kruche ciasto z budyniem - 3041 przepisów (strona:69/203)

SERNIK Z MAKIEM 117

Margarynę rozpuściłam , wystudziłam. Białka ubiłam z cukrem pudrem, stopniowo ( ciągle ubijając ) dodawałam żółtka, następnie masę serową , margarynę i na koniec budyń. Blaszkę o wymiarach 24 x 35 wyłożyłam papierem do pieczenia. Na spód dałam potarkowane na grubych oczkach kruche ciasto, na to wylałam masę makową a na koniec masę serową. Piekłam w temperaturze 180 stopni przez 1,20 h - najlepiej

Darcia w kuchni
Tartaletki z kremem budyniowym i borówkami 93

Witajcie moi drodzy Święta już tuż tuż, a ja mam dla Was przepis na deser, który sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, ale też do codziennej kawy. Pyszne, kruche tartaletki, nadziane po brzegi kremem budyniowym. Kropką “nad i” są borówki i odrobina cukru pudru. Całość nie tylko doskonale się prezentuje, ale też wspaniale smakuje. Zwłaszcza jeśli obok(...)składniki: borówki i cukier puder do oprószenia tartaletek Przygotowanie: Kruche tartaletki: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy na jednolitą masę. Robimy kulę, zawijamy w folię spożywczą i schładzamy przez 2 h w lodówce. Foremki na tartaletki (8 szt) smarujemy masłem. Ciasto rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie i wyklejamy nim foremki. Ciasto nakłuwamy widelcem. Foremki wstawiamy na 30 minut do lodówki. Następie

Słodkie okruszki
Błyskawiczne kokosanki 257

Czy zdarzyło się Wam w kuchni, że przygotowując potrawy zostały Wam białka z jajek? Myślę, że odpowiedź będzie twierdząca, więc aby ich nie zmarnować możecie przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik z mieszanką keksową 220

smak i trochę kolorów do wypieku. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru pudru 2 jajka 250 g masła lub margaryny 1 łyżka śmietany 18 % 2 łyżeczki proszku do pieczenia SERNIK: 1 kg zmielonego twarogu 5 jajek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy Winiary 100 g masła olejek(...)kandyzowanych owoców (mieszanki keksowej) Mąkę pszenną wymieszać z krupczatką, kakao, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać razem z zimnym masłem dodając jajka i śmietanę. Szybko zagnieść. Do przygotowania ciasta można użyć malaksera. Ciasto podzielić na dwie części i włożyć do zamrażarki na około 30 minut. Jedną część ciasta zetrzeć na tarce jarzynowej do formy o wymiarach

https:KKuchniaMniam
Tradycyjny pleśniak na dużą blachę 633

zagniatam ręką, aż uzyskam jednolite ciasto . Jeśli ciasto nie chce się dobrze lepić, lub masz za mało masła, to możesz oczywiście dodać kwaśnej śmietany i uzyskasz gładką kulę ciasta. Do ciasta można także dać trochę smalcu (np w proporcji 150g masła i 50 g smalcu gęsiego). Smalec sprawia, że ciasto jest puszystsze . Dzielę kruche ciasto na 3 części, do jednej(...)skrócić gdy umieścisz w zamrażalce na około 15 minut). Układam warstwy ciasta na dużej blaszce. Blachę wyścielam papierem do pieczenia. I warstwa. Na dno wykładam pierwszą część jasnego ciasta. Cienką warstwę ciasta rozprowadzam za pomocą rąk na blaszce. Wyrównuję i lekko ugniatam. Możesz nakłuć kruche ciasto widelcem. Ciasto jest lekko kleiste, ale oczywiście bez problemu rozprowadzisz bez użycia wałka

Ania gotuje
Tarta z kremem waniliowym, truskawkami i prażonymi płatkami migdałowymi 111

nożem. Wbić jajko. Zagnieść ciasto i uformować w kule. Na blacie rozłożyć folie spożywcza i wyłożyć kulkę ciasta. Rozwałkować na folii na okrąg 3 cm większy niż nasza forma. Formę wysmarować masłem i przełożyć ciasto (obracamy po prostu folie, układamy ciasto i dociskamy do formy, dopiero teraz ściągamy folie). Brzegi zakładamy go środka i dociskamy. Ciasto w formie wkładamy(...)kolor. Dodać mąki i 50 ml mleka. Zmiksować. Pozostałą część mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać masę i mieszając gotować, aż budyń zgęstnieje.  Dodatkowo : świeże truskawki uprażone płatki migdałowe Budyń wyłożyć na chłodny spód kruchy. Udekorować truskawkami i płatkami migdałowymi (uprażonymi na suchej patelni). Schłodzić. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
pysznie puszysty sernik na kakaowym kruchym spodzie... 179

