagrzewania piekarnika formę z ciastem wstawić do lodówki. Przed samym pieczeniem ciasto nakłuć widelcem. Piec przez około 15 - 20 minut, aż ciasto nabierze ładnego złoto - brązowego koloru. Upieczone ciasto wyjąć i odłożyć do wystudzenia

Opowieści z piekarnika
Najsmaczniejsze szarlotki i ciasta z jabłkami 279

spienionym mleku i ciasto z jabłkami Najsmaczniejsze szarlotki i ciasta z jabłkami Pierwszym z polecanych przepisów będzie szarlotka na kruchym cieście . Ciasto składa się z kruchego spodu, grubej warstwy pokrojonych jabłek oraz na wierzchu kolejnej warstwy kruchego ciasta. Do takiej ciepłej szarlotki idealnie pasuje gałka lodów waniliowych. Prosty przepis na szarlotkę na kruchym cieście (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kolejnym przepisem, który(...)przepisu dodatkowym jej atutem jest delikatna i rozpływająca się w ustach budyniowa pianka. Jeśli lubisz smak budyniu oraz smak intensywnych jabłek z cynamonem to ta szarlotka jest dla ciebie. Szarlotka z budyniową pianką (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dwa poprzednie ciasta były ciastami na kruchych spodach. Kolejnym polecanym ciastem, mającym miano najsmaczniejsze szarlotki jest szarlotka z połówkami jabłek. Ciasto jest na bazie

To Musisz Wiedzieć
Kruche ciasto budyniowe z jagodami 350

kawałki masła i tworzymy górkę, na którą wbijamy jajko, wszystko mieszamy a następnie szybko zagniatamy.Gotowe ciasto rozwałkowujemy na oprószonym mąką blacie i przekładamy do metalowej prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Kruchy spód pieczemy około 12 minut W tym czasie przygotowujemy budyń ( według wytycznych na opakowaniu). A także kruszonkę - do miseczki wsypujemy cukier i mąkę, dodajemy masło

Słodkie Przyjemności
Pleśniak z dżemem porzeczkowym 444

zagnieść kruche ciasto. Podzielić ciasto na 2 części, włożyć na 1 godz. do zamrażalki. Jedną część ciasta zetrzeć na wysmarowaną tłuszczem blachę. MASA BUDYNIOWA 2 szkl mleka zagotować z 2,5 łyżkami cukru. W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotującego się mleka, energicznie mieszając do zgęstnienia, aby nie zrobiły się grudy. Na ciasto wyłożyć dżem(...)porzeczkowy, na dżem wylać gorący budyń, Zetrzeć na budyń 2 część ciasta, włożyć ciasto do piekarnika i piec 35 minut w 180 stop. Upieczone i ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem

Kuchnia Danusi
Szarlotka z budyniem i kruszonką 103

wiele łatwiej, jeśli ktoś nie ma umiejętności przenoszenia ciasta bez uszkodzenia do formy. :) Dzisiejszy przepis jest z dodatkiem budyniu. Szarlotka sama w sobie jest dość mokra, dzięki soczystym jabłkom, a w połączeniu z budyniem zyskujemy całkiem nowy smak! Możecie urozmaicić nieco przepis i zamiast śmietankowej dać swój inny ulubiony smak budyniu, wtedy każda wersja będzie miała swój unikalny smak. Podzielcie(...)ostudzenia. masa budyniowa 3. W jednej szklance mleka rozpuszczamy budyń ze słodzikiem, resztę gotujemy. Do gotującego się dolewamy budyń i mieszamy dokładnie. 4. Formę (32x26) wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy jedną część ciasta i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Lekko uklepujemy spód. Wykładamy jabłka i wylewamy budyń (jeszcze ciepły, aby dobrze się rozsmarowywał). Ścieramy drugą połówkę jako kruszonkę

zdrowo i aktywnie
Szarlotka z budyniem i kruszonką 166

wiele łatwiej, jeśli ktoś nie ma umiejętności przenoszenia ciasta bez uszkodzenia do formy. :) Dzisiejszy przepis jest z dodatkiem budyniu. Szarlotka sama w sobie jest dość mokra, dzięki soczystym jabłkom, a w połączeniu z budyniem zyskujemy całkiem nowy smak! Możecie urozmaicić nieco przepis i zamiast śmietankowej dać swój inny ulubiony smak budyniu, wtedy każda wersja będzie miała swój unikalny smak. Podzielcie(...)ostudzenia. masa budyniowa 3. W jednej szklance mleka rozpuszczamy budyń ze słodzikiem, resztę gotujemy. Do gotującego się dolewamy budyń i mieszamy dokładnie. 4. Formę (32x26) wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy jedną część ciasta i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Lekko uklepujemy spód. Wykładamy jabłka i wylewamy budyń (jeszcze ciepły, aby dobrze się rozsmarowywał). Ścieramy drugą połówkę jako kruszonkę

Zdrowie i pysznie na talerzu
Jogurtowiec z brzoskwiniami na kruchym spodzie, który udaje sernik 209

cukru (ok. 1 szklanka) 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 opakowania budyniu śmietankowego (proszek po 40 g) 3 opakowania jogurtu typu greckiego   po 400 g 8 sztuk dużych dojrzałych brzoskwiń Wykonanie: Suche składniki na kruche ciasto (mąka, proszek do pieczenia i cukier) przesiałam do misy miksera i wymieszałam. Margarynę i masło pokroiłam w kostkę(...)pieczenia   (25cm x 36 cm) wyłożyłam papierem. Na dnie foremki rozłożyłam pokrojone w plastry ciasto (większą część) i dokładnie zlepiłam, żeby powstał równy spód. Nakłułam widelcem i wstawiłam do gorącego piekarnika na około 25-30 minut, do czasu aż się ciasto zarumieniło. Po upieczeniu zostawiłam, żeby wystygło. Czas na   masę jogurtową. Ale, najpierw obrałam brzoskwinie ze skórki

Kuchnia u Krysi
Sernik z brzoskwiniami ( łatwy ). 152

mielonego sera białego 35-40 dkg cukru kryształu 12 jajek 1 i 1/2 kostki margaryny ( miękkiej ) 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 duży cukier waniliowy Przygotuj również : cienki blat biszkoptowy jasny lub cienki blat z ciasta kruchego  1 puszka brzoskwiń Sposób wykonania :   B laszkę wyściel papierem do pieczenia ciast. Na spód blaszki(...)połóż upieczony dzień wcześniej blat biszkoptowy lub z ciasta kruchego. Brzoskwinie z puszki wysyp na sitko, aby odciekły, pokrój na małe kawałki.  Masa serowa : Miękką margarynę utrzyj na puszystą masę. Następnie dodawaj stopniowo cukier wymieszany z cukrem waniliowym, dalej ucieraj. Teraz wbijaj po 1 żółtku, dalej ucieraj ( białka wlej do czystej miski, później ubijesz je na sztywno ). Gdy wszystkie

Przepisy i porady kulinarne
sernik z kajmakiem na bakaliowym spodzie 149

sera (może być z wiadra) 5 jajek 3/4 szklanki cukru 100 g miękkiego masła 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 1/2 puszki kajmaku kilka kropli esencji rumowej Spód ciasta: opakowanie herbatników lub tak jak u mnie ciastka kruche na wagę rodzynki żurawina 3 łyżki kakao posiekane orzechy inne bakalie 2 -3 łyżki masła Wykonanie: Masło rozpuścić, ciasta pokruszyć(...)kruche kruszyłam tłuczkiem do ziemniaków, dodać resztę składników wymieszać tak aby zrobił się tzw mokry piach. Tortownicę wysmarować masłem, spód i ewentualnie boki wylepić ciastem, ciasto podpiec przez 10 minut na 175 stopni w piekarniku. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, aby lepiej się zmiksowało można bardzo delikatnie podgrzać garnek. Dodać ser dalej miksując, do masy dodajemy całe jajka

Pychotkaaa

Proponowane wyszukiwania