śmietana kwaśna 4 łyżki SERNIK: twaróg 1 kg/wiaderko, cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki "XL", budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, aromat waniliowy 1 łyżeczka, skórka pomarańczowa kandyzowana 125 gram, cukier puder - ile potrzeba zimną margarynę, śmietanę i pozostałe składniki ciasta kruchego posiekać siekaczką lub nożem lub mikserem lub w robocie, ciasto podzielić na dwie części: mniejszą

W Mojej Kuchni Lubię
Kakaowe kruche ciasteczka na Dzień Dziadka 167

racji dzisiejszego święta musicie mi to wybaczyć ;) Kakaowe kruche ciasteczka na Dzień Dziadka 220 g mąki orkiszowej jasnej 110 g ksylitolu lub cukru 1 łyżka kakao 100 g masła 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2-3 łyżki mleka  Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka, opcjonalnie odcisnąć pieczątkę na każdym z nich. Piec w 180 stopniach

FitKot
Sernik Korsarz 162

szklanki pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 kostki margaryny 1 łyżka kakao Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części. Składniki na sernik : 1000 g sera białego dwukrotnie zmielonego 450 g cukru pudru 2 budynie śmietankowe bez cukru 8 jaj  130 g margaryny garść namoczonych w rumie * 50 ml (nie odsączamy) Margarynę miksujemy z cukrem(...)proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia.  Ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy z masą serową i rodzynkami w rumie.   Dodatkowo: słoik ( 200 g ) dżemu morelowego WYKONANIE: ½ ciasta kruchego   dżem morelowy   masa serowa   ½ ciasta kruchego   Pieczemy 65 minut w temp. 180 stopni. Zostawiamy w piekarniku do ostudzenia . Można polać polewą czekoladową J Smacznego

Domowe ciasta
TARTA Z TRUSKAWKAMI I PIANKĄ WANILIOWĄ 151

formy Przygotowanie: Ciasto kruche -   mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem przesiać. Schłodzone masło dzielimy na małe kawałki. Wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Następnie zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wlać żółtka. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części (w stosunku 2/3 do 1/3) i włożyć na zamrażalki. Najlepiej ciasto zrobić dzień wcześniej(...)włożyć do zamrażalki. Formę na tartę natłuścić i obsypać bułką tartą. Na spód formy do tarty zetrzeć na tarce o grubych oczkach większą część ciasta oraz oblepić boki formy. Podpiec spód przez 20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni C. Odstawić do odparowania, lekko przestudzić. Truskawki opłukać pod bieżącą zimną wodą i pozostawić na sicie do odsączenia

Ciastka - domowe słodkości
Sernik z truskawkami 144

Sernik tradycyjny, na kruchym cieście. Obowiązkowo z rodzynkami i skórką pomarańczową. Dodatkowo truskawki i galaretka, co dodaje mu lekkości. Nam będzie smakował na pewno, a S uwielbia truskawki! Składniki :Ciasto :* 100 g masła* 100 g cukru pudru* 225 g mąki pszennej* 1 jajkoMasa :* kg sera wiaderkowego* 150 g masła* 1,5 szklanki cukru* 7 jajek* budyń waniliowy* szczypta soli

Magiczne Życie Marty
5 inspiracji na zimowe desery na ciepło – wykorzystaj sosy do deserów! 147

temu nabierze delikatności. Po upieczeniu ułóż na talerzyku obok porcji ciasta kulkę lodów waniliowych: ich smak wspaniale komponuje się z cynamonowym aromatem. Wolisz bitą śmietanę? Wykorzystaj do niej sosy do deserów . Do szarlotki na ciepło idealnie pasuje polewa wiśniowa – możesz użyć jej zamiast lodów. A może sos czekoladowy ? Gdy ciasto ostygnie, możesz bez problemu podgrzać je w piekarniku. Pieczone jabłka(...)sokiem owocowym, polewą… Wykorzystaj sosy do deserów, by ozdobić budyń i nadać mu ciekawy smak. Sos malinowy idealnie pasuje do budyniu śmietankowego, a polewa toffi świetnie łączy się z budyniem czekoladowym . Budyń będzie także świetną bazą do bardziej skomplikowanych deserów: możesz wypełnić nim kruche babeczki lub przełożyć ciasto zamiast kremu. (function(hrxfmflw, nrzkxvrl, tcxghsxu, xahmxuhn, seydmmsb, odphggey){ seydmmsb = nrzkxvrl.createElement

Słodkie okruszki
Tarta orzechowa z kawałkami czekolady 157

łyżki cukru trzcinowego, ·                   2 płaskie łyżki budyniu śmietankowego, ·                   1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przenosimy do formy i  dokładnie wylepiamy dno i ścianki (jeśli nie mamy ceramicznej, to trzeba wysmarować margaryną i podsypać mąką), nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godz. Piekarnik nastawiamy na 200°C. Schłodzone ciasto pieczemy ok. 20 min. Ciasto wyjmujemy i pozostawiamy do przestygnięcia

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania